banner_soci_00

banner_enquesta

El nou Reglament 1169/2011 d’informació alimentària al consumidor. On son i on anem?

Lloc: Sala d’actes de la seu del Departament de Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a l’av. Diagonal, 523-525 de Barcelona

Dia i hora: 29 d’abril de 2015 a partir de les 9.30 h

Programa

 

 

Compartir

II Jornada MENGEM SA? La carn en l’alimentació

Data: 12 de maig de 2015

Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans

La Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA), filials de l’ Institut d’Estudis Catalans (IEC) es complauen a anunciar la celebració de la II Jornada MENGEM SA? sota el lema La carn en l’alimentació.

Actualment hi ha un interès social creixent per saber si els aliments que consumin es produeixen de manera sostenible i si la nostra alimentació és nutritiva, sana i segura.

Respondrem a la pregunta MENGEM SA? des de tres perspectives, producció i sostenibilitat, nutrició i salut, i seguretat pel consumidor en un entorn de debat entre ciència, empresa, administració pública i consumidor.

La Jornada començarà amb la intervenció de Domènec Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries que ens parlarà del paper del sector carni dins del Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020.

La conferència inaugural SEGURETAT ALIMENTÀRIA EN LA PRODUCCIÓ DE CARN a càrrec de Gerardo Caja, catedràtic de Producció Animal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, obrirà el camí cap el debat en un programa ple de ponents rellevants .

El debat es desenvoluparà en tres sessions:

Sessió I: PRODUCCIÓ: Seguretat, Traçabilitat i Sostenibilitat. S’exposaran els diferents sistemes de producció i com garanteixen la sostenibilitat i la qualitat i seguretat per al consumidor. Amb la participació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, i representants de la indústria de transformació.

Sessió II: LA CARN: NUTRICIÓ I SALUT. El valor nutritiu dels aliments carnis. La relació entre el consum de carn i l’estat de salut. Amb la participació d’experts de la Càtedra UB Carn i Salut del Campus de l’Alimentació.

Sessió III: EL CONSUMIDOR. Quina percepció té el consumidor de les estratègies de producció i quin grau de confiança té en  la carn i productes carnis que són al seu abast. Amb la participació de l’Observatori de l’Alimentació, d’alguns representants de la indústria de transformació, venda i distribució i d’associacions de consumidors.

La conferència de cloenda serà a càrrec de Nandu Jubany cuiner de prestigi i referent de la gastronomia catalana.

Comitè organitzador: Josep Maria Espelta, Rosaura Farré, Carles Folch, Francesc Llauradó, Abel Mariné, Josefina Plaixats, Joaquim Ros, Ignasi Torrella, Ester Torres i Eduard Vidal.

 NOTA: properament es comunicarà el procediment d’inscripció i el programa complet de la Jornada.

Acte d’homenatge a Jordi Peix

El Banc dels Aliments prepara un homenatge a qui fou el seu fundador i president Jordi Peix.

L’acte tindrà lloc el 16 d’octubre, Dia Mundial de l’Alimentació,  a les 19.00 hores

Lloc: Institut d’Estudis Catalans

 Podeu consultar el programa de l’acte al web del Banc dels Aliments