Premi Tàstum del DAR per a la Fundació Alícia

Premi especial del jurat del Tàstum per la tasca de la Fundació Alícia en la gestió i promoció dels bons hàbits alimentaris.

Caixa Manresa recull el premi especial del jurat del Tàstum per la tasca de la Fundació Alícia en la gestió i promoció dels bons hàbits alimentaris

El Teatre Nacional de Catalunya va acollir el passat 1 d’abril, la primera edició del Tàstum, Fòrum Agroalimentari de Catalunya, organitzat pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR). L’objectiu principal d’aquest nou esdeveniment agroalimentari és afavorir la interrelació entre els productors, els transformadors, els distribuïdors i els cuiners, així com propiciar un debat sobre el camí que ha de seguir en el futur el primer sector industrial de Catalunya.

Entre els diferents premis que va atorgar el DAR en aquesta primera edició del Tàstum destaca la Fundació Alimentació i Ciència (Alicia), que va ser guardonada amb el premi especial de jurat per la gestió i promoció, sense ànim de lucre, d’activitats d’investigació, estudi, desenvolupament tecnològic, formació i divulgació de temes alimentaris. Alicia és un projecte impulsat per Caixa Manresa i encapçalat pel cuiner Ferran Adrià i el cardiòleg Valentí Fuster.

En aquest sentit, el projecte d’Alícia s’estructura en dos àmbits: patrimoni alimentari-innovació, i educació-salut. En el primer àmbit, la fundació treballa per posaren valor la nostra gastronomia, els productes propis i l’aportació científica a la cuina. I en el segon dels àmbits, educació-salut, Alícia està treballant, amb la col·laboració i el compromís de tota la comunitat científica i amb el suport dels millors prescriptors d’opinió, un programa educatiu per conscienciar sobretot els joves de la importància de fer una dieta equilibrada. Es tracta d’un programa que vol contribuir a evitar els problemes de salut que es deriven dels mals hàbits alimentaris, i ser una aposta pels valors d’una cultura saludable.

Nota de premsa i foto del lliurament del premi