El dret a la ciutat. Homenatge a la Doctora Anna Alabart

El proper dijous 28 de novembre a les 19 h a l’Aula Magna (edifici 690) tindrà lloc l’homenatge en memòria de la Doctora Anna Alabart.

 

Catedràtica de Sociologia a la Universitat de Barcelona, va ser una de les fundadores del grup de recerca “Territori, Població i Ciutadania” i directora d’aquest entre 2005 i 2009. Va estudiar Economia i es va doctorar en Sociologia amb la tesi Els barris de Barcelona i el moviment associatiu veïnal, l’any 1982 on es reflecteix la seva defensa de la universitat com a institució al servei de la societat. Aquest treball li va valer el Premi de RecercaCiutat de Barcelona 1983.

A l’acte hi intervindran el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, la degana de la Facultat d’Economia i Empresa Elisenda Paluzie, el director del Departament de Teoria Sociològica, Filosofia del Dret i Metodologia de les Ciències Socials, Josep Maria Rotger, Marina Subirats, catedràtica emèrita de Sociologia de la UAB, Joaquim Sempere, professor emèrit de Sociologia de la UB, Mercè Tatjer, catedràtica emèrita de Didàctica de les Ciències Socials de la UB, Isabel Pujades, catedràtica de Geografia de la UB i directora del grup de recerca “Territori, Població i Ciutadania” i Joan Tugores, catedràtic d’Economia de la UB. L’acte serà conduït per la professora de sociologia de la UB i també membre del grup de recerca, Gemma Vilà.