Crida d’articles de Treballs de Sociolingüística Catalana 31 «L’estandardologia comparada: teoria i pràctica»

Crida d’articles – Treballs de Sociolingüística Catalana

http://revistes.iec.cat/index.php/TSC/

Número 31 (2021) – Monogràfic:

«L’estandardologia comparada: teoria i pràctica»

Treballs de Sociolingüística Catalana és una revista en format paper i electrònic que actualment té periodicitat anual. La revista fa una crida d’articles per al número 31 (2021), tant sobre la temàtica de la secció monogràfica «L’estandardologia comparada: teoria i pràctica», com per a la secció miscel·lània, sobre qualsevol dels temes habituals de la revista, o ressenyes de llibres.

La secció monogràfica tractarà tant les qüestions teòriques de la disciplina (epistemologia, metodologies, objectius, etc.) com les seves aplicacions a casos concrets, sempre des d’una perspectiva comparada de processos d’estandardització. Per tant, hi seran benvinguts articles que tractin tant discussions teòriques com estudis de cas en l’àmbit de la comparació de processos d’estandardització. No s’acceptaran articles que obviïn la perspectiva comparada. Cal afegir que, a part de la possibilitat de publicar dins la part monográfica del volum, els interessats poden, com és habitual, enviar articles per a la secció miscel·lània de tema completament lliure.

S’aconsella als autors consultar les normes de publicació de la revista <http://revistes.iec.cat/revistes224/index.php/TSC/about/submissions> abans de redactar els textos. Com és preceptiu, tots els articles han de passar per dues avaluacions externes i anònimes abans de la seva acceptació per a la publicació. La data màxima per a la recepció d’articles per al número 31 és l’1 de març de 2020, mitjançant el formulari de la pàgina web <http://revistes.iec.cat/index.php/TSC/information/authors>. Trobareu les normes de publicació a la web <http://revistes.iec.cat/revistes224/index.php/TSC/about/submissions>. És recomanable trametre abans unes línies amb les vostres propostes, o posar-vos en contacte amb els editors de la revista, mitjançant l’adreça de gestió tsc(arrova)iec(punt)cat. Continua llegint

Esdeveniments sociolingüístics (Mercator)


14 – 15 November 2019, Udine (Italy)
2nd International Colloquium on Plurilingualism (2nd ICP )
Organised by Udine University / Centro Internazionale sul Plurilinguismo.


20 – 21 November 2019, Agadir (Morocco)
2nd International Conference on Multilingualism: Challenges, Theoretical Perspectives and Practical Implications
Organised by Faculty of Languages, Arts, and Humanities Campus Universitaire Ait Melloul.


20 – 22 November 2019, Graz (Austria)
Languages in an Open World 2019 (LOW 2019)
Organised by SOAS World Languages Institute (UK), Mercator European Research Centre (NL), the Interdisciplinary Centre for Social and Language Documentation – CiDLeS (PT), and the University of Graz /Plurilingualism Research Unit – Treffpunkt Sprachen (AT).


28 – 29 November 2019, Brussels (Belgium)
European Language Council (ELC) Conference on ‘Language and Education’
Organised by the Vrije Universiteit Brussel.


5 – 7 December 2019, Paris (France)
Conference: Family languages: attitudes, uses, policies and experiences
Organised by the Sorbonne 3 University.


14 – 15 December 2019, Prague (Czech Republic)
Multilingual and Multicultural Learning: Policies and Practices (MMLPP2019)
* Deadline Call for Papers: 15 October 2019.
Organised by the Charles University, Faculty of Arts.


24 – 26 February 2020, Szczecin (Poland)
International Conference on Multilingual Practice (ICOMP)
Organised by the Uniwersytet Szczeciński.


25 – 27 May 2020, Paris (France)
Minority languages spoken or signed and inclusive spaces
* Deadline Call for Papers: 1 December 2019.
Organised by INSHEA.


18 – 19 June 2020, Flensburg (Germany)
International Conference on Multilingual Practice (ICOMP)
Organised by European Centre for Minority Issues (ECMI) and the Danish Central Library for South Schleswig (DCBIB).


1 – 3 July 2020, Soria (Spain)
6th International Colloquium on Languages, Cultures, Identity, in Schools and Society
Organized by the Loyola Marymount University School of Education


9 – 14 August 2020, Groningen (the Netherlands)
AILA 2020: World Congress of Applied Linguistics
* Deadline Call for Papers: 16 September 2019.
Organised by the University of Groningen, Multilingual Matters and others.

 

Font: Mercator Network Newsletter 156

Seminari ‘Diversitat lingüística i formació docent: reflexions sobre la inclusió lingüística’

Seminari ‘Diversitat lingüística i formació docent: reflexions sobre la inclusió lingüística’, organitzat pel grup GREIP i el projecte LISTiac. Us esperem el 19 de novembre de 16.00 a 19.30 h. a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB (edifici G-6). Si us plau, per tal de facilitar l’organització, feu la vostra inscripció tan aviat com sigui possible aquíPrograma jornades Diversitat lingüística i formació docent

Curs «Els discursos sobre la promoció del català: perspectives i argumentaris»

Està oberta la preinscripció al curs «Els discursos sobre la promoció del català: perspectives i argumentaris», organitzat pel CUSC-Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, i que està reconegut com a certificat d’extensió universitària per la Universitat de Barcelona (3 crèdits ECTS).
Es tracta d’un curs semipresencial que se celebrarà entre el 10 de gener i el 12 de juny de 2020 i que té com a objectiu proporcionar un coneixement específic sobre els discursos que s’utilitzen en l’àmbit de la promoció de la llengua catalana i dotar els participants de capacitat de resposta argumentativa. El curs s’orienta a diferents perfils de destinataris, entre els quals destaquen els tècnics de normalització lingüística o els docents de primària i secundària, i compta amb un professorat amb un ampli i reconegut bagatge teòric i acadèmic.
Podeu trobar més informació al web del curs, i podeu fer-hi la preinscripció fins al 15 de desembre en aquest enllaç.
CUSC – Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació
Universitat de Barcelona
www.ub.edu/cusc

Concurs de Joves Sociòlegs

El Concurs de Joves Sociòlegs, instituït l’any 1996 per l’Associació Catalana de Sociologia, està integrat en els premis que atorga l’Institut d’Estudis Catalans. Des d’aleshores s’ha organitzat de manera ininterrompuda.

El termini per presentar treballs per a la convocatòria del cartell de premis 2020 de l’Institut d’Estudis Catalans acaba el 29 de novembre de 2019, a les 13 hores. Podeu consultar les bases del premi aquí: Cartell_Concurs_Joves_Sociolegs_2020 Continua llegint

ForumSL, 15 anys compartint sociolingüística

Nombre de missatges per any. ForumSL.

ForumSL és una llista de distribució d’informació sociolingüística. No està moderada, és oberta, i aplega 85 usuaris . És el canal més efectiu per a compartir informació sobre activitats en sociolingüística catalana. El ForumSL des de 2004 es manté a la plataforma Yahoo Groups, i per tant, està complint 15 anys! El va crear Joan Pujolar, i anys més tard en va acollir la gestió tècnica la Xarxa CRUSCAT. Yahoo Groups ha anunciatel que pareix un procés d’extinció, i per tant, caldrà iniciar un procés de reflexió sobre on resituar-lo.Perquè m’haig entretingut a revisar l’activitat del ForumSL, i és sostinguda i estable: el nombre de missatge ha variat entre 150 missatges els primers anys i més de 300 l’any 2013. Els últims anys es manté estable amb més de 200 missatges anuals, xifra que enguany és previsible que s’assolirà. Per mesos, hi ha una activitat sostinguda d’entre 15 i 25 missatges mensuals de mitjana, amb puntes els mesos d’octubre i maig., que crec que estan lligades amb l’anunci d’un major nombre d’activitats a finals de curs i a finals d’any.

Mitjana de missatges per mes. ForumSL.

Em quedo amb les ganes de fer una anàlisi semàntica dels continguts que es tracten. I també una anàlisi de xarxes de qui intervé, quins continguts aporta…. Revisant l’activitat dels primers anys entra la nostàlgia,. Es veu com ham canviat. I com tot continua sent igual. En fi… ;)

S. Queralt i R. Giménez: “Soy lingüista, lingüista forense”

Aquest correu és per informar-vos que dimarts 12 de novembre, a les 17 h, tindrà lloc, a la Sala de Graus de la Facultat de Filologia i Comunicació de la UB, la presentació del llibre Soy lingüista, lingüista forense, que acaben de publicar les investigadores del CUSC Sheila Queralt i Roser Giménez amb l’editorial Pie de Página. A banda de les intervencions de les autores, l’acte comptarà amb la presència de Cristina Illamola, que presentarà l’acte.

Fully funded Ph.D. position in SLA with a specialization in language policy

The MSU SLS Program is offering a fully funded Ph.D. position in SLA with a specialization in language policy. This person will assist Dr. Peter De Costa with research on language policy, with a specific focus on multilingualism in K-12 contexts, a critique of neoliberal English as a medium of instruction (EMI) policies, and family language policy in international and domestic (US) settings. Priority will be given to individuals who are interested in exploring the interface between language policy and SLA and who have experience in carrying out innovative multimodal language-in-education policy research. The position includes a full MSU tuition waiver, a bi-weekly stipend 9 months per year, and health care year round (12 months per year). To apply for this position, apply as normal (as indicated below) but, in your Personal Statement, write “Application for the Language Policy Graduate Research Assistantship” at the top. if you have questions about this position, please email Dr. Peter De Costa at pdecosta (arrova) msu.edu. To apply for the doctoral program (deadline: December 6, 2019), go to http://sls.msu.edu/admissions/

Administració