Minva l’ús de la llengua catalana, segons l’informe editat per la Xarxa Cruscat 2014 | IB3

Disminueix el nombre de persones que tenen el català com a primera llengua i s’accentua la dificultat per a atraure nous parlants. Això s’atribueix a les sentències i resolucions desfavorables a la llengua catalana, sobretot en l’àmbit educatiu. Pel que fa a l’evolució sociolingüística, de tot el territori on es parla català, un 90,8 % de la població diu que entén la llengua, un 64,3 % declara que la sap parlar, un 70,5 % manifesta saber-la llegir i un 46,1 % afirma que la sap escriure. Conclou l’informe que els esforços per garantir l’ús del català impliquen millorar-ne la presència a les escoles.

Vegeu el vídeo: Minva l’ús de la llengua catalana, segons l’informe editat per la Xarxa Cruscat 2014 | IB3

18/11/2015 15:00h

Administració