Seminari CUSC-UB: “Por una territorialidad lingüística”, de Philippe Van Parijs

Origen: Primera sessió del seminari del CUSC-UB el curs 2016/2017 | Blog del seminari del CUSC

El proper divendres, 16 de setembre del 2016 (12h, aula 1.5 de la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona), tindrà lloc la primera sessió del curs 2016/2017 del Seminari de sociolingüística i política lingüística del Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (CUSC-UB).

0a9b4eeb830f4ad4d326e4280883a82c7ec88502El seminari, que dinamitzarà F. Xavier Vila (UB), estarà dedicat a la lectura i comentari del capítol “Por una territorialidad lingüística”, de Philippe Van Parijs (Université Catholique de Louvain), publicat al llibre col·lectiu Políticas lingüísticas en democracias multilingües: ¿es evitable el conflicto? (coordinat per Jorge Cagiao y Conde i Juan Jiménez-Salcedo, 2015, La Catarata), i accessible en l’enllaç.

El seminari del CUSC-UB se celebra amb una periodicitat mensual i alterna presentacions de recerca en curs amb comentari de lectures. En l’edició 2016/2017, les sessions de lectura se centren en les aportacions centrals a la filosofia de les polítiques lingüístiques, i s’hi comentaran les aportacions d’autors com Will Kymlicka, John Edwards, Philippe Van Parijs o Alan Patten, entre altres. Les activitats són gratuïtes i obertes a investigadors i públic general interessat en la intersecció entre llengua i societat (sociolingüística, política lingüística, dret lingüístic, lingüística aplicada, etc.), i s’aniran anunciant de manera periòdica en aquest blog.