Seminari-Taller de recerca col·laborativa sobre llengües i cultures: “La investigación colaborativa en la documentación del tsafiki, Ecuador”

Seminari-Taller de recerca col·laborativa sobre llengües i cultures: “La investigación colaborativa en la documentación del tsafiki, Ecuador”Dia: Dimecres 5 d’abril de 2017.  Hora: 18 h. Lloc: Institut d’Estudis Catalans. Sala Pi i Sunyer (com arribar-hi). Full informatiu en format PDF

Presentació

La recerca sobre pobles indígenes en les darreres dècades ha incorporat els mateixos indígenes com a investigadors, més enllà del rol de simples informants. Aquest canvi implica una transformació en les polítiques, les estratègies i la mateixa metodologia de camp. El seminari-taller exposarà com s’ha desenvolupat un projecte modèlic en aquest sentit, el projecte de documentació del tsafiki, una llengua de la família sud-barbacoa parlada a l’Equador per uns 2.500 parlants que en una vintena d’anys ha descrit, documentat, traduït i elaborat un diccionari digital.

Ponents:

Connie S. Dickinson, doctora en Lingüística per la Universitat d’Oregon (EUA) i professora de la Universitat Regional Amazònica IKIAM (Equador)

Alfonso Aguavil, investigador tsachila i director del grup de recerca tsachila Pikitsa

A qui s’adreça:

El seminari-taller és d’interès dels estudiants i investigadors d’antropologia social i cultural i de lingüística, però també pot interessar investigadors de l’arqueologia o d’altres disciplines que treballen amb pobles indígenes en projectes que impliquen la participació de les poblacions locals.

Organització:

Departament d’Antropologia Social i Cultural de la Universitat Autònoma de Barcelona – Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural de l’Institut d’Estudis Catalans

Amb la col·laboració de:

Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona – Grup de recerca tsafiki

Informació de contacte:

Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural
Institut d’Estudis Catalans
Tel: 93 270 16 20, ext. 107
A/e: catedra.unesco(arrova)iec.cat

Administració