Actualitat documentació DGPL

Durant el mes de febrer de 2018 el Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística ha adquirit i incorporat al seu fons documental llibres, revistes, documents electrònics i altres materials. Llibres: http://bit.ly/2Ffd0OX                         Revistes: http://bit.ly/2ovFACb

 DESTAQUEM:

Coromines, Joan. Llengua i pàtria /edició a cura de Josep Ferrer i Costa, Joan Pujadas i Marquès ; pròleg d’Antoni Vives. 2a.edició. Barcelona : Ara Llibres ; Sant Pol de Mar : Fundació Pere Coromines, 2018. (Ara clàssics) Recull de textos, articles, discursos i cartes  del filòleg.

Larreula, Enric. La llengua dibuixada : història il·lustrada de les penoses vicissituds de la llengua catalana en temps de la suposada normalització. Argentona : Voliana,  2017. (Memòria (Voliana Edicions) ; 11) Els acudits gràfics sobre els sectors crítics amb el procés de normalització lingüística del darrer terç del s. XX.

Mollà, Toni. La llengua de la plaça : l’espai públic, el mercat i la política lingüística. Alzira : Edicions Bromera, 2017. (Graella ; 20). Diagnòstic del futur de la llengua catalana des d’una perspectiva social i econòmica.

Amb motiu de la celebració enguany dels 150 anys del naixement de Pompeu Fabra, dues destacades revistes de l’àmbit català inclouen sengles dossiers sobre la figura i l’obra de l’arquitecte de la llengua catalana.  Serra d’Or, núm. 698, febrer 2018  El Temps,núm. 1758, febrer 2018 [en línia]

Altres productes d’interès:    Bibliografia sobre Pompeu Fabra   (http://bit.ly/2F9dN47) ; Obres literàries i no literàries traduïdes amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística. Totes les traduccions es poden consultar al portal Llengua catalana: llengua.gencat.cat/projectes-traduccio-obres, des d’on es poden demanar en préstec al Centre de Documentació de la Direcció General de Política Lingüística.va línia d’ajuts per a la traducció ha permès traduir 104

Entrades recents
Administració