Tesi R. A. Urtasun: “Ideologies lingüístiques a la premsa distribuïda a Catalunya”

Ideologies lingüístiques a la premsa distribuïda a Catalunya: anàlisi dels canvis, relacions i estratègies

Director:Cardús i Ros, Salvador
Department/Institute:Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Sociologia
Date of defense:2016-01-15
ISBN:9788449061110
Keywords:Anàlisi del discurs; Análisis del discurso; Discourse analysis; Ideologies lingüístiques; Ideologías lingüísticas; Language ideologies; Política lingüística; Política lingüística; Language policy
Subject(s):316 – Sociologia. Comunicació
Subject(s):Ciències Socials
Pages:528 p.

Abstract:

Aquesta tesi tracta sobre l’anàlisi de discursos publicats a la premsa en relació amb l’elaboració de lleis de política lingüística a Catalunya. S’analitzen editorials publicats en el període comprès entre l’aprovació de la Llei de Normalització (abril de 1983) i la Sentència dictada pel Tribunal Constitucional al juny de 2010. El principal objectiu del treball és observar la legitimitat atribuïda a les llengües catalana i castellana en el context d’elaboració de lleis lingüístiques. L’anàlisi [+]
DESTAQUEM
Entrades recents
Altres webs
Administració