V Nit de la Llengua al Món Digital

La V Nit de la Llengua al Món Digital, organitzada per la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i la Fundació Amical Wikimedia, tindrà lloc el dijous 29 de novembre, a Tarragona, Girona i Tortosa. L’acte manté el format de viquimarató (acció intensiva d’edició de la Viquipèdia), que ja va tenir en les quatre edicions anteriors.

Enguany es dedicarà a la figura de Pompeu Fabra, contribuint així a la celebració de l’Any Fabra.

La seu central de l’activitat serà Tarragona, on coincidirà amb el Col·loqui Fabra, que es fa cada 5 anys des del 1998 a Tarragona. En concret es portarà a terme al Port de Tarragona, que a més posa els mitjans per fer possible aquest esdeveniment. També s’hi sumen la Biblioteca Pública, la Universitat Rovira i Virgili i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Les altres seus de l’activitat seran Girona i Tortosa, que la portaran a terme respectivament a la Biblioteca del Campus Barri Vell de la Universitat de Girona  i l’Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa. En aquestes localitats també hi col·laboraran organismes com el Consorci per a la Normalització Lingüística, l’Escola Oficial d’Idiomes de Tortosa, la Universitat de Girona o l’Institut Ramon Muntaner, entre d’altres.

La V Nit estarà destinada a ampliar els continguts fabrians de la Viquipèdia i una novetat d’aquesta edició és que l’Institut Ramon Llull, amb la seva xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, hi aportarà un valor afegit específic, aprofitant la seva xarxa de 150 universitats del món, situades en 30 països diferents, amb multitud de llengües. Els seus col·laboradors treballaran per garantir la presència de Fabra en les viquipèdies de les principals llengües del món.

La Nit de la Llengua al Món Digital és una activitat programada anualment en què diversos voluntaris fan una viquimarató amb l’objectiu d’ampliar amb referències fiables els articles sobre la llengua catalana a la Viquipèdia.

 

Administració