Joan Mateo: el model d’escola catalana i la repercussió de la normativa estatal

El professor del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació de la UB Joan Mateo impartirà la conferència «El model d’escola catalana» en el cinquè dels #DebatsUB: Catalunya i Espanya, que tindrà lloc el dijous 13 de desembre a les 18.30 h a l’Aula Magna de l’Edifici Històric. Mateo analitzarà l’escola catalana en el marc de les relacions Catalunya-Espanya i, en concret, com la normativa espanyola sovint ha estat nociva per al model educatiu català.

A continuació, s’iniciarà una taula rodona amb les intervencions del professor Antoni Tort, de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya; el professor Juli Palou, de la Universitat de Barcelona; Pilar Gargallo, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya; Belén Tascón, presidenta de la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FaPaC), i Igone Azpiroz, professora de l’Institut Lizardi de Zarautz. En l’acte, que es podrà seguir en directe pel canal de Youtube de la UB i per Facebook, també hi intervindrà la vicerectora d’Igualtat i Acció Social, Maite Vilalta.

Fins ara, en el marc dels #DebatsUB ja ha tingut lloc l’acte inaugural, amb la participació del filòsof Daniel Innerarity; la primera conferència, a càrrec del catedràtic Jordi Casassas; la segona, amb el catedràtic d’Economia de la UB i exconseller d’Economia i Finances de la Generalitat Antoni Castells; la tercera, amb el professor de Dret Administratiu de la UPF, i exlletrat major del Parlament de Catalunya, Antoni Bayona, i la quarta, a càrrec de la professora del Departament de Filologia Catalana i Lingüística General de la UB Carme Junyent. Després de la sessió d’aquest dijous, s’ha programat un debat més:

«La política: l’espai de resolució dels conflictes», ponència del professor emèrit de Ciència Política i de l’Administració de la UAB Josep Maria Vallès. 17 de gener del 2019 a l’Edifici Històric

Cada sessió consisteix en una ponència impartida per un acadèmic de reconegut prestigi seguida d’una taula rodona sobre el tema en qüestió. Els debats i les intervencions es publicaran en diferents volums d’una nova col·lecció d’Edicions UB: Debats UB.

Administració