M. Massaguer: “Viure a Catalunya sense parlar català: qui, com i per què?”

Dimecres 19 a la tarda, seminari “Viure a Catalunya sense parlar català: qui, com i per què?”. La Marina Massaguer, ens torna a visitar després de la seva estada de recerca al Quebec i en la fase final d’elaboració de la tesi doctoral sobre el tema. Esperem que els que l’any passat no hi vau poder ser us ho pugueu combinar ara, atesa la importància d’aquesta perspectiva sociolingüística com a complement a la formació que hem rebut a la nostra universitat.

En aquesta sessió seguirem les trajectòries i analitzarem les ideologies lingüístiques de diferents perfils de població no catalanoparlant a Catalunya. D’aquesta manera introduirem els conceptes principals de la sociolingüística crítica internacional actual i veurem com s’entrecreuen en el cas català les complexes connexions entre llengua, relacions de poder i desigualtats entre individus i entre comunitats.

Seminari 19 desembre

Administració