El caló no és una llengua secreta | Alina Moser Dubbel

“Vaja! Més d’una vegada em van prendre el pèl els gitanos del mercat, fent servir la seva llengua secreta!”, aquesta frase del sobretaula de l’altre dia m’ha tingut la ment ocupada durant tota la setmana. Al Joaquim amb les seves batalles de joventut ja el coneixia. Tanmateix, no sabia que – ell també – considerava el caló una llengua secreta que els gitanos feien servir per activitats diabòliques com per exemple vendre-li producte encarit al seu alter-ego de 14 anys al mercat del barri.
És veritat que ja m’havia fixat durant la meva recerca sobre el caló que aquesta era una idea molt arrelada a la societat, estesa a més a més entre científics i fins i tot entre els propis gitanos. És curiós com arribem a creure secreta la llengua materna dels altres i, fins i tot, a veure com a fet denunciable el seu ús davant dels que no la parlen. De fet, a molts catalans els deu resultar familiar la situació… Continuar llegint… El caló no és una llengua secreta | Alina Moser Dubbel

Administració