Debat sobre el català a la Calunya del Nord

DEBAT sobre la SITUACIÓ de la LLENGUA CATALANA

Dissabte 23 de febrer, 10h, Casa dels Països Catalans

L’IFCT us informa que l’APLEC, Associació per a l’ensenyament del català, organitza aquest dissabte 23 de febrer a les 10h el debat de cloenda de la consulta sobre la situació de la llengua catalana a Catalunya Nord. El debat té lloc de 10h a 13h a la Casa dels Països Catalans, la seu de l’APLEC. El debat constitueix l’acte de final de recollida de comentaris, anàlisis, remarques i propostes que els Estudis Catalans de la Universitat havien llançat a principis de 2019 i durant tot el mes de gener amb els « Quaderns de greuges de la llengua catalana ». Al terme de l’operació, l’IFCT sintetitzarà i endreçarà les informacions recollides i les transmetrà als responsables del « debat ciutadà » a l’Estat francès, així com al govern i al president de la República. El debat sobre la situació de la llengua catalana a Catalunya Nord vol contribuir a la consulta general dels ciutadans i s’inscriu dins el domini del funcionament de les institucions i la millora de les pràctiques democràtiques. La iniciativa vol ser un preludi al funcionament de l’Oficina pública de la llengua catalana que ja hauria de ser en funcionament des del 2018…

Enllaç

Concentració davant la prefectura per la creació de l’OFICINA PÚBLICA de la LLENGUA CATALANA

Divendres 22 de febrer, 17h30

L’IFCT us informa que l’APLEC, Associació per a l’ensenyament del català, ha convocat divendres 22 de febrer a les 17h30 una concentració davant de la prefectura amb el mot d’ordre « VOLEM L’OPLC ». Bloquejada des del desembre de 2017, l’OPLC ha estat aprovada per totes les col·lectivitats i les entitats de Catalunye Nord, però queda pendent de la decisió final de l’Estat que ha de procedir a la seua publicació al diari oficial. La Universitat de Perpinyà també va aprovar que la seu de l’OPLC sigui al campus perpinyanès i que l’IFCT sigui encarregat del consell científic de l’organisme. L’APLEC ha demanat que una delegació sigui rebuda pel prefecte i que se l’informi de l’avançament dels tramits. Els representants del Departament, de la Regió i dels municipis (a través del SIOCCAT) donen suport a l’acte i seran presents.

Enllaç

Administració