V Jornades “La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana” (2020)

S’ha posposat la Jornada de recerca de la Xarxa CRUSCAT, programada per al 30 de juny i 1 de juliol (http://blogs.iec.cat/cruscat/jornada/vjornadesxc/). Tot i que la nostra intenció és celebrar les Jornades el gener de 2021, a hores d’ara és impossible preveure l’evolució de l’emergència sanitària i les mesures que es prendran en relació amb la presencialitat en els actes públics. Tot plegat ens obliga a ajornar, de moment, la decisió sobre la data en què se celebraran les V Jornades de recerca de la Xarxa CRUSCAT.

Xarxa CRUSCAT-IEC

Lloc i dates

Barcelona, Institut d’Estudis Catalans (Carme, 47), sala Pere i Joan Coromines. Amb emissió en directe i gravació de l’acte.

Presentació

La comunitat lingüística catalana compta amb una important tradició de recerca sociolingüística. L’esmentada tradició ha anat prenent forma a partir d’una amalgama d’aportacions que li han arribat des de vèrtexs disciplinaris diversos, de manera que avui dia disposem d’una disciplina calidoscòpica que encara un horitzó d’excel·lència.

Les I Jornades es van celebrar l’any 2011, i van tenir continuïtat amb les II Jornades l’any 2013, les III Jornades l’any 2016 i les IV Jornades l’any 2018. Amb aquesta cinquena trobada d’investigadors, la Xarxa CRUSCAT de l’IEC mostra la consolidació d’una activitat que té com a objectiu nuclear visualitzar en el seu conjunt la recerca en curs o acabada de realitzar. Aquesta posada en comú permetrà avançar en el coneixement intern de les temàtiques que s’hi aborden i, alhora, projectar-les internacionalment.

Inscripció

Per tal d’assistir a les Jornades, cal que us hi inscriviu. Feu-nos arribar un correu electrònic amb el vostre nom, cognoms, NIF i institució.

Web i seguiment en temps real

Podeu consultar el programa i les actualitzacions al web. Les sessions es podran seguir en línia des del web de l’IEC.

Organització

L’organització de les Jornades va a càrrec de la Xarxa CRUSCAT de l’Institut d’Estudis Catalans <http://www.demolinguistica.cat>.
La Xarxa CRUSCAT – IEC és una xarxa científica que depèn de l’Institut d’Estudis Catalans i aplega diversos investigadors que treballen sobre la situació i l’evolució del català. El principal objecte d’estudi són els usos, els coneixements i les representacions de la llengua. Les tasques que la Xarxa CRUSCAT – IEC duu a terme són:

  • Aplegar la informació existent i analitzar-la críticament.
  • Destriar els factors crucials de l’evolució de la comunitat lingüística catalana.
  • Generar sinergies entre els especialistes en estudis de l’ús.

Jornades de recerca Xarxa CRUSCAT (biennals)

Vídeos de les IV Jornades “La recerca sociolingüística en l’àmbit de la llengua catalana” (2018) (més vídeos)

Administració