Grup d'Estudis Etnopoètics

Jornada “L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, ara”

En el marc commemoratiu dels cent anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, amb el suport del comissari Jaume Ayats Abeyà, organitza la primera jornada d’estudi sobre aquests fets. Amb aquesta iniciativa, es pretén encetar la dimensió més acadèmica del conjunt dels actes que donaran visibilitat tant als materials del Cançoner Popular, com al context històric que envolta l’Obra, així com a les diverses perspectives de futur i les accions que les promouen. El programa dona veu a importants personalitats de l’àmbit acadèmic amb estudis i propostes rellevants entorn de l’Obra, com Salvador Rebés, Carme Oriol Carazo o Ramon Vilar, entre d’altres.

 

Formulari d’inscripció

Inscripció oberta fins el dia 15 de novembre inclòs mitjançant aquest formulari.

 

Programa

Novetat editorial: La representació etnopoètica del mal

La representació etnopoètica del mal. Edició a cura de Sílvia Veà i Àngel Vergés. La Vall d’Uixó: Grup d’Estudis Etnopoètics de la Societat Catalana de Llengua i Literatura, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, setembre de 2022. ISBN: 978-84-9965-675-5. DL: B 19139-2022. 146 pàgines.

→ descarregar el llibre
→ llegir el llibre en línia

Presentació de La cuina de les Rondaies Mallorquines d’en Jordi des Racó al Claustre de Sant Domingo

El 20 d’octubre s’ha presentat al Claustre de Sant Domingo el llibre La cuina de les Rondaies Mallorquines d’en Jordi des Racó. Ha estat un plaer escoltar a les seves autores, Caterina i Paula Valriu i Bàrbara Sagrera. En acabar la presentació s’ha pogut gaudir d’un deliciós tast d’alguns dels menjars de les Rondalles.

Font: Llibreria Espirafocs

X Seminari Internacional d’Estudis Transversals: Dones de llegenda

El X Seminari Internacional d’Estudis Transversals “Dones de llegenda”, fruit de la col·laboració entre diversos grups d’investigació de la Universitat d’Alacant, la Universitat Rovira i Virgili i la Universitat de les Illes Balears, se celebrarà al Centre d’Interpretació Carmelina Sánchez Cutillas (Altea) el 7 i 8 d’octubre de 2022 i se centrarà en l’anàlisi, des d’una perspectiva de gènere, de la condició, identitat i visió de les dones en l’àmbit de l’etnopoètica o el folklore tradicional, però també des d’una línia d’estudi que amplia l’àmbit de recerca a la reescriptura i noves versions de les dones mítiques, a una banda i altra del fet literari. Com a ponents convidades, es compta amb dos investigadores de reconegut prestigi en les orientacions esmentades: d’una banda, Carme Oriol (URV), en l’àmbit de l’etnopoètica i, de l’altra, M. Àngels Francés (UA), en el terreny dels estudis de gènere.


Programa [PDF]

XVII Trobada del GEE

Segueix-nos!

Esdeveniments

  • 10.12.2022 | 09:30 - 14:00 |
    Jornada d’estudi “Les rondalles mallorquines, de la societat a l’acadèmia” en homenatge a Josep Antoni Grimalt
    » Més informació «

Arxiu d’entrades

Subscripció