Grup d'Estudis Etnopoètics

Caterina Valriu guanya el Premi Antoni M. Badia i Margarit a la millor acció en català de divulgació de la tesi doctoral

Caterina Valriu ha estat premiada en la modalitat de millor acció en català de divulgació de la tesi doctoral en la segona edició del Premi Antoni M. Badia i Margarit a la millor tesi doctoral en català:

La millor acció en català de divulgació de la tesi doctoral ha estat per a Caterina Valriu Llinàs pel treball titulat El corpus de rondalles de Mallorca d’Antoni M. Penya i l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria-Toscana, del programa de doctorat Societat i Cultura: història, antropologia, art i patrimoni (Facultat de Geografia i Història). El seu director de tesi és Xavier Roigé Ventura.

L’acte de lliurament ha tingut  lloc el 6 de març de 2023, a les 18:00, a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i se’n pot veure l’enregistrament.

 

Novetat editorial: Estudis de Literatura Oral Popular núm. 11

Estudis de Literatura Oral Popular / Studies in Oral Folk Literature núm. 11 (2022)

Aquest onzè número de la revista Estudis de Literatura Oral Popular inclou un monogràfic sobre les llegendes contemporànies i està format per cinc articles que evidencien especialment les formes que van més enllà d’aquest gènere narratiu i que troben en les formes actuals de comunicació el millor espai on moure’s, difondre’s i expandir-se, reflectint, alhora, tot allò que ens preocupa avui dia.

Enllaç a la revista: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/index

Enllaç al número 11: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/issue/view/216

Crònica fotogràfica de la XVII Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics (Maó, 4 i 5 de novembre)

Imatges d’Alexandre Bataller

Crònica fotogràfica de la Jornada d’estudi “Les rondalles mallorquines, de la societat a l’acadèmia” en homenatge a Josep Antoni Grimalt

This gallery contains 9 photos.

Jornada “L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, ara”

En el marc commemoratiu dels cent anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, amb el suport del comissari Jaume Ayats Abeyà, organitza la primera jornada d’estudi sobre aquests fets. Amb aquesta iniciativa, es pretén encetar la dimensió més acadèmica del conjunt dels actes que donaran visibilitat tant als materials del Cançoner Popular, com al context històric que envolta l’Obra, així com a les diverses perspectives de futur i les accions que les promouen. El programa dona veu a importants personalitats de l’àmbit acadèmic amb estudis i propostes rellevants entorn de l’Obra, com Salvador Rebés, Carme Oriol Carazo o Ramon Vilar, entre d’altres.

 

Formulari d’inscripció

Inscripció oberta fins el dia 15 de novembre inclòs mitjançant aquest formulari.

 

Programa

XVII Trobada del GEE

Segueix-nos!

Esdeveniments

  • No hi ha novetats

Arxiu d’entrades

Subscripció