Grup d'Estudis Etnopoètics

III Jornades Literatura, Territori i Educació “Literatura i patrimoni”

Les III Jornades Literatura, Territori i Educació, que tindran lloc a la ciutat de Sagunt (el Camp de Morvedre) els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig de 2016, tenen com a tema central explorar les relacions entre patrimoni i literatura, especialment en els àmbits educatius.

Per a més informació: http://jornsagunt.blogs.uv.es/

Circulars III Jornades Literatura Territori i Educació-1 Circulars III Jornades Literatura Territori i Educació-2 Circulars III Jornades Literatura Territori i Educació-3 Circulars III Jornades Literatura Territori i Educació-4

Novetat editorial: Quan les revistes conten rondalles

Mònica Sales de la Cruz. Quan les revistes conten rondalles. Barcelona: Publicacions de l’Abadia de Montserrat, Biblioteca de Cultura Popular Valeri Serra i Boldú 26, març de 2016.
176 pp. 14 euros. ISBN: 978-84-9883-820-6.

Quanlesrevistes

Quan les revistes conten rondalles presenta les dades bibliogràfiques d’un conjunt de rondalles publicades durant el segle XIX en revistes catalanes de l’època. El període d’estudi s’acota entre el 1823, en què aparegué el setmanari barceloní El Europeo, considerat la primera publicació periòdica que difon les idees romàntiques als Països Catalans, i el 1893, any de publicació de Narraciones populares catalanas de Sebastià Farnés, obra que tanca aquesta etapa de narrativa folklòrica.
Amb aquest treball, d’interès per a tota mena de lectors, es traça una panoràmica general prèvia per analitzar el moviment folklòric del segle XIX i per poder emmarcar en el seu context aquest corpus de rondalles. Així, la investigació ressegueix els inicis de l’interès per la literatura oral a Catalunya, vinculat al moviment de la Renaixença, i copsa l’important paper de l’efervescent premsa del moment en la difusió d’aquest gènere de la narrativa oral.

II Curs de Literatura Popular «Contant i cantant: rondalles i cançons a l’escola»

Els dies 15 i 16 d’abril i 6 i 7 de maig se celebrarà a Altea el II Curs de Literatura Popular, sobre el tema «Contant i cantant: rondalles i cançons a l’escola», en el qual el Grup d’Estudis Etnopoètics hi col·labora.
A continuació hi trobareu els tríptics i el cartell. I en l’enllaç http://dfc.ua.es/va/cursos/ii-curs-de-literatura-popular-contant-i-cantant-rondalles-i-cancons-a-l-escola.html tota la informació.

Maquetación 1

Maquetación 1

Maquetación 1

XI Trobada del GEE

Segueix-nos!

facebook

Esdeveniments

  • 31.05.2016 | 20:00 |
    Presentació del llibre La revista Tresor dels Avis de Margalida Coll
    » Més informació «
  • 03.06.2016 | 20:00 |
    Presentació del llibre La revista Tresor dels Avis al Museu d’Artà
    » Més informació «

Arxiu d’entrades

Contacte

Subscripció

rss