Curs d’estiu: Historias del Mediterráneo: circulación y mestizaje de cuentos entre las orillas del “continente líquido”
Caterina Valriu guanya el Premi Antoni M. Badia i Margarit a la millor acció en català de divulgació de la tesi doctoral
Caterina Valriu ha estat premiada en la modalitat de millor acció en català de divulgació de la tesi doctoral en la segona edició del Premi Antoni M. Badia i Margarit a la millor tesi doctoral en català:
La millor acció en català de divulgació de la tesi doctoral ha estat per a Caterina Valriu Llinàs pel treball titulat El corpus de rondalles de Mallorca d’Antoni M. Penya i l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria-Toscana, del programa de doctorat Societat i Cultura: història, antropologia, art i patrimoni (Facultat de Geografia i Història). El seu director de tesi és Xavier Roigé Ventura.
L’acte de lliurament ha tingut lloc el 6 de març de 2023, a les 18:00, a l’Aula Magna de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i se’n pot veure l’enregistrament.
Taller en línia: Contes i coeducació
Novetat editorial: De llegenda. Articles sobre el llegendari
Caterina Valriu Llinàs. De llegenda. Articles sobre el llegendari. Barcelona/Palma: Publicacions de l’Abadia de Montserrat/Edicions UIB, desembre de 2022, 280 pàgines, 23€, ISBN: 978-84-9191-252-1.
Més informació: Publicacions de l’Abadia de Montserrat
Novetat editorial: Estudis de Literatura Oral Popular núm. 11
Estudis de Literatura Oral Popular / Studies in Oral Folk Literature núm. 11 (2022)
Aquest onzè número de la revista Estudis de Literatura Oral Popular inclou un monogràfic sobre les llegendes contemporànies i està format per cinc articles que evidencien especialment les formes que van més enllà d’aquest gènere narratiu i que troben en les formes actuals de comunicació el millor espai on moure’s, difondre’s i expandir-se, reflectint, alhora, tot allò que ens preocupa avui dia.
Enllaç a la revista: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/index
Enllaç al número 11: https://revistes.urv.cat/index.php/elop/issue/view/216
Crònica fotogràfica de la XVII Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics (Maó, 4 i 5 de novembre)
Imatges d’Alexandre Bataller
Crònica fotogràfica de la Jornada d’estudi “Les rondalles mallorquines, de la societat a l’acadèmia” en homenatge a Josep Antoni Grimalt
Jornada d’estudi “Les rondalles mallorquines, de la societat a l’acadèmia” en homenatge a Josep Antoni Grimalt
Jornada “L’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, ara”
En el marc commemoratiu dels cent anys de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya, la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, amb el suport del comissari Jaume Ayats Abeyà, organitza la primera jornada d’estudi sobre aquests fets. Amb aquesta iniciativa, es pretén encetar la dimensió més acadèmica del conjunt dels actes que donaran visibilitat tant als materials del Cançoner Popular, com al context històric que envolta l’Obra, així com a les diverses perspectives de futur i les accions que les promouen. El programa dona veu a importants personalitats de l’àmbit acadèmic amb estudis i propostes rellevants entorn de l’Obra, com Salvador Rebés, Carme Oriol Carazo o Ramon Vilar, entre d’altres.
Formulari d’inscripció
Inscripció oberta fins el dia 15 de novembre inclòs mitjançant aquest formulari.
Programa
XVII Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics (Maó, 4 i 5 de novembre): textos de la ruta
Textos de la ruta “Maó: història i literatura” d’Ismael Pelegrí, celebrada dins la XVII Trobada del Grup d’Estudis Etnopoètics.[PDF]