Novetat editorial: Zoologia popular catalana

Cels Gomis i Mestre. Zoologia popular catalana. Modismes, aforismes, creences, supersticions… que sobre els animals hi ha a Catalunya, amb gran nombre de confrontacions. Il·lustracions de David Granato. Pròleg d’Emili Samper Prunera. La Bisbal d’Empordà: Edicions Sidillà, Col·lecció la Talaia clàssics 1, juny de 2014.
448 pp. 19 €. ISBN: 978-84-942564-0-0

zoologia

Zoologia popular catalana es va editar el 1910 per primer i únic cop. Cels Gomis va treballar de valent en l’aplec de tot allò que li explicava la gent en relació als animals, tant els domèstics com els feréstecs. A més, en aquest llibre trobareu creences, dites, històries, llegendes, jocs, embarbussaments, aforismes, tradicions i altres mites sobre animals que s’explicaven a Catalunya ara fa un segle, quan la relació entre les persones i ells eren més estretes, sovint necessàries. És per això que aquest llibre conté prop de 2.000 frases i un aplec ingent de curiositats entorn dels 160 animals que hi apareixen.
Zoologia popular catalana és un tresor carregat de coneixements, d’intuïcions i de certeses. Gomis ens obre una porta per veure el país i la seva gent tal com era fa més de cent anys. Com érem, doncs, com ens vèiem i què en dèiem. Dels homes i de les bèsties. D’un món que era i que ja no és com el nostre.

Més informació: Edicions Sidillà

One Response to Novetat editorial: Zoologia popular catalana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XVIII Trobada del GEE
Arxiu d’entrades