2n Fòrum Forestal de Barcelona

Data: 4 de juny de 2014

Lloc:’Institut d’Estudis Catalans (sala Prat de la Riba) carrer del Carme, 47 – Barcelona

 

 

L’Aula de Silvicultura Mediterrània de Barcelona, adscrita a la Institució Catalana d’Estudis Agraris, organitza, el proper dimecres 4 de juny de 2014, la segona edició del Fòrum Forestal de Barcelona, un espai de comunicació quepretén apropar d’una manera directa la industria, els productorsde fusta, les empreses d’aprofitaments, la universitat i els tècnicsespecialitzats, tant privats com de les administracions públiques,en un entorn idoni i distés, per establir sinèrgies, relacionscomercials i intercanvi de visions.

Informació inscripcions  i programa Forum Forestal Bcna_2014

 

 

Compartir

Guia de camp Transcatalònia 2013

Transcatalonia 2013_GUIA DE CAMP portada

Ja teniu a la vostra disposició la Guia de camp Transcatalònia 2013 Alt Empordà (La Plana, El Cap de Creus), a càrrec de  Giovanni Pardini i Maria Gispert, que se celebrà el passat 5 d’octubre del 2013.

La trobareu a aquest enllaç  Transcatalonia 2013_GUIA DE CAMP

Josep M. Alcañiz

Coordinador de la Secció de Sòls

I Congrés del món de la masia: passat, present i futur del territori català

Data: 11, 12 i 13 de març del 2015

Lloc: a l’Institut d’Estudis Catalans, Barcelona

Ja està disponible la web del I Congrés del món de la masia: passat, present i  futur del territori català.

La Secció d’Història Rural de la ICEA organitza el març del 2015 el I Congrés del món de la masia: passat, present i  futur del territori català,  amb  l’objectiu de ser un punt de trobada de diferents disciplines i mirades sobre temes relacionats amb el món rural, centrat en la masia i el territori.

Trobareu informació actualitzada la web del congrés http://congres-masia-territori.espais.iec.cat/

Més informació  Tríptic _Congrés Masia

Pòster  Cartell Congrés Masia

Assumpta Serra, coordinadora de la secció d’Història Rural

 

Tertúlia núm. CENT: Exigències del Reial Decret 1311/2012 sobre com executar la Gestió Integrada de Plagues i les dificultats que es preveuen en la seva implantació

a càrrec de Lluís Batllori

Dia i hora: dilluns 7 d’abril, a les 7 de la tarda.

Lloc: sala Pi i Sunyer, IEC, Carme 47, Barcelona

FruitersNo us penseu que aquesta tertúlia és més del mateix. En alguna tertúlia ja hem parlat de la Directiva 2009/128/CE d’ús sostenible dels plaguicides i del Reial Decret 1311/2012 en el que s’estableix el marc d’actuació.

Però aquest cop ens centrarem en l’annex I on es fixen els Principis generals de la gestió integrada de plagues. Les exigències d’aquest annex són assumibles? Quines dificultats poden sorgir? Les obligacions que es desprenen d’aquest annex a qui apliquen? Quins agricultors no estan obligats per aquest decret? Com encaixen les normes tècniques de producció integrada en aquest decret?

Moltes preguntes, i per sort un ponent amb una gran experiència que ve a donar-nos la seva opinió, en Lluís Batllori, responsable de Sanitat Vegetal (DAAM) de Girona.

En Lluís Batllori ha realitzat i publicat nombrosos treballs d’investigació en el camp de la producció integrada en fruiters. Ha participat en la redacció de normes tècniques de producció integrada i ha estat membre del Consell Català de Producció Integrada. En la seva trajectòria professional ha estat compromès en la reducció de l’ús de plaguicides i ha dirigit plans pilot per aconseguir fruita lliure de residus; actualment és el director tècnic pel cultiu de poma del programa ‘Fruit.net’. Aquest és sols un petit recull de la seva trajectòria, a la que també cal afegir la tasca de transferència que mai ha oblidat.

Ester Torres

Coordinadora de la Secció de Protecció dels Vegetals

Jornada AGROFÒRUM: El paper de l’agricultura al segle XXI

Institut d’Estudis Catalans (Sala Prat de la Riba). Barcelona, 10 d’abril de 2014

Us convidem a participar en una Jornada de la que, de la mà d’experts, reflexionarem sobre com l’agricultura pot ser determinant enfront alguns dels principals reptes del segle XXI: l’energia, la seguretat alimentària o el canvi climàtic.

AGROFÒRUM va sorgir el 2013, i vol ser un ampli marc de reflexió i debat sobre el sector agrari, agroalimentari i del medi rural de Catalunya, amb l’escenari ple de reptes i incerteses del segle XXI. És participat per representants dels col·legis professionals, les escoles universitàries i les fundacions vinculats al sector agrari, agroalimentari i al medi rural de Catalunya i per representants del món empresarial i de l’administració.

Organitza: Institució Catalana d’Estudis Agraris i Fundació del Món Rural
Inscripcions abans del 7 d’abril (agroforum@fmr.cat / Tel. 973 22 93 60)
Més informació i programa a l’enllaç  AGROFORUM PROGRAMA AGRICULTURA AL S. XXI