Institució Catalana d'Estudis Agraris

Activitats de l’IEC

Activitats de la ICEA

  • No hi ha activitats programades

Administració

IV Tarda de Jardins i Jardiners

IV_tarda jardins_petitaDia i lloc: 21 de juny a l’Institut d’Estudis Catalans (Sala Prat de la RIba) de les 17.30 h a les 20.30 h

PROGRAMA

17.30 h    Presentació de la IV Tarda, a càrrec de Josep M. Vives, president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris

17.40 h    «Els jardins de Santiago Rusiñol. Del simbolisme al paisatgisme», a càrrec de Vinyet Panyella, escriptora, gestora cultural i curadora d’exposicions. Especialista i biògrafa de Santiago Rusiñol. Directora i gerent del Consorci del Patrimoni de Sitges. Comissària de l’Any Ramon Casas (2016).

18.20 h    «Crònica. L’amor a les flors i les plantes, signe de civilització. Artur Rigol», a càrrec de Teresa Garcerán, llicenciada en filologia per la Universitat de Barcelona, tècnica especialista en jardineria per l’Escola Rubió i Tudurí de Barcelona i màster en arquitectura del paisatge per la Universitat Politècnica de Catalunya. Membre de Jardins i Jardiners.

18.50 h    Descans i petit refrigeri

19.15 h    «Barcelona. Darrera mirada». Un recurs per al coneixement dels jardins de la ciutat al segle XIX», a càrrec d’Albert Cubeles i Xavier Cazeneuve (Barchinona.cat), historiadors, assessors històrics d’aquest recurs de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

19.50 h    «El passeig de l’Esplanada i el Jardí del General: els primers jardins públics de Barcelona», a càrrec de Jordi Cartañá Pinén, biòleg i doctor en geografia humana, director de l’Institut Rubió i Tudurí. Membre de Jardins i Jardiners.

20.20 h    Cloenda

Coordinació: Joaquim Camps. Secció de Jardineria i Paisatgisme

Entrada lliure

Programa IV Tarda de Jardins i Jardiners 2016

Compartir

Quaderns Agraris núm. 40 : juny 2016

cover_issue_9389_ca_ES_QA40

La revista Quaderns Agraris editada per la Institució Catalana d’Estudis Agraris, filial de l’ Institut d’Estudis Catalans, acaba de publicar en format d’accés obert el núm. 40 : juny 2016.

El contingut es pot consultar accedint directament al text complet dels articles, la llista dels quals es troba a continuació:

Núm. 40 : juny 2016 – Sumari:

Articles

El sector agroalimentari i el TTIP Jordi Rosell, Oriol Forcada. 7-27

La dualització de l’estratègia empresarial de les explotacions agràries a Europa Bernat Vilarasau, 29-46

La cooperativa lletera del Cadí: marca i qualitat Lourdes Viladomiu, 47-54

Efecte de la pastura amb equí i cabrum sobre la reducció del fitovolum en un matollar mediterrani Jordi Bartolomé-Filella, M. Josep Broncano-Atienza, Josefina Plaixats-Boixadera. 55-72

Agrofòrum La ramaderia al servei del bosc: una eina eficaç per a la prevenció dels incendis Xavier Xortó-Borràs. 75-88

Ressenya del llibre Manual práctico de riego con agua residual municipal regenerada, una visió estratègica de la sequera en retrospectiva Rafael Mujeriego 89-96

Ressenya del llibre L’hort del segon origen, de Jordi Puig i Roca Laura Dalmau-Pol. 97-99

També podeu accedir visitant la pàgina web de la revista.

Curs pràctic per assessors en gestió integrada de plagues en espais verds

Organitza: Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya amb la col·laboració de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)

Dates: 6, 7, 8, 9, 13 i 15 de juny de 2016

Horari: Tarda de 16h. a 20h.

Lloc: COEAC. Passeig de Gràcia, 55, 6-6. 08007 Barcelona

 

La ICEA col·labora en l’organització del Curs pràctic per assessors en gestió integrada de plagues en espais verds,  que tindrà lloc el proper mes de juny,  i del que us adjuntem el programa i l’enllaç al  formulari d’inscripció FITOSANITARIS 

La inscripció s’ha de formalitzar abans del 30 de maig i els associats a la ICEA gaudeixen d’ un descompte sobre el preu general. Les places són  limitades.

Preus:

  • No col·legiats: 220 euros
  • Col·legiats i associats ICEA (*): 180 euros

PDF PROGRAMA Curs_ Assessor fitosanitari_espais verds

(*) Els col·legiats en els col·legis d’enginyers tècnics agrícoles, de forest i tècnics forestals, així com els associats de la ICEA, AGROPRÉS, Gremi de Jardineria de Catalunya i Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya (APEVC) també es podran acollir al preu de col·legiat, acreditant la seva condició de col·legiat/associat en el seu respectiu col·legi/associació.

Més informació i inscripcions al web del COEAC www.agronoms.cat  (Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya. Passeig de Gràcia 55, 6è-6a, 08007 Barcelona. Tel. 93 215 26 00)

 

 

Tertúlia: “Debat GLOCAL sobre l’alimentació

Dimarts, 12 d’abril 2016, a les 8 del vespre
Organitza: ICEA. Secció d’Estudis Rurals
Restaurant l’Antic Forn (C/Pintor Fortuny,28, Barcelona)

El dia 12 d’abril, iniciem la primavera amb la tertúlia que pren per títol:

DEBAT GLOCAL SOBRE L’ALIMENTACIÓ
(glocal es un terme que uneix global i local).

Els nostres ponents serán en Francesc Reguant i la Sonia Callau

En Francesc Reguant és economista, MBA en Funció Directiva, vicepresident de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i Vicepresident de la Comissió d’Economia Agroalimentària del Col·legi d’Economistes de Catalunya. Va ser Director d’Administració i Sistemes d’Informació de l’IRTA, càrrec des del qual va dissenyar i dirigir el Sistema Integrat de Gestió de IRTA el qual va merèixer el premi ACCID. Va obtenir també el premi Firesme a la recerca agrícola i ha estat fins 2013 Cap del Gabinet Tècnic del Departament d’Agricultura. Ha simultaniejat la seva activitat amb la docència (UPF, FCAC, Col·legi economistes) i amb la divulgació en múltiples revistes tècniques i de divulgació. És autor de diversos llibres, el més recent titulat “Entendre l’agricultura”. Des de la ICEA va impulsar l’agrotertulia.

La Sonia Callau és enginyera superior de forest, enginyera tècnica agrícola i màster en Urbanisme per la UPC, treballa a la Diputació de Barcelona com a experta en governança alimentària. Es membre de la Comissió Científica de la Fundació Agro-territori. Ha treballat a la DG d’Agricultura de la Comissió Europea com a experta nacional i ha participat en la creació i desenvolupament posterior del Parc Agrari del Baix Llobregat al llarg d’una dilatada trajectòria.

Per animar la tertúlia, aquí teniu uns documents interessants sobre el tema a debatre:

La tertúlia es realitzarà com sempre al Restaurant l’Antic Forn, c/ Pintor Fortuny, 28, el dimarts 12 d’abril a les 8 del vespre.

Si us plau és molt important que confirmeu la vostra assistència per tal de fer la reserva.

Gemma Francès gemmafrances.druab@gmail.com
Coordinadora de la Secció  d’Estudis Rurals