Activitats de l’IEC
Activitats de la ICEA
  • No hi ha activitats programades
Administració

Vè Congrés Art i Paisatge Vitivinicola, Enoturisme

18 i 19  de juny de 2015. Vilafranca del Penedès-Subirats

El Congrés d’Art, Paisatge i Enoturisme, promogut pel Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPvi), emmarcat dins la programació de la Capital Cultural de Vilafranca del Penedès 2015, recull les aportacions d’edicions anteriors ipretén apuntalar el salt endavant del del món del vi i el cava. També és un intercanvi d’experiències entre professionals, empresaris, institucions i universats que vol ressaltar la importància del paisatge vitivinícola com a patrimoni i motor econòmic (enoturisme).

Us facilitem l’enllaç amb el PROGRAMA

Inscripcions i més informació sobre aquesta activitat al web del Congrés

http://www.congresartipaisatge.cat/

 

Compartir

Projecció del documental: EL MOMENT, un viatge a la terra del cerç

Dia i lloc: 19 de juny de 2015, a les 18,30 h. a l’Institut d’Estudis Catalans (Sala Nicolau d’Olwer), carrer del Carme 47, 08001 Barcelona

Les seccions de Viticultura i Enologia i d’Estudis Rurals de la ICEA, us conviden a la projecció del documental: EL MOMENT, un viatge a la terra del cerç, i al posterior debat que es celebrarà el divendres 19 de juny de 2015, a les 18,30 h. a l’Institut d’Estudis Catalans (Sala Nicolau d’Olwer), carrer del Carme 47 Barcelona

Hi participaran la directora, Elisenda Trilla, i l’Oriol Pérez de Tudela, comerciant de vi . Moderaran Gemma Francès, coordinadora de la Secció d’Estudis Rurals, i Salvador Puig, de la secció de Viticultura i Enologia.

En aquesta ocasió el documental s’ha realitzat a la comarca de la Terra Alta i creiem que ens deixarà la mateixa bona sensació que “Interior d’un paisatge” que és presentà l’any 2013.

En aquest enllaç trobareu el fullet informatiu Documental EL MOMENT

 

Entrada lliure. Us hi esperem.

III Tarda de Jardins i Jardiners

Dia i lloc: 9 de juny a l’Institut d’Estudis Catalns (Sala Prat de la RIba) de les 17,oo a les 20,30

PROGRAMA

17.30               Presentació de la III Tarda, a càrrec de Josep M. Vives, president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris

17.40               «Els Desvalls i el laberint d’Horta» Josep Fernández Trabal, historiador i cap de l`Àrea de Fons Històrics de l’Arxiu Nacional de Catalunya

18.15               Píndola 1: «El jardí de la masia Freixa. L’art dels jardins a la Terrassa industrial»

Maria Mercè Compte, llicenciada en belles arts i membre de Jardins i Jardiners

18.30               «Josep Batlle. L’últim Jardiner»

Enric Batlle, doctor arquitecte i fundador de Batlle i Roig Arquitectes

19.05               Descans

19.25               Píndola 2: «Can Quintana de Torroella de Montgrí: història d’un jardí desaparegut» Ignacio Somovilla, historiador de l’art i membre de Jardins i Jardiners, i Esther Peñarrubia, doctora en enginyeria agrònoma i membre de la Mediterranean Garden Society

19.35               «Pinya de Rosa i Jardins i Jardiners» Montse Rivero, historiadora, tècnica especialista en jardineria i membre de Jardins i Jardiners

19.50               Audiovisual: «Els jardins de Pinya de Rosa de Fernando Rivière»

20.30               Cloenda 

Coordinació: Joaquim Camps

Entrada lliure

Programa III Tarda Jardins i Jardiners 2015

JORNADA SOBRE LA RECERCA EN SÒLS A CATALUNYA

Barcelona, 29 de maig de 2015

Institut d’Estudis Catalans, c/del Carme 47, Sala Pere i Joan Coromines

 

Consulteu el Programa Jornada Recerca Sòls

 

Coordinador:Josep M. Alcañiz

Secretari: Carles M. Rubio

Secció de Sòls de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)

Delegació a Catalunya de la Societat Espanyola de la Ciència del Sòl (SECS)

 

JORNADA SOBRE LA SITUACIÓ ACTUAL I LES PERSPECTIVES DE FUTUR DE LA GENERACIÓ D’ENERGIA DISTRIBUÏDA EN EL MEDI RURAL

Data i lloc: 2 de juny de 2015, a les 18.30h. Institut d’Estudis Catalans. Sala Pere i Joan Coromines (carrer del Carme 47, 08001 Barcelona)

 

D’acord amb els compromisos adquirits pels països signants del Protocol de Kyoto, Espanya ha de consumir a l’any 2020, al menys el 20 % de l’energia primària a partir de fonts renovables.

A Catalunya existeixen empreses que generen energia per mitjà de fonts renovables i que ofereixen l’oportunitat d’invertir en aquest negoci i de possibilitar als usuaris de l’energia contractar el subministrament mitjançant la seva generació.

La legislació espanyola es troba en aquests moments en una situació d’indefinició, la qual cosa ha provocat una aturada en la gran quantitat d’inversions que s’han realitzat recentment.

Aquesta jornada té per objecte debatre totes aquestes qüestions relacionades amb l’estat actual i les perspectives de futur per al desenvolupament de la generació de l’energia distribuïda en el medi rural a Catalunya.

La jornada la impartirà Pep Puig Boix, vicepresident de la cooperativa Som Energia i president de la Secció Espanyola d ’Eurosolar. La durada prevista és de dues hores. S’iniciarà amb la conferència i, durant la segona hora, tindrà lloc el col·loqui.

L’entrada és lliure i oberta a tothom, però cal que confirmeu l’assistència enviant un correu a l’adreça electrònica icea@iec.cat (indiqueu al tema «ENERGIA»).

FULLET JORNADA ENEREGIA RENOVABLE