Properes activitats
 • 27.10.2014 |
  Jornada sobre “La indústria agroalimentària catalana davant el repte de la independència”
  » Més informació «
 • 29.10.2014 |
  Conferència “La Llei d’Espais Agraris”, a càrrec d’Antoni Enjuanes Puyol
  » Més informació «
 • 03.11.2014 |
  Tertúlia: EINES 2.0 PER COMUNICAR LA RECERCA
  » Més informació «
 • 07.11.2014 |
  Visita a les Fassines del Penedès i al Museu de la Cultura del Vi (VINSEUM)
  » Més informació «
 • 20.02.2015 | 09:30 |
  Jornada sobre: La varietat Garnatxa Negra
  » Més informació «
Arxius
Administració

Visita a les Fassines del Penedès i al Museu de la Cultura del Vi (VINSEUM)

Divendres 7 de novembre (punt de trobada: Avinyonet del Penedès, a les 9 h)

Durant l’any 2014 la secció de Viticultura i Enologia de la ICEA ha realitzat diverses activitats relacionades amb l’aiguardent, com la visita a les instal·lacions de la fabrica d’Anís del Mono i més recentment, i de manera especial, la jornada sobre “La producció de l’aiguardent a Catalunya i la seva relació amb la guerra de Successió” a Reus. Us proposem una sortida al Penedès per tancar aquest cicle i les activitats de la secció d’enguany.

El proper divendres 7 de novembre visitarem per una de les poques fàbriques d’alcohol vínic que queden a Catalunya, a la població d’Avinyonet del Penedès. Després anirem a una antiga “fassina” que encara elabora aiguardent de forma artesanal. Per acabar, i després de dinar a Vilafranca del Penedès visitarem el Museu de la cultura del vi VINSEUM.

 

NOTES IMPORTANTS

• Punt de trobada: a les 9 del matí a Avinyonet del Penedès, a l’aparcament de l’empresa CADES PENEDÈS SA (Camí de Can Batlle s/n)

• Desplaçament: en cotxes particulars

• Pagaments: Cada participant pagarà al moment tant el del dinar aprox. 18 €) com l’entrada a VINSEUM.

• Places limitades a 25 persones. Cal inscriure’s abans del 3 de novembre per correu electrònic a icea@iec.cat

 

 

PROGRAMA

11.00 Visita de la Destil·leria dels Germans Olivé, a Sant Quintí de Mediona.

14.00 Dinar al restaurant “Cigró d’Or” de Vilafranca del Penedès.

16.00 Visita a Vinseum

18.00 Fi de la sortida

 

Compartir

Jornada sobre “La indústria agroalimentària catalana davant el repte de la independència”

Organitza: Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i la Institució Català d’Estudis Agraris

Data i hora: Dilluns, 27 d’octubre de 2014 a les 18 h.

Lloc: Acadèmia de Medicina de Catalunya – Sala d’actes (Carrer del Carme, 47- Barcelona)

 

INSCRIPCIÓ

La inscripció a la Jornada és gratuïta però cal inscriure’s abans del 24 d’octubre mitjançant  aquest

FORMULARI INSCRIPCIÓ JORNADA

(Places limitades. Admissió per rigorós ordre d’inscripció)

 

PRESENTACIÓ

És sabut que el sector agroalimentari és el primer sector industrial de Catalunya, que és un sector fortament exportador i que malgrat les dificultats que afecten a tota l’activitat econòmica del nostre país, és un sector que funciona.

Davant de les possibilitats reals que Catalunya esdevingui un Estat, volem conèixer l’opinió de les nostres associacions empresarials que representen a les pimes dels principals subsectors agroalimentaris. Per això, plantegem fer una debat amb elles desprès que un expert ens expliqui quines són les perspectives d’aquestes empreses en el nou escenari.

PROGRAMA

18.00 h Benvinguda i presentació de la Jornada

Sr. Josep Maria Vives, president de la ICEA.

Sr. Ramon Lluís Lletjós, president del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya.

Sra. Sílvia Burés, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

18.15 h Perspectives de les pimes agroalimentàries en una Catalunya independent.

Sr. Modest Guinjoan, doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, director del Departament d’Economia i Empresa de PIMEC, soci-director de la consultora BARCELONA ECONOMIA, SL, articulista d’opinió dels diaris El Punt Avui, La Vanguardia i l’Ara. Co-autor dels llibres “Sense Espanya” i “Com Àustria o Dinamarca”.

19.00 h Taula Rodona: Com ho veiem les empreses?

Sr. Pere Guilera, president de Pimecava.

Sr. Ramon Sarroca, president de la Federació del Cooperatives Agràries de Catalunya.

Sr. David Coll, president PIMEC Agroalimentària.

Representant del sector càrnic a confirmar

Modera: Joan Barniol, enginyer agrònom.

19.30 h Debat-col·loqui

 

Fullet en PDF Fullet Jornada Ind agroalimentària i independència

Tertúlia: EINES 2.0 PER COMUNICAR LA RECERCA

conferencia Xarxes 

A càrrec de Xavier Lasauca, responsable de Gestió del Coneixement i Sistemes d’Informació   en R+D a la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement.

Organitza: ICEA i ACCA

Dia i hora: dilluns, 3 de novembre, a les 7 de la tarda

Lloc: sala Nicolau d’Olwer de l’IEC (Carrer del Carme 47, Barcelona)

Internet és un canal que cada dia pren més importància. Les xarxes socials són eines que ens faciliten utilitzar i aprofitar el canal d’internet, i que podem utilitzar en tots els àmbits de relació: personals, familiars, professionals i socials.

En Xavier Lasauca, físic teòric de formació, és un usuari avançat d’aquestes eines, i no només a nivell particular, sinó també professional. És autor de diversos articles, presentacions i del bloc L’ase quàntic i ens parlarà de com es poden utilitzar les eines que la xarxa ens proporciona per compartir i gestionar millor el coneixement, especialment en els àmbits de les universitats i la recerca, i sobre com aquestes eines poden contribuir a augmentar l’impacte i la seva visibilitat

Col·labora en el bloc multidisciplinari Des de la Mediterrània i forma part de la Xarxa d’Innovació Pública, integrada per professionals vinculats a les administracions per compartir projectes i bones pràctiques i, alhora, idear nous serveis conjuntament amb la resta d’actors públics (ciutadania, proveïdors, etc.) a partir del coneixement de l’Administració.

La Institució Catalana d’Estudis Agraris i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació organitzem aquest acte pensant que molts no coneixem prou aquestes eines i que altres no sabem treure tot el partit que podríem. Així, tenim l’oportunitat de conèixer com es poden utilitzar, quin ús en fan altres professionals i quins avantatges té saber com funcionen.

És un acte gratuït i obert a tothom. Us animem a venir i esperem que respongui a la vostra inquietud.

Fullet en PDF Tertúlia Xavier Lasauca ICEA ACCA 3 nov

 

Jornada sobre: La varietat Garnatxa Negra

Falset, 20 de febrer de 2015 de 9:30h. a 14h.
Parc Tecnològic del Vi (Carretera de Porrera, km. 1, Falset)

En aquesta jornada es presentaran els coneixements actualitzats sobre la varietat de raïm Garnatxa Negra i els vins d’aquesta que s’elaboren a Catalunya.

• Orígens, història i cultura

• Factors agronòmics

• Ampelografia i clons

• Enologia

• Tast específic de vins elaborats amb Garnatxa Negra

 

Els organitzadors de la jornada obren la porta a les contribucions de coneixement i experiència que puguin realitzar terceres persones, empreses i institucions. En aquest sentit, es prega que aquells que puguin enriquir la jornada amb les seves aportacions es posin en contacte amb la DO Montsant (info@domontsant.com) i/o la DOQ Priorat (info@doqpriorat.org)

 

Fullet amb i informació per a la inscripció  Jornada Garnatxa negra 1a circular

Les places són limitades. Termini d’inscripció 15 de febrer del 2015

 

 

Conferència : “Noves directrius del Programa de desenvolupament rural (PDR) de Catalunya 2014-2020”

a càrrec de Jordi Sala, director general de Desenvolupament Rural del Departament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Data: 14 d’octubre de 2014 a les set de la tarda
LLoc: sala Pi i Sunyer de l’IEC (Carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona)

L’entrada és lliure i oberta a tothom.

El Programa de desenvolupament rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, és un dels principals instruments de què disposa la Generalitat de Catalunya per tal de promoure una política estructural dirigida al món rural, donant especial atenció als sectors agraris i forestals Pel proper període 2014-2020, en el context general de la nova PAC, l’ajuda al desenvolupament rural vol contribuir a que el sector agrícola de la Unió sigui més equilibrat des de l’òptica territorial i mediambiental, més resistent als canvis climàtics i més innovador a fi d’assolir objectius com la competitivitat de l’agricultura (http://www20.gencat.cat)

La secció de Estudis rurals de la ICEA com ha entitat científica, tècnica, cultural i de reflexió, d’estudi i debat sobre agricultura, ramaderia i silvicultura catalanes, i del món rural, ha programat aquesta jornada per a poder debatre els diferents aspectes que d’aquest nou Pla. Per això, comptes amb la presència especial del senyor Jordi Sala, director general de Desenvolupament Rural del Departament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.