Acte de testimoniatge de la figura de Jordi Peix i Massip: gran company i millor amic

ORGANITZA: Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i Institució Catalana d’Estudis Agraris

Dimecres, 3 de desembre de 2014 a les 18.30 hores a l’ IEC (C. del Carme, 47, Barcelona)

El 5 de juliol passat ens va deixar el nostre company i amic Jordi Peix i Massip, després d’una llarga lluita contra la malaltia que l’afectava des de feia més de set anys i que no va poder guanyar, tot i els seus esforços per poder superar-la. Les entitats organitzadores d’aquest acte hem considerat que seria interessant fer un recorregut per totes les etapes de la seva vida, tant personal com professional, que van marcar la seva trajectòria. Per aquest motiu, hem convidat persones que han conviscut amb ell, perquè ens expliquin les seves vivències i els seus records d’una persona que ha estat un exemple de treball, esforç, dedicació, valentia, compromís i, sobretot, solidaritat.

 

PROGRAMA  ACTE DE TESTIMONIATGE A EN JORDI PEIX

18.30 h. Benvinguda i presentació de l’acte

Sr. Josep M. Vives, president de la Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA)

Sr. Ramon Lluís Lletjós, president del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya.

18.40 h. En Jordi Peix, germà; estudiant i sindicalista agrari

Sr. Andreu Peix

18.50 h. L’etapa d’en Jordi Peix en el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya

Sr. Jordi Romeva

19.00 h. La vinculació del Jordi Peix amb la ICEA

Sr. Josep M. Puiggròs

19.10 h. L’etapa d’en Jordi Peix en el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca. 1978 – 1999

Sr. Ramon Lluís Lletjós

Sr. Josep Mª Vives

Sr. Eduard Torres

Sra. Montserrat Domènech

Sr. Jordi Romeva

19.45 h. L’etapa d’en Jordi Peix en la Fundació Privada Banc dels Aliments

Sr. Àngel Pérez

19.55 h. L’empenta innovadora del Jordi Peix al món digital

Sra. Germani Rincón

20.05 h. Cloenda de l’acte

 

Compartir

Jornada sobre: La varietat Garnatxa Negra

Falset, 20 de febrer de 2015 de 9:30h. a 14h.
Parc Tecnològic del Vi (Carretera de Porrera, km. 1, Falset)

En aquesta jornada es presentaran els coneixements actualitzats sobre la varietat de raïm Garnatxa Negra i els vins d’aquesta que s’elaboren a Catalunya.

• Orígens, història i cultura

• Factors agronòmics

• Ampelografia i clons

• Enologia

• Tast específic de vins elaborats amb Garnatxa Negra

 

Els organitzadors de la jornada obren la porta a les contribucions de coneixement i experiència que puguin realitzar terceres persones, empreses i institucions. En aquest sentit, es prega que aquells que puguin enriquir la jornada amb les seves aportacions es posin en contacte amb la DO Montsant (info@domontsant.com) i/o la DOQ Priorat (info@doqpriorat.org)

 

Fullet amb i informació per a la inscripció  Jornada Garnatxa negra 1a circular

Les places són limitades. Termini d’inscripció 15 de febrer del 2015

 

 

Visita a les Fassines del Penedès i al Museu de la Cultura del Vi (VINSEUM)

Divendres 7 de novembre (punt de trobada: Avinyonet del Penedès, a les 9 h)

Durant l’any 2014 la secció de Viticultura i Enologia de la ICEA ha realitzat diverses activitats relacionades amb l’aiguardent, com la visita a les instal·lacions de la fabrica d’Anís del Mono i més recentment, i de manera especial, la jornada sobre “La producció de l’aiguardent a Catalunya i la seva relació amb la guerra de Successió” a Reus. Us proposem una sortida al Penedès per tancar aquest cicle i les activitats de la secció d’enguany.

El proper divendres 7 de novembre visitarem per una de les poques fàbriques d’alcohol vínic que queden a Catalunya, a la població d’Avinyonet del Penedès. Després anirem a una antiga “fassina” que encara elabora aiguardent de forma artesanal. Per acabar, i després de dinar a Vilafranca del Penedès visitarem el Museu de la cultura del vi VINSEUM.

 

NOTES IMPORTANTS

• Punt de trobada: a les 9 del matí a Avinyonet del Penedès, a l’aparcament de l’empresa CADES PENEDÈS SA (Camí de Can Batlle s/n)

• Desplaçament: en cotxes particulars

• Pagaments: Cada participant pagarà al moment tant el del dinar aprox. 18 €) com l’entrada a VINSEUM.

• Places limitades a 25 persones. Cal inscriure’s abans del 3 de novembre per correu electrònic a icea@iec.cat

 

 

PROGRAMA

11.00 Visita de la Destil·leria dels Germans Olivé, a Sant Quintí de Mediona.

14.00 Dinar al restaurant “Cigró d’Or” de Vilafranca del Penedès.

16.00 Visita a Vinseum

18.00 Fi de la sortida

 

Ir Congrés del món de la masia: passat, present i futur del territori català

11, 12 i de 13, març de 2015.  IEC,  (C. Carme 47, 08001 Barcelona)

Organitza:  ICEA, secció d’Història Rural

Trobareu les novetats i informació sobre al congrés a www.Congres-masia-territori.espais.iec.cat

Properament us informarem del procediment d’inscripció, que  s’obrirà a partir de gener del 2015.

Descarregueu-vos el fullet informatiu 1rCongrés del món de la masia

 

 

Jornada sobre “La indústria agroalimentària catalana davant el repte de la independència”

Organitza: Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Perits Agrícoles de Catalunya i la Institució Català d’Estudis Agraris

Data i hora: Dilluns, 27 d’octubre de 2014 a les 18 h.

Lloc: Acadèmia de Medicina de Catalunya – Sala d’actes (Carrer del Carme, 47- Barcelona)

 

INSCRIPCIÓ

La inscripció a la Jornada és gratuïta però cal inscriure’s abans del 24 d’octubre mitjançant  aquest

FORMULARI INSCRIPCIÓ JORNADA

(Places limitades. Admissió per rigorós ordre d’inscripció)

 

PRESENTACIÓ

És sabut que el sector agroalimentari és el primer sector industrial de Catalunya, que és un sector fortament exportador i que malgrat les dificultats que afecten a tota l’activitat econòmica del nostre país, és un sector que funciona.

Davant de les possibilitats reals que Catalunya esdevingui un Estat, volem conèixer l’opinió de les nostres associacions empresarials que representen a les pimes dels principals subsectors agroalimentaris. Per això, plantegem fer una debat amb elles desprès que un expert ens expliqui quines són les perspectives d’aquestes empreses en el nou escenari.

PROGRAMA

18.00 h Benvinguda i presentació de la Jornada

Sr. Josep Maria Vives, president de la ICEA.

Sr. Ramon Lluís Lletjós, president del Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics Agrícoles i Pèrits Agrícoles de Catalunya.

Sra. Sílvia Burés, degana del Col·legi Oficial d’Enginyers Agrònoms de Catalunya.

18.15 h Perspectives de les pimes agroalimentàries en una Catalunya independent.

Sr. Modest Guinjoan, doctor en Economia per la Universitat Autònoma de Barcelona, director del Departament d’Economia i Empresa de PIMEC, soci-director de la consultora BARCELONA ECONOMIA, SL, articulista d’opinió dels diaris El Punt Avui, La Vanguardia i l’Ara. Co-autor dels llibres “Sense Espanya” i “Com Àustria o Dinamarca”.

19.00 h Taula Rodona: Com ho veiem les empreses?

Sr. Pere Guilera, president de Pimecava.

Sr. Ramon Sarroca, president de la Federació del Cooperatives Agràries de Catalunya.

Sr. David Coll, president PIMEC Agroalimentària.

Representant del sector càrnic a confirmar

Modera: Joan Barniol, enginyer agrònom.

19.30 h Debat-col·loqui

 

Fullet en PDF Fullet Jornada Ind agroalimentària i independència