Properes activitats
 • 18.02.2015 |
  I Jornades de Millora Genètica de Catalunya
  » Més informació «
 • 20.02.2015 |
  Jornada sobre la varietat Garnatxa Negra
  » Més informació «
 • 20.02.2015 | 09:30 |
  Jornada sobre: La varietat Garnatxa Negra
  » Més informació «
 • 11.03.2015 |
  Ir Congrés del món de la masia: passat, present i futur del territori català
  » Més informació «
 • 12.05.2015 |
  II Jornada MENGEM SÀ? La carn en l’alimentació
  » Més informació «
Arxius
Administració

II Jornada MENGEM SÀ? La carn en l’alimentació

Data: 12 de maig de 2015

Lloc: Institut d’Estudis Catalans,  Barcelona (Sala Prat de la Riba)
La Institució Catalana d’Estudis Agraris (ICEA) i l’Associació Catalana de Ciències de l’Alimentació (ACCA) de l’ Institut d’Estudis Catalans (IEC) es complauen en anunciar la celebració de la II Jornada MENGEM SA? sota el lema La carn en l’alimentació.

En el moment actual hi ha un interès social creixent per saber si els aliments que consumin es produeixen de manera sostenible i si la nostra alimentació és nutritiva, sana i segura.

Respondrem a la pregunta MENGEM SA? des de tres perspectives, producció i sostenibilitat, nutrició i salut i seguretat pel consumidor en un entorn de debat entre ciència, empresa, administració pública i consumidor.

La Jornada començarà amb la intervenció de Domènec Vila, director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries que ens parlarà del paper del sector carni dins del Pla estratègic de Recerca, Innovació i Transferència Agroalimentària de Catalunya 2013-2020.

La conferència inaugural SEGURETAT ALIMENTÀRIA EN LA PRODUCCIÓ DE CARN a càrrec de Gerardo Caja, catedràtic de Producció Animal del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, obrirà el camí cap el debat en un programa ple de ponents rellevants.

El debat es desenvoluparà en tres sessions:

Sessió I: PRODUCCIÓ: Seguretat, Traçabilitat i Sostenibilitat. S’exposaran els diferents sistemes de producció i com garanteixen la sostenibilitat i la qualitat i seguretat per al consumidor. Amb la participació de l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària, i representants de la indústria de transformació.

Sessió II: LA CARN: NUTRICIÓ I SALUT. El valor nutritiu dels aliments carnis. La relació entre el consum de carn i l’estat de salut. Amb la participació d’experts de la Càtedra UB Carn i Salut del Campus de l’Alimentació.

Sessió III: EL CONSUMIDOR. Quina percepció té el consumidor de les estratègies de producció i quin grau de confiança té en  la carn i productes carnis que són al seu abast. Amb la participació de l’Observatori de l’Alimentació, d’alguns representants de la indústria de transformació, venta i distribució i d’associacions de consumidors.

La conferència de cloenda serà a càrrec de Nandu Jubany, cuiner de prestigi i referent de la gastronomia catalana.

Comitè organitzador: Josep Maria Espelta, Rosaura Farré, Carles Folch, Francesc Llauradó, Abel Mariné, Josefina Plaixats, Joaquim Ros, Ignasi Torrella, Ester Torres i Eduard Vidal.

INSCRIPCIÓ I PROGRAMA: Properament us informarem del procediment d’inscripció i del programa complet de la Jornada.

Josefina Plaixats (Coordinadora de la Secció de Ramaderia)

Compartir

Ir Congrés del món de la masia: passat, present i futur del territori català

11, 12 i de 13, març de 2015 a l’Institut d’Estudis Catalans  (C. Carme 47, 08001 Barcelona)

Organitza: ICEA, secció d’Història Rural

Nou fullet informatiu amb el  PROGRAMA

Incriviu-vos ja des del FORMULARI D’INSCRIPCIÓ I PAGAMENT

Més informació www.Congres-masia-territori.espais.iec.cat

 

 

VÍDEO DE L’ACTE D’HOMENATGE A JORDI PEIX celebrat el passat 3 de desembre de 2014

Ja podeu veure el vídeo de l’acte d’homenatge a Jordi Peix, que se celebrà el passat 3 de desembre de 2014 a l’IEC.

 

Jornada sobre la varietat Garnatxa Negra

Dia: 20 de febrer de 2015

Lloc: Parc Tecnològic del Vi (VITEC), Falset

Des de la Secció de Viticultura i Enologia impulsem, una vegada més, una jornada sobre les nostres varietats de ceps, en aquesta ocasió dedicada a “La Garnatxa Negra”, que probablement és la que dóna més fama als vins del nostre país.  Al llarg de la  jornada es presentaran els darrers coneixements sobre la varietat de raïm Garnatxa Negra i els vins que amb ella s’hi elaboren a Catalunya. Tindrà lloc a Falset, capital històrica del Priorat i un dels emplaçaments on aquesta varietat es cultiva des de més antic. 

El programa detallat i el procediment d’inscripció i pagament al fullet Jornada Garnatxa Negra 2a Circular

I Jornades de Millora Genètica de Catalunya

Portada

Organtiza:  ICEA i FMA

Dia i hora: dimecres 18 de febrer, de les 4 a les 8 de la tarda.

Lloc: Sala d’actes de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB-Castelldefels) Sala d’actes de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB-Castelldefels) COM ARRIBAR-HI

Fullet informatiu amb el programa

Actualment disposem d’un coneixement profund de les bases de la variabilitat i de l’herència, a partir d’aquest coneixement s’ha desenvolupat una potentíssima tecnologia que, aparentment, no té límits per modificar els organismes vius.

Quina ha estat la història a Catalunya en millora genètica vegetal? Quins projectes s’estan duent a terme actualment en aquest camp? Quines són les perspectives de futur?

La Jornada té com objectiu esdevenir un punt de trobada per a la reflexió i el debat sobre la millora genètica vegetal que s’ha realitzat i es realitzarà a Catalunya en els pròxims anys, amb voluntat de convocatòria anual.

Dediquem aquesta primera Jornada als principals actors històrics de la millora vegetal feta a casa nostra, amb participació de: ESAB, IRTA, Rosas Dot i Semillas Fitó. I finalitzarem amb una taula rodona sobre les perspectives de futur de la millora genètica a Catalunya, moderada per Joan Simó, director tècnic de la FMA.

És un acte gratuït i obert a tothom. Us animem a venir i esperem que respongui a la vostra inquietud.

Ester Torres (Coordinadora de la Secció Protecció Vegetal)