Delegació de la Garrotxa

Cicle de sortides Conèixer les molses de la Garrotxa, a càrrec de Miquel Jover, Universitat de Girona. Cartell

· Dissabte 9 de novembre de 2019, de 9 a 18 h, Els briòfits de la vall d’Hosoles. Trobada a l’aparcament de l’estació de Sant Feliu de Pallerols.

Cal portar lupa de camp o comptafils, esmorzar, dinar i roba adequada per anar a la muntanya i càmera de fotos. L’activitat és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Consulteu el web de la delegació de la Garrotxa.

Delegació del Bages

Sortides naturalistes guiades

Curs de 10 sortides guiades a espais naturals de Catalunya que inclouen temàtiques de botànica, zoologia, ecologia i geologia. Guiades per Jordi Badia i Florenci Vallès, biòlegs, i Oriol Oms, geòleg. Cicle 2019-2020

· 9 de novembre de 2019. El riu Ges, de Sant Pere de Torelló a Vidrà (Osona). Itinerari per una vall fluvial verge amb visita al Salt del Molí. El riu Ges recull aigües de les serres de Curull, Milany i Bellmunt i del Puigsacalm i, obrint-se pas per la gorja de Forat Micó, les condueix fins al riu Ter a Torelló.  Continua llegint

Delegació de la Serralada Litoral Central

35a exposició de bolets del Maresme

Del 9 al 15 de novembre de 2019, a la plaça de l’ajuntament de Mataró, tindrà lloc la 35a exposició de bolets del Maresme. Tradicional mostra representativa de la diversitat de bolets dels boscos de la Serralada Litoral, a partir dels exemplars que els col·laboradors i voluntaris cullin a la sortida del mateix dissabte dia 9 de novembre al matí. Horaris: dissabte i diumenge, de 10 a 21 h; de dilluns a dijous, de 9 a 14 h i de 15 a 19 h, i divendres, de 9 a 14 h.

Activitats complementàries:
· Dissabte 9 de novembre, de 8 a 12 h, sortida a buscar bolets per a l’exposició. Trobada: a les 8 h, al passeig del Callao, s/n, al costat nord-est del Centre Natació Mataró.
· Diumenge 17 de novembre, de 9 a 13.30 h, taller a Can Boet – Centre de patrimoni arqueològic i natural.  Bolets tintoris. Aprofitem els bolets per tenyir llana!, a càrrec de Júlia Batlle i Núria Benaiges. Cal inscripció prèvia mitjançant aquest formulari. Per a més informació i consulteu aquesta adreça

Consulteu el web de la Delegació de la Serralada Litoral Central

Grup Mineralògic Català

Cicle Conferències Mineralògiques de Tardor

Divendres, 15 de novembre, de 19.30 a 21.30 h, a la sala Pi i Sunyer de l’IEC. Fonaments bàsics de la difracció de raigs x i l’espectroscòpia raman per a l’estudi de minerals, a càrrec de Jordi Ibáñez Insa, CSIC.
Divendres, 29 de novembre, de 19.30 a 21.30 h, a la sala Pi i Sunyer de l’IEC. Del Marroc a les Açores rere dels minerals, a càrrec de Joan Rosell i Riba, químic.
Dimecres, 4 de desembre, de 17.30 a 19 h, a l’Institut de Ciències de la Terra (c. Lluís Solé i Sabarís, s/n; Barcelona). Visita guiada a l’ICT Jaume Almera, a càrrec de Jordi Ibáñez Insa, (ICTJA-CSIC) i de Santiago Giralt Romeu, ICTJA-CSIC.
Divendres, 13 de desembre, de 19.30 a 21.30 h, a la sala Pi i Sunyer de l’IEC. Diga’m amb qui vas i et diré qui ets: interpretació de dipòsits a partir de l’associació mineral, a càrrec de Marc Campeny Crego, conservador de Mineralogia del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i col·laborador del Museu Mollfulleda de Mineralogia, professor associat de la UB.

Consulteu el programa complet.