Premi Torras-Foulon 2020

Premi Torras-Foulon 2020 per a una investigació naturalista
sobre els sistemes naturals dels Països Catalans

Des de la ICHN, gràcies a la donació de la família Torras-Foulon, es convoca un premi destinat a una investigació naturalista sobre els sistemes naturals dels Països Catalans.

La dotació del premi és de 4.000 euros i es poden presentar les propostes fins al 28 de febrer de 2020.

Consulteu-ne les bases

Grup de treball Felis, Grup de Recerca en Carnívors de Catalunya

25 i 26 de gener de 2020, al centre de visitants del Parc Natural dels Ports a la Terra Alta (Prat de Comte), tindrà lloc la I Jornades de seguiment del gat fer. Consulteu el programa complet.

Preu d’inscripció: 15 € (10 € per als socis de la ICHN)

Inscripció: cal enviar un correu electrònic a ichn@iec.cat, indicant nom i cognoms, que et vols inscriure a la jornada i si ets soci de la ICHN.

Delegació del Bages

Sortides naturalistes guiades

Curs de 10 sortides guiades a espais naturals de Catalunya que inclouen temàtiques de botànica, zoologia, ecologia i geologia. Guiades per Jordi Badia i Florenci Vallès, biòlegs, i Oriol Oms, geòleg. Consulteu el cicle 2019-2020 complet

Dissabte 18 de gener del 2020, De l’Ametlla de Mar a l’Ampolla (Baix Ebre).
Dissabte 15 de febrer del 2020, El Bruc i Castellolí, als peus de Montserrat (Anoia).
Dissabte 14 de març del 2020, El Montnegre de Mequinensa (Baix Cinca)

Podeu inscriure-us preferiblement a l’adreça ichnbages@gmail.com o bé al telèfon 933 248 582 de la Secretaria de la ICHN a Barcelona, fent constar el nom, els dos cognoms i, si no us heu apuntat ja a sortides anteriors, el vostre NIF per donar validesa a l’assegurança.

Consulteu el web de la delegació del Bages

Grup Mineralògic Català

Cicle Conferències Mineralògiques de Tardor

Dimecres, 4 de desembre, de 17.30 a 19 h, a l’Institut de Ciències de la Terra (c. Lluís Solé i Sabarís, s/n; Barcelona). Visita guiada a l’ICT Jaume Almera, a càrrec de Jordi Ibáñez Insa, (ICTJA-CSIC) i de Santiago Giralt Romeu, ICTJA-CSIC.

Divendres, 13 de desembre, de 19.30 a 21.30 h, a la sala Pi i Sunyer de l’IEC. Diga’m amb qui vas i et diré qui ets: interpretació de dipòsits a partir de l’associació mineral, a càrrec de Marc Campeny Crego, conservador de Mineralogia del Museu de Ciències Naturals de Barcelona i col·laborador del Museu Mollfulleda de Mineralogia, professor associat de la UB.

Consulteu el programa complet.