Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Enginyeria Civil i de la Construcció

Enginyeria Civil i de la Construcció

Font: David Tubau.

En el marc del projecte dels Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), ja es pot consultar el document de treball d’Enginyeria Civil i de la Construcció (en format Adobe Acrobat). L’informe ha estat redactat per Pere Roca Fabregat, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC). Les dues edicions anteriors dels Reports (1990-1995 i 1996-2002), que van comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es poden consultar a text complet al lloc web de l’IEC.

Els investigadors de l’àrea d’Enginyeria Civil i de la Construcció tenen un període de 4 setmanes, és a dir, fins el 18 de desembre, per a deixar un comentari al Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, el redactor estudiarà els comentaris rebuts i tancarà definitivament el text, que serà preparat per a editar.

Un projecte com aquest necessita de la participació i la implicació de tota la comunitat científica. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.

Per a més informació, podeu consultar el portal MERIDIÀ de l’OR-IEC, així com el Portal de publicacions de l’IEC.

4 respostes a Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Enginyeria Civil i de la Construcció

 • En relació amb la definició de les activitats de l’Institut que es fa a la pàgina 25 de report, adjunto un text que les defineix amb més exactitut per a si es creu pertinent tenir-ho en compte.

  Salutacions

  Anton M. Checa
  Director
  ITeC

  Text:
  Activitats relacionades amb la generació i difusió d’informació i coneixement. Sistemes de gestió del procés constructiu. Avaluació i certificació de productes i activitats.

 • La descripció de les entitats i grups de recerca fa pensar que hi ha una relació exhaustiva, de manera que no hi ha res més a les entitats que els grups esmentats. En particular, a la pàgina 10 quan diu:

  “Part de les dades presentades en aquest informe (com imports de projectes de recerca)
  han estat directament aportades per aquestes entitats, mentre que d’altres (com els
  resultats de la recerca) queden incloses en les dades generals dels departaments
  universitaris amb els que es troben vinculades”

  es pot entendre que les dades del departaments apleguen els grups de recerca i NOMÉS els grups de recerca.

  Bé, a les dades generals del departaments hi ha la contribució gens menyspreable de personal docent i investigador que no pertany a cap grup de recerca. Trobo que pel bé de la visibilitat de tothom això s’hauria de reconèixer. No sóm una anomalia.

 • Apreciats:

  He estat supervisant l’interessant treball del Prof. Pere Roca. El felicito per la tasca.
  Per comoditat meva m’he permés fer els comentaris no pas en el blog sino directament en el .pdf del document.
  És per això que us el faig arribar a mans amb els corresponents comentaris dins del .pdf.
  Cordialment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí mensual
Twitter