Programa Severo Ochoa: 5 noves acreditacions

El Ministerio de Economía y Competitividad (MINECO) ha resolt provisionalment el Programa Severo Ochoa d’enguany en què 5 centres espanyols seran distingits per la seva excel·lència. Amb aquest programa se’ls reconeix la rellevància internacional de la recerca científica que duen a terme. Els centres escollits són: l’Institut de Neurociències (IN); el Centro Vasco de Matemáticas Aplicadas; el Centro Nacional de Biotecnología (CNB); l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ); i l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2). Dos d’aquestes centres són catalans i un és valencià.

El programa concedeix una acreditació vàlida per 4 anys, amb un import anual d’1 milió d’euros per centre. Una part significativa del finançament rebut es destinarà a la contractació de nous investigadors (56% del pressupost sol·licitat). Aquesta distinció s’atorga després d’un procés d’avaluació realitzat per comitès científics internacionals agrupats en tres àrees:
1. Ciències de la vida i medicina
2. Ciències experimentals, matemàtiques i enginyeria
3. Ciències humanes i socials

Aquests 5 centres s’uneixen als 13 que es van seleccionar en les edicions anteriors. En total, els territoris de llengua i cultura catalanes acumulen 10 de les 18 acreditacions atorgades en el conjunt de les 3 edicions, 8 a Catalunya i 2 al País Valencià:
– Barcelona Graduate School of Economics (Barcelona GSE)
– Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS, Barcelona)
Centre de Regulació Genòmica (CRG, Barcelona)
Institut Català d’Investigació Química (ICIQ, Tarragona)
Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2, Bellaterra)
– Institut de Ciències Fotòniques (ICFO, Castelldefels)
Institut de Física d’Altes Energies (IFAE, Bellaterra)
– Institut de Neurociènciès (IN, Alacant)
– Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona)
Institut de Tecnologia Química (ITQ, València)

Per a més informació, podeu consultar el lloc web del Programa Severo Ochoa, així com altres entrades sobre el tema publicades en aquest blog.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Butlletí mensual
Twitter