Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009): Medicina

Font: Sailko
En el marc del projecte dels Reports de la recerca a Catalunya (2003-2009), ja es pot consultar el document de treball de Medicina (en format Adobe Acrobat), amb un annex per al bienni 2010-2011. L’informe ha estat redactat per Joan Rodés, president de l’Institut d’Investigacions Sanitàries Clínic-IDIBAPS i membre de la Secció de Ciències Biològiques de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).
Les dues edicions anteriors dels Reports (1990-1995 i 1996-2002), que van comptar amb el suport de la Generalitat de Catalunya, es poden consultar a text complet al lloc web de l’IEC.
Els investigadors de l’àrea de Medicina tenen un període de 4 setmanes, és a dir, fins el 14 de juliol de 2014, per a deixar un comentari al Blog de l’Observatori de la Recerca (OR-IEC) o enviar un correu electrònic a l’OR-IEC. Un cop finalitzat el període de debat públic, el redactor estudiarà els comentaris rebuts i tancarà definitivament el text, que serà preparat per a editar.
Un projecte com aquest necessita de la participació i la implicació de tota la comunitat científica. En aquest sentit, us agrairem que col·laboreu amb nosaltres donant-ne la màxima difusió, i fent comentaris i aportacions al document de treball.
Per a més informació, podeu consultar el portal MERIDIÀ de l’OR-IEC, així com el Portal de publicacions de l’IEC.
Caldria potenciar també als centres petits la participació en estudis de recerca i investigació. Trobo a faltar a la majoria d’Hospitals Comarcals del nostre païs que treballan prou com per ser considerats. No pot ser que la producció científica es centri només en Grans Hospitals i tot i que percentualment la nostre feina es força important(en cantitat i qualitat) ens cal recolçament per que els demés ho sapiguen.
Gracies
No hi ha cap referència a la investigació en atenció primària ni a la entitat que canalitza gran proporció d’aquesta recerca que és l’IDIAP Jordi Gol.
Agraiment al treball de síntesi fet en aquest document. El nombre de treballs de Cardiologia podria estar infravalorat ja que segurament hi han moltes publicacions d’aquesta àrea dins els grups “Transplantation; Med. Research Experimental i Radiologia (cardiac imaging)”
Gracies
Aquest tipus de document es de molta ajuda per situar la foto del impacte de la recerca. Tanmateix, hi estat sorprès que no es faci cap menció al mon de la Oncologia dintre del Raport, quan l’impacte factor del nostre País en aquest tema es molt rellevant.
Trobo una feina molt ben feta, però no considera el treball d’investigació que es realitza a primària, i dins de primària a l’ASSIR. Concretament al meu sector de la Metropolitana Nord, tenim un grup de recerca i dos beca FIS.
Cordialment.
Feina de síntesi ben realitzada, però no està referenciada la recerca a l’àmbit de l’oncologia i a Catalunya es una part important.
Benvolguts companys,
Creiem que la Corporació Sanitària Parc Taulí no apareix descrita en la seva totalitat. Tal i com s’indica al nostre web, la Corporació està constituïda per diversos centres, entre ells: Hospital de Sabadell, Albada Centre Sociosanitari, UDIAT Centre Diagnòstic SA i Sabadell Gent Gran SA (http://www.cspt.es/tauli/cat/lacorporacio/EstOrganitzativa/estructuraorganitzativa.htm).
Els hi agrairem que tant per aquesta convocatòria de l’informe, com per les properes, això es tingui present.
Les nostres estratègies de cerca en bases de dades per localitzar la pròpia literatura produïda incorporen tots els centres que conformen la Corporació. A modus d’exemple, una estratègia inicial de cerca podria quedar així: (sabadell OR udiat OR taulí OR tauli OR @cspt.es OR @tauli.cat).
Amb l’ànim de que aquest document de treball que ens ocupa sigui el més fidel possible a la realitat, us indiquem que el llistat d’articles i indicadors que hem extret per al període 2003-2009 està disponible en aquest enllaç: https://drive.google.com/file/d/0BxbDtsNxJiDFVFE2THZ2aWZLcDQ/edit?usp=sharing
Ben cordialment,
Lluís Blanch Torra
Director de Recerca i Innovació
Corporació Sanitària Parc Taulí