Societat Catalana de Comunicació

II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació

La Societat Catalana de Comunicació (SCC), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), va organitzar el divendres 28 de juny el II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació, durant el qual es va analitzar l’estat de la investigació en aquest camp i es van tractar temes com l’ètica periodística, la comunicació política o el llenguatge audiovisual, entre d’altres.

Joandomènec Ros, president de l’IEC, va donar el tret de sortida al congrés. Durant la seva intervenció, Ros va destacar que «l’IEC és l’acadèmia de la llengua catalana i també un espai d’investigació en tots els àmbits». També va voler fer esment del fet que «l’IEC publica gairebé tot el que fa, un 90 %, en català: uns cent vint volums i una cinquantena de revistes, a més de publicacions diverses. I això és així perquè l’IEC és l’acadèmia de la llengua catalana i també perquè el català ha de ser útil per a qualsevol cosa; per tant, també per a transmetre ciència.»

Marta Civil, vicepresidenta de la SCC, va explicar temes organitzatius de la jornada i va incidir en el fet que la idea del congrés era «generar debat entre ponents i assistents». Després, Sergi Cortiñas, president de la SCC, va tancar la presentació explicant els objectius del congrés, com ara «potenciar la recerca en comunicació, enfortir les relacions entre les diferents universitats i centres de recerca, i buscar una forma de projectar externament la Societat Catalana de Comunicació».

 

El primer debat, titulat «Estat de la recerca en comunicació. Què s’ha fet fins ara i què queda per fer?», va comptar amb Jordi Berrio, Josep M. Casasús, Maria Corominas, Miquel de Moragas, Josep Gifreu, Jaume Guillamet i Maria Josep Recoder.

La jornada va continuar amb presentacions sobre diversos temes relacionats amb la comunicació. Es va abordar el periodisme polític, l’ètica als mitjans de comunicació i la difusió dels continguts científics. També es va analitzar el món audiovisual i digital, així com el paper de la societat, el gènere i l’educació en l’àmbit de la comunicació.

II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació

La Societat Catalana de Comunicació (SCC) organitza el II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació, que es celebrarà a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme 47), a Barcelona, el divendres 28 de juny de 2019.

El congrés fa una crida (CALL FOR PAPERS) a tota la comunitat investigadora a la presentació de comunicacions.

La proposta de comunicacions estarà oberta fins el 10 de maig de 2019. Els abstracts hauran d’enviar-se a la direcció de correu electrònic congresbarcelonascc2019@gmail.com com a document adjunt. L’acceptació de les propostes es comunicarà el 17 de maig de 2019.

Les comunicacions completes enviades abans del 20 de juny de 2019 i que s’ajustin a les normes formals de redacció seran considerades per a la seva publicació en la revista científica indexada: Comunicació. Revista de Recerca i Anàlisi.

NOTA IMPORTANT: Aquells autors o autores que enviïn la comunicació completa en data 10 de maig o anterior seran candidats a publicar en el número 36 (2) de la Revista Comunicació, que sortirà amb data novembre de 2019. La resta de textos complets que siguin escollits seran publicats en els números posteriors.

A l’arxiu annex (en PDF), s’adjunta tota la informació sobre el Congrés. Tots els participants rebran un certificat expedit per la Societat Catalana de Comunicació (SCC) tant en la condició d’assistent com en la condició d’autor d’una comunicació.

Durant aquest acte, se celebrarà també la XXIX Conferència Anual de la Societat Catalana de Comunicació (SCC).

Comitè organitzador

II Congrés Internacional de Recerca en Comunicació

 

 

X Jornada de Recerca

L’acte, organitzat un any més amb el Consell de l’Audiovisual de Catalunya, comptarà amb una taula rodona sobre la recerca emergent en comunicació a les universitats catalanes i el lliurament dels XXX Premis CAC d’Investigació en Comunicació Audiovisual.

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans

Data: 10 d’abril de 2019 de les 16.30 h a les 19.30 h

Programa