Nova editorial L’entorn comunicatiu d’Andorra

Coberta AndorraUNIVERS BERTRANA (COORD.), JOSEP M. ALTARRIBA, ANTONI CAUS i RICARD POY
Sant Julià de Lòria: Universitat d’Andorra, 2015.
La Universitat d’Andorra estrena una nova col·lecció de llibres amb aquest títol sobre l’estructura de mitjans del país, sovint poc coneguda. L’obra, que es publica coincidint amb el 25è aniversari de la creació del servei públic nacional de ràdio i televisió, no es limita a explicar l’entorn comunicatiu d’Andorra (premsa escrita, mitjans audiovisuals i periodisme digital), sinó que també aborda la seva evolució històrica en relació amb els diferents marcs jurídics i polítics del país, així com la situació i l’ús de la llengua catalana als mitjans de comunicació andorrans.

Compartir

Novetat editorial Industrias de la Comunicación y la Cultura en España y Cataluña

coberta Jones 2015 OKDANIEL E. JONES
Barcelona: Universitat Ramon Llull, 2016.
Gairebé 9 anys després de la seva mort, aquest llibre recull una selecció d’escrits de Daniel Jones, en els quals estudia i analitza l’estructura i les polítiques de comunicació a Espanya i Catalunya. Entre d’altres, s’hi aborden qüestions com la globalització comunicativa a Catalunya, els reptes de la premsa als Països Catalans, una aproximació als estudis sobre economia de la comunicació a Espanya, o una aproximació teòrica al concepte d’estructura de la comunicació social. Tots els textos han estat seleccionats per les professores de la UAB Isabel Fernández i Maria Corominas.

Maria Corominas, elegida presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials

Maria Corominas, doctora en ciències de la informació i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, va ser escollida ahir, dilluns 18 de gener, presidenta de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’Institut d’Estudis Catalans. El nou Consell de Govern està format, a més, per Josep M. Panareda, doctor en geografia i història per la Universitat de Barcelona, com a vicepresident; Joaquim Arnau, doctor en filosofia i lletres per la Universitat de Barcelona i diplomat en psicologia aplicada, com a secretari, i M. Dolors Garcia Ramon, catedràtica emèrita d’Anàlisi Geogràfica Regional de la Universitat Autònoma de Barcelona, com a tresorera. Maria Corominas substitueix Josep González-Agàpito, que ha estat president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC des de l’any 2007.

Maria Corominas (Solsona, 1961) és doctora en ciències de la informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora del Departament de Mitjans, Comunicació i Cultura d’aquesta Universitat, on també va ser sotsdirectora de l’Institut de la Comunicació (1999-2005). Del 2007 al 2013, va ser cap de l’Àrea d’Estudis i Recerca del Consell de l’Audiovisual de Catalunya. Les seves línies de recerca són l’estructura i les polítiques de comunicació, les teories de la comunicació, la comunicació local, la digitalització i la política lingüística. Té diversos treballs i publicacions sobre el sistema audiovisual i les seves transformacions.