Novetats bibliogàfiques

De los medios a las mediaciones, de Jesús Martín Barbero, 30 años después
MIQUEL DE MORAGAS, JOSÉ LUIS TERRÓN I OMAR RINCÓN (EDS.)
Bellaterra: Incom-UAB Publicacions, 2017
Tal com s’indica en el títol, aquest llibre, publicat exclusivament en format electrònic, celebra el trentè aniversari de l’aparició de l’obra més coneguda de Jesús Martín Barbero a partir de tres grans eixos: l’origen i context en el qual sorgeix el llibre, així com el seu impacte bibliomètric i acadèmic en el camp de la comunicació i la cultura; entrevistes a l’autor en les quals reflexiona sobre la seva obra, realitzades, respectivament, els anys 1997, 2010 i 2017; i, finalment, 23 valoracions d’experts internacionals, en què es posa l’accent, entre altres qüestions, en la visió transdisciplinària de l’autor o en l’aportació que suposa el concepte de “mediació”.

Noche sobre América. Cine de terror después del 11-S

LUIS PÉREZ OCHANDO

València: Publicacions de la Universitat de València, 2017

El llibre analitza com els atemptats de l’11 de setembre de 2001 a Nova York i, posteriorment, la crisi financera iniciada el 2007 van impactar en el cinema de terror produït als Estats Units. L’autor afirma que tot i que part dels temors humans són innats i espontanis, també hi ha pors creades i apreses socialment gràcies a productes com el cinema de terror. Amb aquesta premissa, Pérez Ochando estudia com el cinema de terror nord-americà dels darrers anys contribueix a incrementar la demanda de seguretat o a presentar l’alteritat com una amenaça; en definitiva, a canviar i modular la ideologia dominant de l’època.