Societat Catalana d'Economia

El dilluns 7 de novembre de 2016, a les 19.ooh, a la Sala Pere i Joan Coromines, de la seu de l’Institut d’Estudis Catalans, carrer del Carme 47, a Barcelona, tindrà lloc la conferència: “Desigualtats al mercat laboral: el contracte únic és la solució?” a càrrec d’ Albert Recio Andreu, professor d’ Economia Aplicada de la UAB.

Esperem la vostra assistència.

Invitació

Compartir

En els darrers segles XIX i XX i fins al començament de l’actual, l’economia mundial, la d’Espanya i també la catalana, han registrat diverses mutacions i alteracions, producte, tant dels alt i baixos dels cicles econòmics com dels sotracs derivats dels conflictes armats, mundials com territorials, així com dels canvis en la geografia política que se n’han derivat.

Així s’han produït dos grans crisis econòmiques, dues guerres mundials, períodes d’aïllacionisme polític i econòmic, els impulsos del “New Deal” americà i del Keynesianisme, les tesis del liberalisme i de l’Escola de Chicago, el neoliberalisme i les fallides i la crisi financera derivades de les “subprime” americanes.

Tots aquests moviments econòmics, han incidit i interpel·lat sobre les economies espanyola i catalana.

Així doncs, al llarg dels temps, el catalanisme polític i el catalanisme econòmic han hagut d’afrontar els reptes corresponents i posicionar-se envers d’ells: industrialització, proteccionisme, lliure canvisme, economia de guerra, neoliberalisme, globalització, etc.

És per això que la Societat Catalana d’Economia (SCE) i el Centre d’Estudis Econòmics i Socials (CEES), han cregut oportú organitzar el present cicle per a fer un seguiment de la història del catalanisme i les interrelacions i posicionaments que ha pres en el que entenia que seria la millor defensa dels interessos de Catalunya.

Programa

 

 

Benvolguts/Benvolgudes,

La Societat Catalana d’Economia (SCE) i el Comitè Científic (CESC) us conviden a enviar un treball per a ser presentat a les sessions de contribucions. Us anunciem que aquest esdeveniment tindrà lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (Barcelona) els dies 26 i 27 de maig de 2017.

Són benvingudes les contribucions de totes les àrees de l’economia. Es convida els autors de treballs de tesis doctorals (recents o en la fase final) que ho indiquin durant el procés d’enviament. És necessari adjuntar-hi electrònicament, per mitjà del Conference Maker, esborranys (drafts) complets, els quals han d’incloure un resum de la contribució.

     Per a més informació, ens podeu enviar un missatge a l’adreça electrònica sce@iec.cat.

     Ben cordialment,

     Comitè Científic