La mostra de tesis en català presentades a la Facultat d’Economia de la Universitat de Barcelona va ser ampliada el dia 26 amb tesis posteriors a 1984 de la mateixa Facultat així com amb algunes tesis de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat d’Alacant.

La mostra està en la línia de la necessitat de promoure la recerca en funció de les prioritats de la societat catalana i la presència normal del català en els cercles internacionals de recerca, que com va dir Isidor Marí en la cloenda del seminari sobre multilingüisme promogut en el seu dia per l’Institut no ha d’ésser incompatible amb potenciar la internacionalització del sistema català de recerca mitjançant l’anglès.

AMPLIACIÓ MOSTRA TESIS EN CATLÀ

Compartir

El 26 de febrer de 2015, a partir de les 19 hores, a la Sala Puig i Cadafalch de l’ Institut d’ Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona) tindrà lloc la conferència «Barcelona i l’aigua», a càrrec de Joan Gaya Fuertes, enginyer industrial, ex gerent del Consorci per a la Gestió Integral d’ Aigües de Catalunya (CONGIAC). Aquesta sessió és organitzada conjuntament amb el Centre d’ Estudis Comarcals del Baix Llobregat (CECBLL), entitat que serà representada pel seu expresident, Carles Riba. Atès que es tracta d’un ponent eminent, coneixedor del tema —tal com es demostra en el llibre publicat recentment Barcelona i l’ aigua. L’ abastament d’ aigua a la Barcelona moderna i la seva projecció al futur, editat per Esther Hachuel— i que aquest tema és d’ una actualitat i una importància rellevants, esperem l’ assistència i la participació dels nostres socis i sòcies en aquest nou acte del curs acadèmic 2014-2015.

Barcelona i l' Aigua. L' abastament d' aigua a la Barcelona moderna i la seva projecció al futur

Durant  els mesos de febrer i març, i fins el 17 d’abril, al pati de la Casa de Convalescència, seu de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona), es pot visitar l’exposició de les primeres disset tesis doctorals sobre ciència econòmica escrites en llengua catalana. Aquesta exposició fou inaugurada el dia 19 de gener, en presència d’Elisenda Paluzie, degana de la Facultat d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona; Joan Domènec Ros, president de l’Institut d’Estudis Catalans; Adelaida Ferrer, directora del Centre de Recursos per a l’Aprenentatge i la Investigació; Eduard Arruga i Valeri, president de la Societat Catalana d’ Economia i Antoni Montserrat i Solé, Secretari de la Societat Catalana d’ Economia. Havent-se excusat de participar-hi Rafael Ribó i Massó, síndic de greuges de Catalunya i autor de la primera tesi d’ aquestes característiques l’any 1974. Es tracta d’una exposició de gran interès per a conèixer els autors i els temes de tesis doctorals sobre ciència econòmica escrites en català. El dia 26 de febrer hi haurà la inauguració de l’ ampliació de la mostra de tesis doctorals en català.Hi assitiran alguns dels autors. Aprofitem l’avinentesa per anunciar-vos que hi sou  tots convidats, a les 18.30 hores a l’Institut d’Estudis Catalans.

nou_soci

Agenda

març 2015
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
23 24 25 26

Junta

Close

26 febrer 2015 18:15

Inauguració de l’ ampliació de l' exposició de les tesis doctorals en català

Close

26 febrer 2015

Presentació del llibre "Barcelona i l' aigua" de Joan Gaya

Close

26 febrer 2015

Hi intervindran:
Eduard Arruga i Valeri, Societat Catalana d' Economia
Carles Riba, Centre d' Estudis Comarcals del Baix Llobregat
Joan Gaya, autor del llibre
A l' Institut d'Estudis Catalans C/ del Carme, 47 Barcelona

27 28 1
2 3

"Banca pública i finançament de la petita i mitjana empresa". Organitzat amb Pimec. Josep González, Joan Sanromà i Guillem López Casanovas.

Close

3 març 2015 21:00

(hora i lloc per confirmar)

4 5 6 7 8
9

pensament econòmic

Close

9 març 2015 19:00

10 11 12 13 14 15
16

"Conflictes ètnics i desigualtats socials" per Joan Esteban

Close

16 març 2015N/A

(hora per confirmar)

17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Categoria

  •   G. de Treball
  •   General
  •   Junta

Activitats programades

  • No hi ha novetats

Consulteu la Videoteca

Tipus d’activitats

Arxiu

Administra