El 20 de març, en el marc de les trobades anuals de professors de política econòmica en què participen diverses Universitats es va celebrar un acte i es va inaugurar una mostra.

L’ acte, presidit per la Degana de la Facultat d’Economia i Empresa, va consistir en una presentació per part del Dr Antonio Sánchez Andrés de la Universitat de València del procés d’ introducció dels estudis formals de política econòmica, a partir de les influències alemanyes, italianes, franceses i anglosaxones. El primer catedràtic fou el català Victor Pius Brugada ( a l’Escola Central de Comerç de Madrid el 1915 ). El mateix 1915 començà a impartir Política Econòmica a Barcelona Pere Gual Villalbí.

El Secretari de la SCE assistí a l’acte.

 S’hi va  presentar seguidament  la publicació editada per la nostra sòcia Aurèlia Mañé Estrada: “ Victor Pío Brugada, primer catedrático de Política Económica”  publicada per  la Facultat en col·laboració amb la Societat Catalana d’ Economia.

La mostra recull obres de l’ època i es pot consultar en el següent enllaç  http://crai.ub.edu/coneix-el-crai/difusio-marqueting/exposicions-virtuals?field_expo_virt_unitat_tid=104

El 13 d’abril ,Antonio Sánchez Andrés ens parlarà de la la figura de Victor Pius Brugada a les 19h a la seu de l’ Institut.

Compartir

El dilluns 16 de març de 2015, a partir de les 19 hores, a la Sala Pere i Joan Coromines de la seu de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, de Barcelona) tindrà lloc la conferència «Conflictes ètnics i desigualtats socials», a càrrec de Joan Maria Esteban Marquillas, professor a l’Institut d’Anàlisi Econòmica del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i a la Barcelona Graduate School of Economics (GSE), i secretari general de la International Economic Association (IEA). Podem recordar també que el professor Esteban va ser —juntament amb Xavier Vives— guardonat amb el primer Premi Societat Catalana d’Economia, l’any 1996. Atès que es tracta d’un ponent eminent, coneixedor d’aquest tema d’una actualitat i una importància rellevants, esperem l’assistència i la participació dels nostres socis i sòcies en aquest nou acte del curs acadèmic 2014-2015.

Fins al dia 17 d’abril, gràcies a l’amabilitat de la Presidència de l’Institut d’Estudis Catalans, al pati de la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47, de Barcelona) es podrà visitar l’exposició de tesis doctorals sobre ciència econòmica escrites en llengua catalana. Es tracta d’una exposició de gran interès per a conèixer els autors i els temes de tesis doctorals sobre ciència econòmica escrites en català. Aquesta exposició, que fou inaugurada el dia 19 de gener, mostra les primeres disset tesis doctorals sobre ciència econòmica escrites en català (la primera, l’any 1974, l’autor de la qual és Rafael Ribó i Massó, actualment síndic de greuges de Catalunya), presentades a la Facultat de Ciències Polítiques, Econòmiques i Comercials de la Universitat de Barcelona. El 26 de febrer es va ampliar aquesta mostra, amb tesis doctorals posteriors al 1984, de la mateixa Facultat, i amb algunes tesis presentades a la Universitat Autònoma de Barcelona, i també a la Universitat d’Alacant. La mostra és fruit de la necessitat de promoure la recerca en ciència econòmica, en funció de les prioritats de la societat catalana i de la presència normal del català en els cercles internacionals de recerca, que, com va dir Isidor Martí en la cloenda del seminari sobre multilingüisme promogut al seu dia per l’Institut d’Estudis Catalans, «no ha d’ésser incompatible amb la potenciació del sistema català de recerca mitjançant l’anglès».

CARTELL EXPOSICIÓ TESISAMPLIACIÓ MOSTRA TESIS EN CATLÀ

nou_soci

Agenda

abril 2015
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
30 31 1 2 3 4 5
6 7

Diàleg "Telecomunicacions, territori i urbanisme". Ponents: Gonçal Bonnhomme, Jordi Lopez i Pere Alemany. Institut d'Estudis Catalans

8

Conferència "L'Eurozona a debat. Hi haurà Grexit? Com ens afectaria? Podrà el BCE impulsar l'economia real?"

Close

8 abril 2015

Dimecres 8 d'abril a les 19h, al Col·legi d'Economistes de Catalunya. Plaça Gal·la Placídia, 32

9

Diàleg "Energia, territori i urbanisme". Ponent principal: Joaquim Corominas.

Close

9 abril 2015 19:30

Institut d'Estudis Catalans

Diàleg "Energia, territori i urbanisme". Ponent principal: Joaquim Corominas.

10 11

Visita guiada a l'exposició Metròpolis Barcelona

Close

11 abril 2015

El proper 11 d’ abril a les 11:30 h. el Col·legi de Geògrafs i l' Associació de geògrafs professionals de Catalunya organitzen una visita guiada exclusiva per a col·legiats i associats a l'exposició "Metròpolis Barcelona". Serà una bona oportunitat per conèixer les transformacions de l' Àrea Metropolitana i els treballs de preparació del Pla director Urbanístic Metropolità, per visitar el nou edifici del Disseny Hub Barcelona i per trobar-nos els geògrafs.
L'hora de trobada serà a les 11:20 (deu minuts abans que comenci la visita) davant de la porta d'accés de l'edifici del Disseny Hub Barcelona, a la plaça de les Glòries Catalanes, 37-38 de Barcelona.
Per inscriure’t a la sortida, pots enviar un correu a informacio@geografs.org o bé trucar al 93 481 50 73, en horari de 15 h. a 19 h.

12
13

Antonio Sánchez. Centenari de l' ensenyament de la política econòmica: l' aportació catalana. Organitzat amb la xarxa de professors de política econòmica.

Close

13 abril 2015 21:00

14 15 16 17 18 19
20 21

"Banca pública i finançament de la petita i mitjana empresa". Organitzat amb Pimec. Josep González, Joan Sanromà i Guillem López Casanovas.

Close

21 abril 2015 21:00

(hora i lloc per confirmar)

22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Categoria

  •   D' interès
  •   G. de Treball
  •   General
  •   Junta

Consulteu la Videoteca

Arxiu

Administra