Presentació del llibre Literatura i economia” al Col·legi d’Economistes. Dimecres 30 de novembre, a les 19 h, Edició a cura de Joaquim Perramon. Publicat per Universitat de Barcelona edicions.

Cal inscripció previa.

Més informació

______________________________________________________________________

Retrat de l’economista Lourdes Beneria

l-beneria

Enllaç entrevista

_____________________________________________________________________

Joan Martínez Alier rep el Premi Leontief 2017

martinez-alierJoan Martínez Alier, Professor emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona i soci de la Societat Catalana d’ Economia, ha estat guardonat amb el Premi Leontief 2017  per la seva contribució a les fronteres del pensament econòmic amb l’obra  ““Economics, Equity, and the Environment” 

El GDAE (Global Development and Environment Institute at Tufts University) atorga el Premi Leontiev a aquells economistes que han fet un treball innovador en el camp de les realitats contemporànies tot donant suport a les societats més justes i sostenibles.

Més informació

_____________________________________________________________________

Jordi Gual nou President de CaixaBank

Jordi Gual

És una satisfacció per a nosaltres anunciar que Jordi Gual i Solé, soci de la Societat Catalana d’Economia, assumeix la Presidència de CaixaBank. Fins ara, Jordi Gual ha estat Director del Servei d’Estudis de CaixaBank, amb la responsabilitat de desenvolupar els plans estratègics del Banc. Es va incorporat al Grup La Caixa l’any 2005

Va néixer a Lleida l’any 1957, és doctor en Economia per la Universitat de Califòrnia a Berkeley i per la Universitat de Barcelona, professor d’economia de l’IESE i membre de l’International Advisory Board.

Entre 1994 i 1996 va ocupar la Direcció General d’Afers Econòmics i Financers de la Comissió Europea.

Ha estat membre del Jurat dels Premis Societat Catalana d’Economia.

Li desitgem tota mena d’èxits i li oferim la nostra col.laboració en allò que conforma els nostres objectius.

El Pais 28/06/16

_____________________________________________________________________

Mas­-Colell President del Barcelona Institute of Science and Technology 

L’economista Andreu Mas-Colell ha assumit la presidència del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), institució creada amb l’objectiu de potenciar la investigació d’excel∙lència que es realitza a Catalunya…

La Vanguardia 29/06/16

_____________________________________________________________________

Joan Martínez Alier ha rebut un Advanced Grant de la Unió Europea.

Existeix un Moviment Global per la Justícia Ambiental que empeny a la societat i l’economia en la direcció de la sostenibilitat ambiental? El projecte ENVJUSTICE liderat per l’investigador Joan Martinez Alier de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) intentarà demostrar que sí que existeix, investigant les diferents facetes d’aquest moviment. El projecte serà possible gràcies a la concessió a Joan Martinez Alier d’una Advanced Grant del Consell Europeu de Recerca (European Research Council- ERC en anglès) dotada amb prop de 2 milions d’euros. Les subvencions Advanced Grant estan dirigides a investigadors principals líders en el seu àmbit de recerca per al desenvolupament de projectes innovadors i d’alt risc a Europa.

Més informació

_____________________________________________________________________

Jaume Ventura ha rebut un Advanced Grant de la Unió Europea

Jaume Ventura, professor a la UPF, a la Barcelona GSE i investigador sènior del Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI), ha rebut recentment un Advanced Grant (dotat amb un milió d’euros) pel seu projecte ” Asset Bubbles and Economic Policy”, que haurà de desenvolupar durant els propers cinc anys. Jaume Ventura va exposar a la Societat Catalana d’ Economia amb data 28 d’ abril de 2014.

Vídeo conferència

_____________________________________________________________________

Andreu Mas-Colell ha rebut un homenatge a la Universitat Pompeu Fabra amb motiu de la publicació del seu llibre “General Equillibrium and Game Theory, Ten Papers”.

divendres 8 d’abril, a les 13.00 hores a l’auditori del campus de la Ciutadella, va tenir lloc la presentació del llibre del catedràtic del Departament d’Economia i Empresa de la UPF i fundador de la Barcelona Graduate School of Economics, institució organitzadora de l’acte.

El professor Andreu Mas-Colell, a través de la seva recerca, ha revolucionat la comprensió dels mercats competititus, i del comportament dels seus participants. General Equilibrium and Game Theory, Ten Papersrepresenta un compendi dels seus treballs acadèmics més rellevants, incloent articles publicats a les revistes més influents de l’àmbit de l’economia. A l’acte hi foren presents, entre altres: els professors Hugo Sonnenschein, de Chicago, Jerry Green, de Harvard i Joaquim Silvestre, de UCDavis.

_____________________________________________________________________

Guillem López-Casasnovas 

El Govern ha concedit la Creu de Sant Jordi a 27 personalitats i 13 entitats catalanes. Entre altres, l’economista especialitzat en Economia de la Salut, Guillem López-Casasnovas.