Diccionari jurídic

Jurisprudència

Properes activitats

  • No hi ha activitats previstes

Amb el suport de

Administració

Llei del llibre sisè del Codi civil de Catalunya

El dia 15 de febrer de 2017 surt publicat al Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya la Llei del llibre sisè amb què es dona un pas per completar el nostre Codi Civil, tot i que encara ha de ser completat amb una llei que desplegarà més aspectes d’aquest llibre en què està treballant la Comissió Codificadora.

El difonem per tal que els operadors jurídics en tinguin coneixement ja que des d’ara seran d’aplicació en el tràfic jurídic de la contractació i la validesa dels contractes al que el codi fa aportacions molt noves; en les disposicions generals, la compravenda, mandat, els contractes agrícoles que incorpora lleis ja dictades o els contractes aleatoris

Llei del llibre sisè

Junta Directiva de la SCEJ

Conferències dins del cicle Institucions del nostre dret

Conferències del mes de febrer

– «La jurisprudència europea enfront la legislació estatal. Casos de conflicte», a càrrec de Montserrat Nebrera González, de la Universitat Internacional de Catalunya.

Lloc: Sala d’actes del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (carrer d’Ausiàs Marc, 40)

Data: 1 de febrer de 2017, a les 19.00 h

 

 – «Incidència de la Llei orgànica 8/2015 en la regulació de la protecció jurídica del menor a Catalunya», a càrrec de Magali Riera Roca, de la Universitat Pompeu Fabra.

Lloc: Aula 64 de l’ICAB (carrer de Mallorca, 283)

Data: 8 de febrer de 2017, a les 19.00 h

 

– «La coordinació de parentalitat: una eina al servei del dret de família», a càrrec de Pascual Ortuño Muñoz, magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona i professor de Universitat Pompeu Fabra.

Lloc: Aula 2 del Centre de Formació de l’ICAB (carrer de Mallorca, 283)

Data: 15 de febrer de 2017, a les 19.00 h

 

– «El règim de les famílies recompostes en el codi civil de Catalunya», a càrrec d’Elena Lauroba Lacasa, de la Universitat de Barcelona.

Lloc: Aula 2 del Centre de Formació de l’ICAB (carrer de Mallorca, 283)

Data: 22 de febrer de 2017, a les 19.00 h

 

Aquestes conferències estan organitzades conjuntament amb la Comissió de Dones Advocades i amb la Secció de dret civil del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona.