SOCIETAT CATALANA DE FILOSOFIA

VI Congrés Català de Filosofia

Juny de 2023

Col·loquis de Vic · La Pobresa

Octubre de 2023

Olimpíada de Filosofia de Catalunya

Febrer de 2023

Mirades filosòfiques sobre la COVID-19

Febrer-març de 2021

Congrés Internacional Lenin «100 anys després de Lenin: autodeterminació, tècnica i poder»

En motiu del primer centenari de la mort de Vladimir I. U. Lenin (1924-2024), se celebrarà a Barcelona el Congrés Internacional Lenin.
L’objectiu del congrés és discutir els escrits de Lenin com a autor contemporani, per tal de presentar un balanç crític i actualitzat de la seva figura i de la seva obra.

Dies:
26 de juny de 2024, de 9.30 a 11.30 hores
27 de juny de 2024, de 9.30 a 11.30 hores
28 de juny de 2024, de 9.30 a 11.30 hores i de 16.30 a 18.00 hores

Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans

Inscripció

Segona circular

Més informació
Cartell

Filosofia i Feminismes «Les veus silenciades»

L’acte vol fer presents les dones que han estat esborrades, amagades i oblidades al llarg de la història, i hi prendran la paraula des de la filosofia, el teatre i la música.

Dia: 7 de març de 2024 , de 18.00 a 20.30 hores
Lloc: Sala Nicolau d’Olwer de l’Institut d’Estudis Catalans

Programa

«Pensar i viure» XXI Seminari anual de la Secció de Filosofia Analítica Societat Catalana de Filosofia.

El seminari constarà de 10 sessions, que es desenvoluparan entre els mesos de febrer i juny del 2024. En les sessions, de forma conjunta, es reflexionarà des de diferents perspectives i a propòsit de diferents temàtiques filosòfiques tant sobre com la Filosofia ens ajuda a comprendre qüestions que tenen un interès que va més enllà de la pura reflexió filosòfica, com també, i principalment, sobre com el pensament i la reflexió (no té per què ser la reflexió filosòfica acadèmica) són un element constitutiu de la “bona vida”.

Cada sessió constarà d’una presentació per part del ponent seguida d’una discussió general amb la participació de tots els assistents. Es buscarà d’aquesta manera donar a conèixer i motivar la reflexió i discussió sobre la temàtica plantejada.

Aquesta activitat s’adreça principalment a professors de filosofia de secundària i a estudiants de grau de la Facultat de Filosofia, però resta oberta a tots els socis de la Societat Catalana de Filosofia i al públic general interessat que hi vulgui assistir. S’ha sol·licitat el reconeixement de l’activitat com a Activitat de formació del professorat.

Programa

Cartell

Més informació