V Congrés Català de Filosofia

  • 05.04.2019 |
    Conferència «Self-Identity from the Perspective of the Body»
    » Més informació «

VI Olimpíada de Filosofia de Catalunya

VI Olimpíada de Filosofia de Catalunya

Per sisè any consecutiu convoquem l’Olimpíada de Filosofia, una proposta per a alumnes de secundària dels centres educatius de Catalunya organitzada per la Societat Catalana de Filosofia, amb el suport de la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona (UB), del Departament de Filosofia de la UAB i del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), juntament amb professorat de filosofia de secundària.

El tema de l’Olimpíada de Filosofia 2019 és «Realitat i aparença en el món actual”, i la pregunta, «Què és realitat i què és aparença en el món actual?».

Proposem quatre modalitats de participació:

-Dissertació per alumnes de batxillerat

-Dilema moral per alumnes de 4t d’ESO

-Fotografia per alumnes de 4t d’ESO i de batxillerat

-Vídeo (VIdees), individual o en grup, per alumnes de 4t d’ESO i de batxillerat

Els finalistes de cada modalitat hauran de fer una defensa oral en sessió pública. Els guanyadors representaran Catalunya en l’Olimpíada de Filosofia d’Espanya.

Els exercicis escrits es duran a terme el 14 de març de 2019 a la Sala Gran de la Facultat de Filosofia de la UB i la jornada final tindrà lloc el 30 de març al hall del CCCB. Es comunicaran els finalistes entre el 23 i 25 de març.

L’Olimpiada Filosófica de España se celebrarà els dies 26, 27 i 28 d’abril a Màlaga.

Com altres anys, obrirem convocatòria per a la participació en la selecció a l’Olimpíada Internacional de Filosofia, que se celebrarà a Roma.

Podeu trobar més informació a http://blocs.xtec.cat/filolimp/  i contactar amb nosaltres a filo.olimpiada.catalunya@gmail.com