Sist. Internacional d’unitats
XXXV Trobades de Maó 2019

La Física en la interfície Batxillerat - Universitat Informació per als professors

Treballs de Recerca 2019

V Concurs Fotogràfic 2018
ACEF
Ofertes de Treball i Recerca

Última Oferta 16/03/2017

Diccionari de física

Any Internacional de la Llum

Samarreta SCF
Activitats en curs
  • No hi ha novetats

Mort del físic català Oriol Bohigas i Martí

Acte en que va participar Oriol Bohigas i Martí, en la sessió inaugural del curs 2007-2008 de la SCF.

oriol bohigas

És amb gran tristesa que ens assabentem de la mort d’Oriol Bohigas, el 22 d’octubre. Va néixer a Barcelona el 1937 i va sortir d’Espanya per completar els seus estudis a Orsay. És designat  investigador del CNRS el 1966, i darrerament anomenat Director Emèrit de la Investigació en l’ LPTMS (Laboratoire de Physique et Thèorique Modèles Statistiques), del qual va ser un dels fundadors.

Anteriorment havia estat el cap de la Divisió de Física Teòrica de la Institut de Physique Nucléaire. Les seves contribucions fonamentals en física nuclear i caos quàntic li van valer un gran reconeixement. Era un especialista de les propietats espectrals dels sistemes quàntics i matrius aleatòries, apassionat en desxifrar les connexions entre la física i la teoria de nombres. Diverses distincions internacionals li van ser atorgades (el premi Von Humbold, el premi Holweck, i un Doctorat Honoris Causa de la Universitat de Darmstadt).

Oriol Bohigas era un físic teòric profund i amb una notable intuïció. Presenta problemes complexos d’una manera lúcida i fascinant, dibuixant amb perspicàcia una combinació elegant i hàbil dels enfocaments analítics i numèrics. Ha mantingut una posició central en la comunitat científica nacional i internacional. Era un col·lega amb una visió i un sentit de l’humor de vegades bastant enginyós, essent molt apreciat per tothom. Nosaltres compartim el dolor de la seva família.

La cerimònia de dispersió de cendres va tenir lloc el prop passat dilluns 28 d’octubre a les 16:00, al Crematori Ulis (route de l’Orme a Moineaux).

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *