VII JORNADA D’HISTÒRIA DE L’ASTRONOMIA I DE LA METEOROLOGIA

 Vic. Temple Romà, 21 d’octubre de 2017

 

Aquesta propera tardor, com és tradició des de l’any 2005 i amb periodicitat bianual, s’esdevindrà una nova cita per als estudiosos de la història de l’astronomia i de la meteorologia. De nou la ciutat de Vic es convertirà en un espai de treball i debat historiogràfic d’aquestes dues disciplines. És en aquest sentit que ens plau convocar-vos a la VII Jornada d’Història de l’Astronomia i de la Meteorologia. 

PDF 1era Circular VII Jornada astronomia 2017

 

ASSISTÈNCIA I COMUNICACIONS

El comitè organitzador de la VII Jornada anima les persones interessades en la història de l’astronomia i de la meteorologia a participar-hi i a presentar comunicacions sobre recerques acabades, o en curs. La durada de cada comunicació serà de quinze minuts i, posteriorment, es farà un debat breu. Cada persona podrà defensar una sola comunicació, excepte si ho fa en col·laboració amb altres inscrits.

 

PROGRAMA PROVISIONAL

La Jornada s’iniciarà amb la conferència inaugural a càrrec de Aitor Anduaga, investigador d’Ikerbasque al Museu d’Història de la Medicina i de la Ciència (UPB) sobre un tema d’història de la meteorologia. A continuació, en sessions de matí i tarda, es presentaran les comunicacions i es durà a terme el debat corresponent. La Jornada es clourà amb una conferència sobre temes astronòmics a càrrec de Josep Maria Oliver, de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell.

La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT (La versió definitiva del programa, la distribució de les comunicacions i altres detalls sobre l’organització de la Jornada es faran conèixer a través del web de la SCHCT http://schct.iec.cat/ a partir del 16 d’octubre de 2017.

 

 TERMINIS DE TRAMESA DE COMUNICACIONS I INSCRIPCIÓ

 

 De l’1 al 28 de setembre de 2017

  • Recepció de propostes de comunicació a schct@iec.cat (IMPORTANT: indiqueu al tema RESUM VIC). Cada proposta inclourà títol i un resum, en format word, d’un màxim de 500 paraules.
  • Sol·licitud de beca. S’ofereixen beques a estudiants i llicenciats en atur, o a aquells que demostrin que les necessiten, per a la inscripció i viatge. Cal enviar a schct@iec.cat (indicant al tema: BECA VIC) un escrit justificant-ne els motius i adjuntant, escanejada, la documentació necessària: certificació d’atur o matrícula d’estudiant vigent. Es comunicarà la resolució abans de l’inici del període d’inscripció.

 

De 2 al 14 d’octubre de 2017

  • Recepció de les comunicacions acceptades a schct@iec.cat (IMPORTANT: indiqueu al TEMA: COMUNICACIÓ VIC)

 

Del 2 al 18 d’octubre de 2017

  • Període d’inscripció a la Jornada al formulari d’inscripció que estarà disponible el mes d’octubre al web de la SCHCT. El pagament s’efectuarà amb targeta de crèdit, o per transferència bancària segons indicacions al formulari.

La inscripció inclourà el llibre de resums de comunicacions, l’assistència a la Jornada, el dinar i, posteriorment, el llibre “Mirant al cel. Estudis sobre història de l’astronomia i de la meteorologia” que recollirà les comunicacions i conferències de la Jornada a manera de capítols.

 

INFORMACIÓ SOBRE ELS PREUS

40€ Inscripció general

35€ Socis de la SCHCT o filials de l’IEC. AAO, el PEO, l’AAS, l’ACAM, l’ACOM, la SCF, la SCG

  • Sempre que hi hagi places disponibles, s’acceptaran inscripcions el mateix dia de la jornada. Es recomana, però, inscriure’s prèviament.

 

Entitats organitzadores

Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica (SCHCT)

Patronat d’Estudis Osonencs (PEO)

Agrupació Astronòmica d’Osona (AAO)

 

Entitats col·laboradores

Agrupació Astronòmica de Sabadell (AAS)

Associació Catalana de Meteorologia (ACAM)

Associació Catalana d’Observadors Meteorològics (ACOM)

Societat Catalana de Física (SCF)

Societat Catalana de Gnomònica (SCG)

 

Per a qualsevol dubte adreceu-vos a la SCHCT schct@iec.cat

 

Podeu trobar el programa per aquest curs 2016/2017 dels cicles de col·loquis.

9th European Spring School for History of Science and Popularisation - Institut Menorquí d'Estudis - Maó (Menorca) - 18 -20 May 2017

Us proposem fins a set itineraris històrics pel patrimoni de Barcelona centrats en la unió entre ciència i ciutat.