Activitats programades
  • 15.12.2017 |
    II Jornada sobre divulgació de la llengua catalana als mitjans de comunicació
    » Més informació «
  • 09.03.2018 |
    II Seminari Rafael Tasis
    » Més informació «
Videoteca

Taula rodona «SOS. Ensenyar literatura catalana»

La residualització progressiva de la literatura catalana a la secundària i a la universitat obliga a obrir un debat públic que permeti analitzar la situació actual i proposar alternatives per revertir-la. En aquesta taula rodona hem convidat escriptors, professors i estudiants perquè ens ofereixin el seu punt de vista i ens permetin abordar el tema des de diversos angles i perspectives. No volem alertar sobre el perill que la literatura catalana pugui desaparèixer dels plans d’estudis de la secundària i de la universitat o que hi tingui un paper ínfim, perquè ja fa temps que això és una evidència, sinó sobretot suggerir vies i solucions possibles i, també, interpel·lar, amb arguments sòlids, els qui en tenen la responsabilitat d’evitar-ho.  

L’activitat serà moderada per Andreu Freixes.

Hi intervindran:

Xavier Antich (filòsof i professor de la UdG)
Jaume Aulet (professor de literatura catalana a la UAB)
Anton Carbonell (professor de literatura catalana a la secundària)
Marta Khouja (estudiant del màster de secundària)
Dolors Miquel (escriptora)

Dia i hora: 21 de juny de 2016, a les 19 hores
Lloc: Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans