SOCIETAT CATALANA DE MATEMÀTIQUES

«La química de la vida, l’energia i la sostenibilitat (explicades a un professor de matemàtiques»

a càrrec de Agustí Lledós, catedràtic de Química Física, UAB.

Data: Dijous 7 d’abril de 2011 a les 18.30 h
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme, 47)

Organitza: Societat Catalana de Matemàtiques i Centre de Recerca Matemàtica


Resum

La química ha esdevingut una ciència madura, tant pel que fa als fonaments com a les tècniques. La maduresa en una ciència comporta a vegades una actitud conservadora i de falta de curiositat. Així pot fer pensar que queda poc per descobrir, i que el seu futur és ser una ciència auxiliar. Però si algun dia s’aconsegueixen crear materials semiconductors a temperatura ambient o bacteris sintètics, o obtenir de manera eficient l’energia que necessitem directament de la llum solar, la química hi haurà de tenir un paper central. L’Any Internacional de la Química és un bon moment per a fer aquestes reflexions. La conferència va dirigida a un públic ampli, però amb inquietud i formació científica.

Conferències SCM – CRM de Matemàtiques i Ciència

Twitter