Activitats previstes
  • 17.10.2018 |
    Congrés: La península Ibèrica com a cruïlla musical a través dels temps: els intercanvis transculturals i la imatge de la música
    » Més informació «
  • 14.11.2018 |
    CONGRÉS JOAN CEREROLS: NOVES PERSPECTIVES
    » Més informació «

CONGRÉS JOAN CEREROLS: NOVES PERSPECTIVES

Institut d’Estudis Catalans, Barcelona

14, 15 i 16 de novembre de 2018

Enguany celebrem el 400 aniversari del naixement de Joan Cererols (9/IX/1618 – 27/VIII/1680), mestre de capella de l’Escolania de Montserrat. Les seves obres abasten tant la música religiosa en llatí -Misses, Oficis, Antífones, Càntics, Lletanies, Motets, etc.- com en castellà –Villancicos.
La importància de Cererols en la música del Barroc català ha esdevingut patent i rellevant, tant per l’assumpció dels models autòctons i italians com per la seva empremta compositiva, que comportà un posterior desenvolupament per part dels seus deixebles. La música de Cererols, per tant, ha marcat una fita de referència pel que fa a l’estètica i estil musical del segle XVII català.
Així doncs, el Congrés tindrà com a eix central la figura de Cererols, la seva música i època. Tanmateix, hem obert un ventall de temàtiques: context històric, interpretació vocal i instrumental, iconografia musical, música de l’època a d’altres entorns, Cererols i la música d’avui, etc., que aportaran un nou enquadrament i perspectives de futur per a posteriors recerques sobre Cererols i la seva música.

Programa (PDF) Congrés CEREROLS NOVES PERSPECTIVES