Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

Exposició: «Fritz Haber: cara i creu d’un Premi Nobel»

Mostra del Fons Històric de Física i Química de la Universitat de Barcelona

«Fritz Haber: cara i creu d’un Premi Nobel»

Curs 2018-2019

Inauguració
Dimecres 7 de novembre de 2018, a les 12.00 hores, a l’Aula Magna Enric Casassas de la Universitat de Barcelona.

Conferència a càrrec del doctor Joaquín Pérez Pariente, professor de recerca de l’Institut de Catàlisi i Petroquímica (ICP) del CSIC, a Madrid, amb el títol Fritz Haber en el contexto científico, cultural y social de su tiempo.

Organitza: CRAI Biblioteca de Física i Química de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Química, la Societat Catalana de Física i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

INVITACIÓ

 

L’IEC lamenta la mort de Josep Castells, membre de la Secció de Ciències i Tecnologia

Josep Castells i Guardiola va morir el passat 30 de juliol. Nascut el 1925, era doctor en ciències per la Universitat de Madrid i doctor en filosofia per la Universitat de Manchester. Castells, a més, va ser professor d’investigació al Consell Superior d’Investigacions Científiques; professor i catedràtic a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Universitat de Barcelona, i director dels departaments de química orgànica de totes dues institucions.

Continua llegint

Activitat científica a la Universitat de Girona sobre nous reptes en química

Programa

Dia i hora: Dijous 20 de setembre de 2018, a les 9.30h
Lloc: Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona

Organitzat conjuntament per: la Societat Catalana de Química i la Facultat de Ciències de la UdG

 

L’objectiu de la Jornada és donar a conèixer alguns dels aspectes de la química tant des del punt de vista acadèmic com industrial.

 

Activitat adreçada als alumnes de la Facultat de Ciències.