Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Objectius

√ Reunir i representar els químics dels Països Catalans dins les societats i els organismes científics europeus.
√ Potenciar la química entre els joves.
√ Promocionar la imatge de la química donant a conèixer la contribució que aporta a la ciència i al benestar social.
√ Promoure el coneixement interdisciplinari d’idees i d’innovacions que permetin avançar en el coneixement de la química i potenciar-ne les aplicacions.
√ Estimular la difusió de la química en tots els àmbits socials.
√ Involucrar les institucions públiques i les empreses del país en la millora de l’educació científica de la societat.

 


Compartir

Premi de la Societat Catalana de Química 2014

Avui, dimarts 22 d’abril, a partir de les sis de la tarda, la Sala Prat de la Riba acollirà l’acte de lliurament dels trenta-nou premis i borses d’estudi inclosos dins del LXXXIII Cartell de premis i de borses d’estudi.

La Societat Catalana de Química, a proposta d’una ponència integrada per Josep Bonjoch, Santiago Álvarez i Jordi Llorca, ha acordat atorgar el Premi de la Societat Catalana de Química corresponent a l’any 2014 a la senyora

Verònica Postils Ribó

pel treball

Electrurs. Els composts del demà.

Continua llegint

Una alumna de Lleida i un de Navàs guanyen els Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química

grup_premis_quimica_2014_petita«La química de l’oli», de Sílvia Babot, de l’Institut Guindàvols de Lleida, i «Els secrets de les aigües minerals de Catalunya», d’Albert Freixa Cruz, de l’Escola Diocesana de Navàs, són els dos treballs que, ex aequo, han guanyat el primer premi de la vuitena edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química, que atorga la Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans. En aquesta convocatòria també s’han premiat, amb un accèssit, els treballs següents: «Estudi de les concentracions de compostos neurotòxics en població agrícola: pagesos i habitants del poble de Suchs», elaborat per Núria Gilart, del Col·legi Arabell de Lleida, i «Efecte dels espectres d’absorció en l’eficiència de cèl·lules solars sensibilitzades amb colorant», obra de José Andrés Ballester Huesca, de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona.

Continua llegint