Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Objectius

√ Reunir i representar els químics dels Països Catalans dins les societats i els organismes científics europeus.
√ Potenciar la química entre els joves.
√ Promocionar la imatge de la química donant a conèixer la contribució que aporta a la ciència i al benestar social.
√ Promoure el coneixement interdisciplinari d’idees i d’innovacions que permetin avançar en el coneixement de la química i potenciar-ne les aplicacions.
√ Estimular la difusió de la química en tots els àmbits socials.
√ Involucrar les institucions públiques i les empreses del país en la millora de l’educació científica de la societat.

 


Compartir

Cinquena jornada ‘Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental’

Foto_imatge_Jornada_Medi_ambient_i_societat_2015Dia: dilluns 8 de juny de 2015
Horari: de 9.00 a 14.00 hores
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, 47, 08001 Barcelona)

PROGRAMA

L’assistència a la jornada és gratuïta. Per raons organitzatives, cal que les persones interessades formalitzin la inscripció abans del 5 de juny emplenant aquest FORMULARI en línia.

Organitza: Departament de Química Ambiental, IDAEA-CSIC, conjuntament amb Dones d’Avui.Cat – Societat Catalana de Química, IEC – CETaqua

La Societat Catalana de Química lliura els Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química

premiats_quimica_2015_petita_2«La regulació homeostàtica del ferro(III) en el nostre organisme. Estudi del paper de l’aconitasa i del citrat», de Guillem Ramírez Santos, de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona, i «La ciència davant d’una bona copa de vi», d’Elena Ramis i Pérez, Elga Ratiani i Aina Casademont i Roca, de l’Institut Angeleta Ferrer i Sensat de Sant Cugat del Vallès, són els dos treballs de recerca guardonats amb el primer premi, ex aequo, en la novena edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química. En aquesta convocatòria s’han presentat cent disset treballs. A més dels premis, els autors dels vint millors treballs podran gaudir d’una estada científica de dues setmanes.

Continua llegint

Premis Sant Jordi 2015

Dimecres 22 d’abril, la Sala Prat de la Riba acollí l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi 2015, corresponents al LXXXIV Cartell de premis i de borses d’estudi.

La Societat Catalana de Química, a proposta d’una ponència integrada per Jaume Granell, Anna de Juan i Jordi Garcia, acordà atorgar el Premi de la Societat Catalana de Química corresponent a l’any 2015 al senyor

Daniel Cassú Ponsatí

pel treball

Nova ruta sintètica per a l’obtenció de piridazinones N-arilades a partir de sals d’arildiazoni.   

 

Enguany, el Premi IEC de Ciències Químiques Antoni de Martí i Franquès (Antoni de Martí i Franquès, químic. Altafulla, 1750 – Tarragona, 1832), a proposta d’una ponència integrada per Àngel Messeguer, Damià Barceló i Salvador Alegret (membres de la Secció de Ciències i Tecnologia), ha correspost al senyor

Màrius Tarrés Schüler

pel treball

Explorant noves propietats electroquímiques dels metal·lacarborans. Estratègies per a l’heterofuncionalització i aplicacions en biologia molecular.

Continua llegint