Premis Sant Jordi 2015

Dimecres 22 d’abril, la Sala Prat de la Riba acollí l’acte de lliurament dels Premis Sant Jordi 2015, corresponents al LXXXIV Cartell de premis i de borses d’estudi.

La Societat Catalana de Química, a proposta d’una ponència integrada per Jaume Granell, Anna de Juan i Jordi Garcia, acordà atorgar el Premi de la Societat Catalana de Química corresponent a l’any 2015 al senyor

Daniel Cassú Ponsatí

pel treball

Nova ruta sintètica per a l’obtenció de piridazinones N-arilades a partir de sals d’arildiazoni.   

 

Enguany, el Premi IEC de Ciències Químiques Antoni de Martí i Franquès (Antoni de Martí i Franquès, químic. Altafulla, 1750 – Tarragona, 1832), a proposta d’una ponència integrada per Àngel Messeguer, Damià Barceló i Salvador Alegret (membres de la Secció de Ciències i Tecnologia), ha correspost al senyor

Màrius Tarrés Schüler

pel treball

Explorant noves propietats electroquímiques dels metal·lacarborans. Estratègies per a l’heterofuncionalització i aplicacions en biologia molecular.

L’obertura de l’acte fou a càrrec de Joandomènec Ros, president de l’IEC, i, enguany, un investigador jove i un de consolidat parlaren en representació del premiats: Cornel-Peter Rodenbusch, guanyador d’una borsa d’estudi Generalitat de Catalunya, i Lola Badia, que ho feu en nom d’Anthony Bonner. Josep A. Planell, president de la Xarxa Vives d’Universitats i rector de la Universitat Oberta de Catalunya, fou l’encarregat de cloure l’acte.

Durant la cerimònia es presentà el LXXXV Cartell de premis i de borses d’estudi de l’IEC.

 

premiats_sant_jordi_2015_petita

 

 

Fotografia dels premiats (crèdit: Jordi Pareto/IEC)