Menys d’un any per al sisè congrés EuCheMS

És la primera vegada que se celebra a Espanya el congrés EuCheMS, la cita més important a Europa que reuneix químics del continent i d’altres llocs del món per debatre les darreres novetats, les innovacions i el futur de la química sota l’eslògan: Chemistry: Shaping the Future.

El 6th EuCheMS Congress se celebrarà a Sevilla de l’11 al 16 de setembre de 2016; s’espera que hi assisteixin entre dos mil i tres mil congressistes i que hi hagi entre cinquanta i vuitanta empreses patrocinadores i expositores relacionades amb la química. S’espera que aquesta edició de la cita biennal bati rècords.

CEPSA, Dow, Repsol, Técnicas Reunidas, Royal Society of Chemistry i el Ministeri d’Economia i Competitivitat ja han confirmat el seu patrocini. Així mateix, importants empreses hi han reservat un estand.

El congrés, organitzat per ANQUE —l’Associació Nacional de Químics d’Espanya— i EUCHEMS —la federació europea que representa més de quaranta societats i més de cent seixanta mil químics—, rep també el suport de Feique, RSEQ, SusChem, SEQA, la Societat Catalana de Química i el Foro Química y Sociedad, entre d’altres. L’European Young Chemists Network (EYCN) tindrà un paper molt rellevant en aquesta edició de l’EuCheMS, amb continguts i activitats especialment dirigides a les joves promeses de la química.

El sisè EuCheMS disposa d’un important elenc de ponents plenaris, entre els quals hi ha sis premis Nobel de Química i el Príncep d’Astúries 2014, Avelino Corma.

Aquest estiu s’han anunciat els temes del congrés, desenvolupats en un total de vint-i-nou apartats relacionats amb totes les àrees d’aplicació i desenvolupament de la química.

Al setembre, i després d’un període d’un any per al preregistre, es va obrir el registre amb importants avantatges per a les primeres persones a apuntar-s’hi.

També està habilitada la presentació d’abstracts; la normativa i el procés són al web.

Tota la informació la trobareu a www.euchems-seville2016.eu/.