Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

X Trobada de Joves Investigadors

La X Trobada de Joves Investigadors dels Països Catalans tindrà lloc els dies 29 i 30 de gener de 2018 a l’Institut d’Estudis Catalans (carrer del Carme, Barcelona).

Traspàs de Xavier Tomàs i Morer

La Junta de la Societat Catalana de Química lamenta profundament el traspàs del nostre company Xavier Tomàs i Morer. En Xavier havia estat col.laborant amb la Junta durant molts anys, i havia destacat pel seu entusiasme, companyonia i compromís.

Et trobarem a faltar. Descansa en pau.

Barcelona, 17 de juliol de 2017

Novetat editorial

.

De dones, homes i molècules.
Notes d’història, art i literatura de la química.

Autor: Santiago Álvarez

Aquesta obra ha estat editada per Edicions de la Universitat de Barcelona dins la col·lecció Catàlisi, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Química.

El preu de venda al públic és de 29,00 € i a la llibreria de l’IEC es pot aplicar un 30 % de descompte sobre el preu de venda als associats, membres i personal de l’IEC.

[+] Portal de Publicacions de l’Institut d’Estudis Catalans

 

Premis Sant Jordi 2018. Convocatòria oberta

Premi IEC de Ciències Químiques ANTONI DE MARTÍ I FRANQUÈS

Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació sobre ciències químiques.

Premi de la Societat Catalana de Química

Ofert a un treball de fi de grau (TFG) del grau de química realitzat per alumnes d’universitats de terres de llengua catalana.

Termini d’admissió de candidatures: 30 de novembre de 2017, a les 13 hores [+]