Euchems Sevilla

Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

Compartir

Sisena jornada Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental

Dia i hora: Dilluns 6 de juny de 2016
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans

Organitzat conjuntament per: Dones d’Avui.Cat / Societat Catalana de Química, IEC / CETaqua

Per commemorar el Dia Mundial del Medi Ambient, el dia 6 de juny celebrem la sisena edició de la jornada Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental.

L’objectiu final de les jornades és, un cop més, fomentar la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en el món de la recerca i, per tant, totes les presentacions seran a càrrec d’investigadores. La seva tasca i les línies de recerca que realitzen i lideren permeten garantir i promoure la investigació relacionada amb la presència i el control de fàrmacs i drogues que es duu a terme a Catalunya.

Ens plau, doncs, convidar-vos a participar en la jornada, i esperem que sigui beneficiosa per a intercanviar coneixements i per a ampliar el cercle de relacions personals i professionals.

SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ

L’assistència a la jornada és gratuïta. Per raons organitzatives, cal que les persones interessades formalitzin la inscripció abans del 3 de juny emplenant aquest FORMULARI en línia.

PROGRAMA: Medi ambient i societat_2016

 

10a edició dels Premis de Batxillerat: Guardonats 2016

GUARDONATS 2016

Els membres del Jurat de la 10a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química ha decidit per unanimitat atorgar

 

El 1r Premi (ex aequo) als treballs 

Nervis a flor de pell.
realitzat per:
Georgina Tresànchez i Lacorte, Blanca Serra Sarró I Marta Fernandez Vallespin
CIC Escola Batxillerats (Barcelona)

Estudi de la viabilitat de l’extracció casolana d’olis essencials i de la utilitat d’aquests com a conservants naturals.
realitzat per:
Natàlia Gonga Siles
Institut Milà i Fontanals (Barcelona)

Continua llegint

XXVIII Debat de Química a l’Institut d’Estudis Catalans

App, gamificació i química

Dia i hora: Dimecres 27 d’abril de 2016, a les 16.00 hores
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans

Organitza: Societat Catalana de Química

 

Programa

PROGRAMA

Us convidem a assistir i participar en el XXVIII Debat de Química a l’Institut d’Estudis Catalans, organitzat per la Societat Catalana de Química i adreçat al professorat de química i de l’àmbit Science Technology Engineering and Mathematics (STEM) de l’ensenyament secundari i universitari.

Enguany la temàtica del debat és: App, gamificació i química.
En aquest debat es presentaran idees clau sobre l’ús d’aquests recursos i estratègies, així com exemples d’aplicacions i experiències d’aula. Durant el debat, s’intercanviaran idees sobre les potencialitats i limitacions d’aquestes eines.

En el decurs de l’acte es farà el lliurament de diplomes de la X edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química i del premi al millor pòster fet per un dels estudiants.

INSCRIPCIÓ

Cal que formalitzeu la inscripció abans del 26 d’abril de 2016 emplenant aquest FORMULARI en línia.

Quota d’inscripció:
— Socis de la Societat Catalana de Química: gratuïta
— No socis: 10 euros
— No socis: Gratuïta fins al 22 d’abril