Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

Concurs de pòsters de la 13a edició dels Premis als Treballs de Recerca

13a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat
dins l’Àmbit de la Química


CONCURS DE PÒSTERS

Dimecres 15 de maig de 2019, a la tarda, se celebrarà el XXXI Debat de Química a l’Institut d’Estudis Catalans, en el decurs del qual es lliuraran els diplomes de la tretzena edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química.

En el mateix acte tindrà lloc una exposició de pòsters dels treballs de recerca dels alumnes participants en aquesta convocatòria. Es lliuraran diplomes a l’alumne i tutor del pòster escollit com el millor, així com un premi de material de laboratori de l’empresa Thermo Fisher Scientific, SL per al centre d’ensenyament.

Per a participar-hi cal que empleneu el següent FORMULARI DE SOL·LICITUD D’INSCRIPCIÓ i que envieu el vostre pòster en format PDF (mida DIN A1: 594X841 mm HORITZONTAL) a l’adreça scq@iec.cat per mitjà del web https://www.wetransfer.com/. El termini de recepció dels PDF finalitza el dia 5 de maig de 2019.

Els alumnes que participin en l’exposició han de dur el seu pòster imprès en paper (gramatge de 120 g/m2) amb una mida de DIN A1: 594X841 mm HORITZONTAL. L’exposició es farà durant la pausa cafè de la sessió del Debat, i els alumnes  i/o tutors dels treballs de recerca se situaran al costat del pòster per atendre possibles preguntes.

Us animem a prendre-hi part.

El Jurat de la 13a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat

[PDF]

12a edició de les Jornades de Química Verda (JQV 2019)

Tríptic: programa i inscripció

Dates: 8, 9 i 30 d’abril de 2019

Lloc: Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili (c. Marcel·lí Domingo, 1. Campus de Sescelades, de Tarragona 43007)

El present i el futur estan marcats pel problema del canvi climàtic i altres efectes mediambientals produïts per l’activitat humana. Per aquest motiu, cal fomentar una pràctica de la química i d’altres activitats relacionades que posi en valor els principis de sostenibilitat i el respecte pel medi ambient. Per això, proposem un programa d’activitats per gaudir d’unes jornades entretingudes i que alhora ens permetin adquirir nous coneixements relacionats amb la Química Verda. Volem establir debats que facilitin el desenvolupament de criteris en aquest camp per al futur com a professionals i com a societat.

Organitza: Facultat de Química de la Universitat Rovira i Virgili

Col·labora: Societat Catalana de Química, Càtedra DOW/URV de Desenvolupament Sostenible i Associació Empresarial Química de Tarragona