Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

Eleccions a la nova Junta Directiva – Calendari

Calendari electoral per a elegir els membres de la Junta Directiva de la Societat Catalana de Química per als propers tres anys (2020 – 2022):

  • Termini de presentació de candidatures: del 20 de gener al 5 de febrer de 2020
  • Aprovació de les candidatures: Reunió de Junta de 6 de febrer de 2020
  • Publicació de les candidatures en el web de la SCQ: 7 de febrer de 2020
  • Votacions electròniques: de l’11 de febrer al 26 de febrer de 2020. El dia 26 de febrer la votació es tancarà a les 11 hores.
  • Proclamació dels resultats de la votació: Assemblea general extraordinària de 26 de febrer de 2020, a les 19 hores.

Les candidatures, acompanyades d’una carta adreçada als socis/sòcies de la SCQ, s’han de presentar per correu electrònic a l’adreça d’e-mail de la SCQ scq@iec.cat.

El cens de votació, el formaran els socis amb un número d’identificació vàlid (NIF, NIE, passaport i altres).

Es demana als socis que, abans del 31 de gener, revisin el seu número d’identificació des del formulari d’edició de les dades del soci, al qual podeu accedir clicant l’enllaç següent:

https://socfilials.iec.cat/APSocisWebFormularis/formulariLogin.do?acronim=SCQ&useBT=1

Aquest formulari es troba disponible en el web de la Societat (https://blogs.iec.cat/scq/membres/).

14a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química

Condicions de participació

Si heu fet un treball de recerca de batxillerat, lliurat i qualificat al llarg del curs acadèmic 2019-2020, en què la química té un pes molt important, el podeu presentar en aquests Premis i obtenir una menció, un accèssit (fins a tres-cents euros) o un premi (fins a sis-cents euros).

El tutor o la tutora del vostre treball de recerca també rebrà una menció per l’ajuda i l’orientació que us ha ofert, i el vostre centre serà obsequiat amb materials didàctics per a l’ensenyament de la química.

Els centres que presentin els millors treballs rebran material de laboratori donat per Pidiscat.

Els treballs que es presentin a la convocatòria podran participar també en el concurs de pòsters que se celebrarà el dia del lliurament de premis en el marc del Debat de Química a l’IEC, el 20 de maig.

Premi especial d’estades científiques per a l’alumnat

A més dels premis i de les mencions honorífiques, oferim als alumnes finalistes estades científiques de dues setmanes amb grups de recerca del nostre país.

Us animem a presentar els vostres treballs!

Termini:  28 de febrer de 2020