Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

12a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química

Si heu fet un treball de recerca de batxillerat, lliurat i qualificat al llarg del curs acadèmic 2017-2018, en què la química té un pes molt important, el podeu presentar en aquests premis i obtenir una menció, un accèssit (fins a tres-cents euros) o un premi (fins a sis-cents euros).

­El tutor o la tutora del vostre treball de recerca també rebrà una menció per l’ajuda i l’orientació que us ha ofert, i el vostre centre serà obsequiat amb materials didàctics per a l’ensenyament de la química.

Els centres que presentin millors treballs rebran material de laboratori donat per Thermo Fisher Scientific.

Premi especial d’estades científiques per a l’alumnat

A més dels premis i de les mencions honorífiques, oferim als alumnes finalistes estades científiques de dues setmanes amb grups de recerca del nostre país.

El termini de lliurament dels treballs acaba el 14 de febrer de 2018.

Conferència Fèlix Serratosa 2018

UAB (Bellaterra), dijous 25 de gener de 2018. INVITACIÓ

 17.00 h: Presentació de l’acte

17.15 h: «Enantiocatalyzed 1,3-dipolar cycloadditions of azomethine ylides: applications to the synthesis of highly substituted prolines with biological activity», a càrrec de Carmen Nájera, de la Universitat d’Alacant 

18.30 h: «”Carbones” and “carbenes”: efficient synthetic tools», a càrrec d’Antoine Baceiredo, del Laboratoire Hétérochimie Fondamentale et Appliquée (CNRS) de la Universitat Paul Sabatier de Tolosa (França).

IQAC – CSIC (Barcelona), divendres 26 de gener de 2018. INVITACIÓ

12.00 h: «The chemistry of new stable silylenes: potential applications in catalysis», a càrrec d’Antoine Baceiredo, del Laboratoire Hétérochimie Fondamentale et Appliquée (CNRS) de la Universitat Paul Sabatier de Tolosa (França).

Continua llegint