Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

Acte científic amb motiu de la commemoració del Premi Nobel de Química 2018

Lliurament de diplomes en reconeixement als nous doctors en química

Dia i hora: Dimecres 12 de desembre de 2018, a les 19.00 h
Lloc: Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans

Organització: Societat Catalana de Química

En el transcurs de l’acte el professor Pere Clapés, de l’Institut de Química Avançada de Catalunya (IQAC-CSIC), i expert en el camp de recerca del premi Nobel d’enguany, pronunciarà la conferència «Evolució dirigida: de C. Darwin a F. H. Arnold».

En la sessió la Societat Catalana de Química farà també un reconeixement a totes les persones que han aconseguit el grau de doctor en un programa de doctorat, dins l’àmbit de la química, durant el curs 2017-2018.

Es prega confirmació d’assistència (scq@iec.cat).

Exposició: «Fritz Haber: cara i creu d’un Premi Nobel»

Mostra del Fons Històric de Física i Química de la Universitat de Barcelona

«Fritz Haber: cara i creu d’un Premi Nobel»

Curs 2018-2019

Inauguració
Dimecres 7 de novembre de 2018, a les 12.00 hores, a l’Aula Magna Enric Casassas de la Universitat de Barcelona.

Conferència a càrrec del doctor Joaquín Pérez Pariente, professor de recerca de l’Institut de Catàlisi i Petroquímica (ICP) del CSIC, a Madrid, amb el títol Fritz Haber en el contexto científico, cultural y social de su tiempo.

Organitza: CRAI Biblioteca de Física i Química de la Universitat de Barcelona, amb la col·laboració de la Societat Catalana de Química, la Societat Catalana de Física i la Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica.

INVITACIÓ