Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

Assemblea General de la SCQ

L’1 de desembre, a les 18.00 h, celebrarem l’Assemblea anual de socis en format telemàtic mitjançant la plataforma Zoom.

Cal que comuniqueu la voluntat d’assistir-hi emplenant el formulari d’inscripció següent https://www.iec.cat/jornades/assemblea2020scq.asp.

Per a més informació, contacteu amb la Secretaria de la SCQ (scq@iec.cat)

XX Conferència Enric Casassas

(.)

Díptic amb el programa

.

Centenari Enric Casassas (1920-2020)

Química i llengua

.

Barcelona
23 de novembre de 2020
Horari: de 17 a 19 hores
(format telemàtic)

 

Aquest any celebrem el centenari del naixement d’Enric Casassas i Simó, referent científic i intel·lectual del nostre país. La seva passió pel desenvolupament i la comunicació del coneixement expliquen que considerés el fet científic i la forma d’expressar-lo dues realitats indestriables; d’aquí que l’edició de la Conferència d’enguany dugui per títol Química i llengua.

 

 

L’assistència a la jornada és gratuïta, però cal que formalitzeu la inscripció emplenant aquest formulari telemàtic. L’acte es podrà seguir en directe a través dels canals:

YouTube: https://www.youtube.com/user/comunicacioiec

Plataforma Zoom (permetrà participar en el torn de preguntes, tant per escrit com oralment)

 

XX Conferència Enric Casassas «Química i llengua»

.

Reserveu-vos la data!

(.

Dilluns 23 de novembre de 2020
De 17 a 19 hores
(Format telemàtic)

La conferència Enric Casassas és un esdeveniment que es realitza cada any coorganitzat per la Societat Catalana de Química, la Secció de Ciències i Tecnologia de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i el centre de recerca que acull l’acte. Aquest any, a causa de la commemoració del centenari del naixement del professor Enric Casassas, l’acte se celebrarà a la Casa de Convalescència, seu de l’IEC, i portarà per títol «Química i llengua», dos dels àmbits en els quals el professor Casassas va fer aportacions rellevants, i que uneixen dos mons generalment considerats paral·lels, com són la llengua i la ciència.

Ponents: M. Teresa Cabré (presidenta de la Secció Filològica de l’IEC), Santiago Álvarez Reverter (catedràtic de química de la UB) i Javier García Martínez (president electe de la IUPAC i catedràtic de química de la UA).

L’acte es retransmetrà en directe pel canal YouTube de l’IEC.

Premis Sant Jordi 2021. Convocatòria oberta

.

Premi IEC de la Secció de Ciències i Tecnologia
ANTONI DE MARTÍ I FRANQUÈS de Ciències Químiques

Ofert a la millor tesi doctoral o al millor treball d’investigació sobre ciències químiques.

 

Premi de la Societat Catalana de Química
(per a estudiants)

Ofert a un treball de fi de grau (TFG) del grau de química realitzat per alumnes d’universitats de terres de llengua catalana.

 

Aquests dos premis es convoquen dins el Cartell de premis i de borses d’estudi de l’Institut d’Estudis Catalans. Per a l’edició 2021, consulteu el XC  Cartell de premis i de borses d’Estudi. Convocatòria dels Premis Sant Jordi 2021.

Trobareu tots els premis convocats i l’aplicació per a presentar les candidatures de manera telemàtica a https://premis.iec.cat/premis/premis.asp.

 

Termini d’admissió de candidatures: 30 de novembre de 2020, a les 13 hores

Acte públic de lliurament a la seu de l’IEC: abril 2021

.