Benvinguda

Benvinguts a la pàgina web oficial de la Societat Catalana de Química (SCQ).
La Societat Catalana de Química és una associació que aglutina els químics dels Països Catalans. És una societat oberta i dinàmica, les accions principals de la qual giren entorn d’activitats educatives i científiques relacionades amb la química. La SCQ és un punt de trobada de tots els químics dels Països Catalans que pretén potenciar el paper de la química en la societat en general.

Continua llegint

L’IEC celebra el Dia Mundial del Medi Ambient amb una jornada dedicada a la vinculació de la química amb qüestions ambientals

Comunicació de l’IEC

El dimecres 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, va tenir lloc a l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) la novena edició de la jornada Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental. Enguany, la jornada es va emmarcar en la celebració de l’Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, que commemora l’establiment del sistema periòdic per part de Dmitri I. Mendeléiev.

L’Any Internacional de la Taula Periòdica permet fer difusió de les virtuts de la química, que moltes vegades es relacionen amb l’ús de productes químics o d’estris domèstics que són ben comuns en la vida quotidiana. Tanmateix, cal explicar també que molts d’aquests productes poden esdevenir contaminants un cop alliberats al medi. Aquest era el doble objectiu del programa de la jornada celebrada a l’IEC. Les conferències van versar sobre una sèrie d’elements o famílies de la taula periòdica que permeten associar les seves característiques químiques amb l’ús que se’n fa en tractaments relacionats amb la qualitat de l’aigua, en aplicacions industrials i mèdiques o en metal·lúrgia, però que al mateix temps són contaminants ambientals que afecten la qualitat dels ecosistemes i la salut de les persones.

Continua llegint

El dia 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, celebrarem la 9a edició de la Jornada «Medi ambient i societat: pautes per a la gestió ambiental»

Dimecres 5 de juny de 2019
De 9 a 14 hores
Sala Prat de la Riba de l’Institut d’Estudis Catalans
(Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona)

Per a més informació consulteu el programa de l’acte [PDF]

L’assistència a la jornada és gratuïta.

Per raons organitzatives, cal que les persones interessades formalitzin la inscripció abans del 4 de juny emplenant el següent formulari en línia