Thermo Fisher Scientific premia els centres d’ensenyament

11a convocatòria dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat
dins l’Àmbit de la Química

Centres d’ensenyament premiats amb un lot de productes de laboratori
de l’empresa Thermo Fisher Scientific       

 

Lot per valor de 200 euros al treball del centre 

Institut Guindàvols (Lleida)
La cara dolça de la llum. Determinació experimental de la concentració de sucre en begudes refrescants mitjançant polarimetria i refractometria low cost
Autora: Julia Domínguez Martínez
Tutor del treball: Anicet Cosialls Manonelles

Dos lots per valor de 150 euros cadascun als treballs guanyadors dels primer premi (ex aequo), dels centres

Institut Poeta Maragall (Barcelona)
pel treball Anàlisi computacional de proteïnes: Efecte de la tendència a la formació d’hèlix-α de la proteïna ACTR (IDP) en el procés d’acoblament a la proteïna CREB. Hipòtesi de la Longitud d’hèlix- α, de l’alumna Magalí Luna Perelló
Tutor del treball: José David Cosials Ortuño

Institut Guindàvols (Lleida)
pel treball La cara dolça de la llum. Determinació experimental de la concentració de sucre en begudes refrescants mitjançant polarimetria i refractometria low cost, de l’alumna Julia Domínguez Martínez
Tutor del treball: Anicet Cosialls Manonelles

D’esquerra a dreta, Magalí Luna, de l’INS Poeta Maragall; Andrés Sánchez, de Thermo Fisher Scientific, i Julia Domínguez Martínez, de l’INS Guindàvols. Font: Comunicació IEC

11a edició dels Premis de Batxillerat: Guardonats 2017

Els membres del Jurat de la 11a edició dels Premis als Treballs de Recerca de Batxillerat dins l’Àmbit de la Química ha decidit per unanimitat atorgar

El 1r Premi (ex aequo) als treballs 

Anàlisi computacional de proteïnes: Efecte de la tendència a la formació d’hèlix-α de la proteïna ACTR (IDP) en el procés d’acoblament a la proteïna CREB. Hipòtesi de la Longitud d’hèlix- α [PDF]
realitzat per:
Magalí Luna Perelló
Institut Poeta Maragall (Barcelona)

La cara dolça de la llum. Determinació experimental de la concentració de sucre en begudes refrescants mitjançant polarimetria i refractometria low cost [PDF]
realitzat per:
Julia Domínguez Martínez
Institut Guindàvols (Lleida)

Tres accèssits als treballs

Simulació computacional de la reacció astroquímica de síntesi de la formamida
realitzat per:
Carla Blanes Gallego
Institut Manuel Carrasco i Formiguera (Barcelona)

Del camp al cap: La química de la tinció del cabell amb colorants naturals
realitzat per:
Clara Preixens Vidal
Institut Guindàvols (Lleida)

Un trencaclosques biomimètic
realitzat per:
Isaac Expósito Martínez
Institut Cap Norfeu (Roses)

I menció honorífica als treballs

La creació d’un material de valor afegit per a l’obtenció d’una membrana polimèrica amb propietats alienes
realitzat per:
Sara Hosta Farran
Institut Mediterrània (El Masnou)

La tecnologia darrere d’una emulsió
realitzat per:
Núria Babot Pereña
Institut Guindàvols (Lleida)

La remolatxa, de la cuina al laboratori
realitzat per:
Olga Bautista Cerecero, Maria Casademont Roca i Marina Monsó Mas
Institut Angeleta Ferrer i Sensat (Sant Cugat del Vallès)

Anàlisi de productes farmacèutics en aigües
realitzat per:
Mar Fàbregues Martí
Institut Ramon Berenguer IV (Amposta)

Anàlisi qualitativa de quatre pigments: de la natura al laboratori
realitzat per:
Judit Donada Oliu
La Salle Manlleu (Manlleu)

 

Jurat de la 11a edició dels Premis de Batxillerat:

Carme Artigas, Aureli Camaño, Jordi Cuadros, Pere Grapí, Fina Guitart, Montserrat Heras, Cristina Palet, Josep Lluís Pau Roigé, Laia Pellejà i Anna Rufas.