Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials

Agenda

  • No hi ha novetats

Administra

Conferència: «La Sagrada Família: bellesa i repte tecnològic del projecte de Gaudí»

a càrrec de Jordi Faulí i David Puig, membres de l’equip d’arquitectura de la Sagrada Família.

La sessió tindrà lloc el dimecres 30 de novembre, a les 19 hores, a la sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans (C. del Carme, 47, de Barcelona).

Cal que confirmeu l’assistència a l’adreça sct@iec.cat.

INVITACIÓ

Organitza: Societat Catalana de Tecnologia, IEC

Compartir

Premi de la Societat Catalana de Tecnologia (per a estudiants)

El 12 de setembre de 2016 s’obre el termini per presentar les candidatures a la 47a convocatòria al Premi de la Societat Catalana de Tecnologia (per a estudiants)

Com cada any, la Societat Catalana de Tecnologia ofereix un premi, per a estudiants, al millor treball d’investigació, bibliogràfic o d’assaig sobre tecnologia.

Us animem a participar!

Teniu temps fins al 30 de Novembre de 2016 a les 13 hores. Podeu consultar les bases aquí:

Premis Sant Jordi 2017

Tancament del curs de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT)

El dia 22 de juliol de 2016 amb un sopar, on van assistir diferents membres de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), es va tancar la temporada d’enguany.

Aquest va ser precedit d’una visita a la Fàbrica Moritz de Barcelona, on es va repassar, amb l’ajuda d’un guia, l’àmplia història d’aquest espai. Es van visualitzar diferents sales i espais “amagats” de l’espai més públic que seria el restaurant. Secrets de 160 anys a l’abast del nostre grup!

IMG_6821

 

 

 

 

 

 

 

 

Posteriorment es va fer el sopar amb un menú degustació que va finalitzar amb l’entrega d’un petit obsequi al Sr. Pep Fuertes, antic president de la SCT.

IMG_6827

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Més fotografies de la visita

Notícia extreta del web de l’Ivan Nadal (enllaç noticia)

Nit dels Museus a Sant Boi

El dissabte 9 de juliol de 2016, en el marc de la Nit dels Museus, la Núria Salan, samboiana i presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), i el Marc Boada, divulgador científic, van fer una conferència a l’aire lliure al Museu de Sant Boi.

El seu contingut es va centrar en la ciència i els materials, amb una combinació d’explicacions científiques i de situacions que podem trobar a la vida real. Va tenir una durada d’una hora i van assistir un públic molt variat, de tipus familiar. Va ser, doncs, una activitat força distreta i del grat del mateix.

A més d’assistir-hi, Ivan Nadal, secretari de la SCT,  va tenir el gust de fer un petit reportatge fotogràfic i un vídeo de la mateixa. Els resultats es poden veure al seu web (enllaç de la notícia)

 

Notícia extreta del web de l’Ivan Nadal

Els membres de la SCT i els guanyadors dels premis Exporecerca Jove han fet una visita al Barcelona Supercomputing Center (BSC)

El dia 20 de juny de 2016 s’ha visitat el Barcelona Supercomputing Center (BSC) en el marc del Premi “Societat Catalana de Tecnologia (SCT)” de la passada Exporecerca Jove.

Com a persones guardonades, han assistit l’Aleix Rodríguez, de 2n de Batxillerat, corresponent al primer premi, i la Mireia Calduch, de 1r de l’ESO, com a accèssit. Els seus treballs van ser:

1r Premi: DISSENY, CONSTRUCCIÓ I PROGRAMACIÓ D’UN DISPOSITIU INALÀMBRIC COMANDAT PER VEU, WHATSAPP I TELEGRAM AMB FUNCIONS DIVERSES – Aleix Rodríguez Alameda (INS Vilatzara, Vilassar de Mar).

Accèssit: POLIESPORTIUS ADAPTATS: DISSENY I CREACIÓ D’UN SISTEMA PER EVITAR CONFUSIONS AMB LES LÍNIES EN LA PRACTICA D’UN ESPORT EN UN PAVELLÓ I FACILITAR EL SEU ÚS A PERSONES AMB DISCAPACITATS SENSORIALS – Mireia Calduch (INS Aiguaviva, Mollet)

L'Aleix i la Mireia, amb la Núria Salan (centre, presidenta de la SCT)

L’Aleix i la Mireia, amb la Núria Salan (presidenta de la SCT)

 

La visita ha estat molt interessant i espectacular, segons opinió dels dos premiats. Agrair, doncs, tant a la SCT com al BSC pel fet d’haver-la organitzat. 

Fotografies de la visita

Notícia extreta del web del secretari de la SCT, Ivan Nadal (enllaç de la notícia)