Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials

Agenda

  • 12.09. - 08.05.2020 |
    Calendari de l’exposició itinerant “L’enginy (in)visible…”
    » Més informació «

Administra

L’IEC tanca per vacances del 3 al 25 d’agost

La seu de la Casa de Convalescència (carrer del Carme, 47, de Barcelona), les oficines del carrer de Maria Aurèlia Capmany i la llibreria de l’IEC romandran tancades per vacances des del dissabte 3 d’agost fins al diumenge 25 d’agost, ambdós inclosos. L’activitat es reprendrà a partir del dilluns 26 d’agost, amb l’horari d’estiu de 8 a 15 hores.

Seminari ‘Energia, territori i medi ambient’

Antecedents

En el 6è Congrés d’Energia de Catalunya, celebrat el febrer passat, va sorgir la proposta que la Societat Catalana de Tecnologia (SCT) organitzés un seminari d’experts per a conjuminar les necessitats energètiques, territorials i ambientals de la transició energètica a Catalunya. El tema havia adquirit rellevància per l’opuscle Energia, territori i medi ambient, acabat de publicar i distribuït entre els assistents al congrés.

La Junta de la SCT del 25 de març va aprovar que el Grup de Treball d’Energia de la SCT iniciés les actuacions necessàries per a dur a terme la celebració del seminari durant el 2019.

 

Objectius del seminari

1. Assegurar la viabilitat de la transició energètica per a:

– disposar dels recursos energètics locals renovables necessaris,

– disposar del territori adequat per a la captació, la transformació, el transport i l’ús dels recursos energètics renovables,

– mantenir un entorn ambiental consensuat i unes condicions de vida dignes en l’àmbit rural.

2.  Acordar propostes entre els assistents per a garantir els espais i els procediments per a disposar d’energia renovable a costos acceptables.

Continua llegint

Crida a l’enginy!

Acte que se celebra per a commemorar el Dia Internacional de la Dona Enginyera (26 de juny). Comptarà amb la conferència «Dones, ciència i tecnologia: una “carrera” de fons», a càrrec de Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia. Posteriorment, hi haurà una taula rodona i es farà la projecció d’un vídeo.

Lloc: Sala Prat de la Riba de l’IEC

Dia: Dimecres 19 de juny de 2019

Hora: 10 h

PROGRAMA

Organització: Secció Indústria i Dona de la Societat Catalana de Tecnologia, amb el suport de l’Associació 50a50.

A/e de contacte: industria.dona-sct@correu.iec.cat / sct@iec.cat

L’assistència a la jornada és gratuïta, però cal que formalitzeu la inscripció enviant un missatge electrònic a l’adreça sct@iec.cat.

Celebració del Dia Mundial de la Metrologia 2019

El 21 de maig de 2019 a les instal·lacions del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la Secció Catalana de Metrologia va dur a terme la jornada de celebració del Dia Mundial de la Metrologia a Catalunya.

Aprofitant l’entrada en vigor de les noves definicions del sistema internacional d’unitats (SI), es va fer una presentació amb un recorregut per la història de les unitats i l’evolució de les seves definicions. Una altra de les presentacions va mostrar com s’ha aprofitat l’evolució de la ciència i l’ús de la física quàntica en la definició i la materialització del nou SI. Finalment, vam poder veure com es pot arribar a trobar les constants d’Avogadro i de Planck a través d’unes mesures macroscòpiques mitjançant un cub d’alumini i elements de mesurament quotidians.

Al final de les presentacions es va obrir un debat, en què els assistents van poder aclarir els dubtes i posar de manifest les inquietuds que tenien.

 

A banda d’aquestes presentacions vam poder gaudir d’una visita guiada a l’exposició «Quàntica», que hi ha al CCCB fins al 24 de setembre.

Cicle de visites tecnològiques per a professors de secundària i cicles formatius

Des de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT) i el Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa (CESIRE) ens complau anunciar-vos l’inici d’un cicle de visites tecnològiques per a professors de secundària i cicles formatius.

Iniciem aquest cicle, amb una visita a Biomechanical Engineering Lab (BIOMEC), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el dimarts 25 de juny a les 17 h. La visita durarà entre una hora i una hora i mitja, i consistirà en una presentació dels projectes del grup i en una demostració de la captura del moviment del cos al laboratori de biomecànica.

En aquest cas, tenim vint-i-cinc places, que s’aniran omplint per ordre d’inscripció.

Podeu trobar més informació sobre la visita a http://biomec.upc.edu.

Per fer la inscripció, envieu un correu electrònic a l’adreça sct@iec.cat.

Grup d’Ensenyament de la Societat Catalana de Tecnologia