Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials

Agenda

  • 25.09. - 17.11.2020 |
    Calendari de l’exposició itinerant “L’enginy (in)visible…”
    » Més informació «

Administra

FELIÇ DIA MUNDIAL DE LA METROLOGIA

Aquest any no ens podem trobar al maig per a la tradicional celebració del Dia Mundial de la Metrologia, però tenim previst convocar-vos a la tardor per retrobar-nos i compartir temes i propostes que, de ben segur, seran del vostre interès. Us en mantindrem informats!

Mentrestant, us fem a mans, com a proposta de lectura en aquest confinament, el tercer butlletí de la Secció, que es va publicar el mes d’abril passat. Hi podeu accedir des d’aquest enllaç:

Butlletí de la Secció Catalana de Metrologia, núm. 3

Rebeu una molt càlida abraçada de part de tots els vocals de la Secció Catalana de Metrologia.

Concessió dels Premis Sant Jordi 2020

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) ha concedit els Premis Sant Jordi 2020, corresponents al LXXXIX Cartell de premis i de borses d’estudi, que distingeixen obres i investigadors de tots els àmbits de la ciència i la cultura catalanes. En total, enguany s’han lliurat més de mig centenar de guardons.

En l’àmbit tecnològic, els guardons concedits són els següents:

Premi CREU CASAS de l’Institut d’Estudis Catalans. Dones per canviar el món 

Modalitat A: Xantal Llavina Aguilar

Per la tasca divulgadora que duu a terme i la seva capacitat d’arribar a la societat en general i, especialment, al públic jove i a les noies, transmetent exemples i un bon model de tecnologia entenedora i atractiva.
 
Menció honorífica: Núria Castell Ariño i Maria Clara Torrens Mazzei, per les seves trajectòries professionals, la difusió i el suport ofert a moltes generacions de noies en tecnologia.
 
Modalitat B: Al grup de treball #ChicasInTech

Pel seu projecte engrescador, amb una certa trajectòria i molt de futur, que pot atraure una gran quantitat de noies cap a la tecnologia.

 

Premi de la Societat Catalana de Tecnologia (per a estudiants)

Meritxell Romans Casas, pel treball Avançant cap a la reducció dels temps d’inicialització de sistemes d’electro-reciclatge biològic de CO2.

Accèssit: Carles Ponsa Sala, pel treball Estudi de propagació del soroll aeronàutic mitjançant la correlació del nivell de soroll mesurat en sonòmetres amb les trajectòries reals.

 

Nota de premsa del Servei de Comunicació de l’IEC

 

 

Exposició ONLINE – “Científiques Catalanes 2.0”

Com us vam anunciar, l’alerta sanitària per la Covid-19 no ha permès inaugurar a l’Institut d’Estudis Catalans l’exposició «Científiques Catalanes 2.0», que havia de romandre a l’IEC fins avui 3 d’abril.

Mentre la situació no canviï, i l’exposició itinerant no viatgi, l’Associació Catalana de Comunicació Científica ha previst que es pugui veure en línia.

Us convidem a visitar-la clicant el següent enllaç.

TelecomuniCAT

La Societat Catalana de Tecnologia, filial de l’IEC, impulsa un projecte ciutadà per tal que persones afectades per coronavirus ingressades en un centre sanitari puguin estar acompanyades telemàticament

  • TelecomuniCAT és una iniciativa solidària perquè cap persona hospitalitzada per la Covid-19 quedi aïllada de l’entorn
  • En una primera fase, l’experiència es durà a terme en hospitals de referència com el Clínic, el de Bellvitge, el Parc Taulí i Sant Joan de Déu

Neix TelecomuniCAT, una iniciativa solidària impulsada per la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), filial de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC), que pretén que persones en situació d’aïllament hospitalari per coronavirus puguin seguir en contacte telemàticament amb famílies i amics durant el procés d’hospitalització.

Amb aquest objectiu, el projecte fa una crida a particulars i a empreses a donar tauletes en bon estat, tant si són noves com de segona mà, per a connectar pacients i famílies. També anima a fer donatius econòmics per a poder-ne comprar a través d’una campanya de micromecenatge.

Els dispositius obtinguts s’enviaran a pacients ingressats i aïllats per la Covid-19 en centres hospitalaris com l’Hospital Clínic, l’Hospital de Bellvitge, el Parc Taulí de Sabadell, l’Hospital Germans Trias i Pujol o l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell. En una segona fase, no es descarta arribar a més equipaments sanitaris. Les donacions de dispositius es poden fer a través d’aquest enllaç.

La iniciativa compta amb el suport desinteressat d’empreses com FibraCAT, Addit.ion Healthcare, BETA, Volarás Volarás i Bertaportasantacana.com, així com de l’Institut Català de la Salut (ICS), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’IEC.

Per a més informació, podeu consultar el web de TelecomuniCAT (https://telecomunicat.cat).

Comunicació IEC

[PDF]

Exposició «Científiques catalanes 2.0»

 

AVÍS

Tenint en compte la situació actual i seguint les recomanacions de les autoritats sanitàries, s’anul·la l’acte d’inauguració del dia 16 de març.

 

 

Del 16 de març al 3 d’abril de 2020
al pati de la Casa de Convalescència de l’Institut d’Estudis Catalans

Inauguració: 16 de març, a les 16.30 hores

 

Més informació:
Grup de Perspectiva de Gènere de l’Associació Catalana de Comunicació Científica, ACCC (https://www.accc.cat/)