Troba'ns a Facebook
Troba'ns a Linkedin
LinkedIn_logo_initials
Agenda
 • 06.11. - 08.05.2020 |
  Calendari de l’exposició itinerant “L’enginy (in)visible…”
  » Més informació «
 • 19.12. - 03.02.2020 |
  Les sortides a Tecnologia: Fem tecno-pedagogia (I)
  » Més informació «
Administra

L’SCT convida Selva Orejón per parlar sobre la protecció de la identitat digital i reputació ‘online’

 

Lliçó magistral

 

Protecció de la identitat digital i reputació online a la xarxa:
Ciberseguretat i privacitat aplicada al dia a dia empresarial
,

a càrrec de la senyora Selva Orejón,
directora executiva i fundadora d’OnBranding i BrandCare.

Institut d’Estudis Catalans. Sala Pi i Sunyer (carrer del Carme, 47, de Barcelona)
21 de novembre de 2018, a les 19 hores

 

Sinopsi de la lliçó magistral: El canvi de paradigma en els sistemes de comunicació en la forma de relacionar-nos ha variat la nostra percepció de la privacitat, i els entorns que semblaven infranquejables, com

Es curiós com, fins i tot quan sabem que la privacitat i la intimitat és quelcom que l’ús de les tecnologies no pot garantir, ens resistim a creure que no passa res per pujar imatges, per tenir la mateixa contrasenya a tots els dispositius i xarxes socials. No acabem de percebre el perill que comporta deixar en mans de tercers la nostra identitat digital. I, tot sovint, quan ens adonem que ja no tenim el control de les nostres dades, ens pensem que estem indefensos.

A Internet no «tot val», ni «es pot fer tot», ni «tot és el mateix». Es pot, i de vegades cal, retirar contingut nociu abocat a les xarxes sobre persones físiques i també sobre les empreses.

Objectius de la sessió:

 • Aprendre a gestionar adequadament la imatge digital a Internet, tant personal com professional, de persones i d’empresa, per tal d’evitar riscos personals i professionals; obtenir noves tècniques de cerca d’informació en fonts obertes, i, davant d’una crisi de reputació, saber com actuar de manera ràpida, segura i eficient.
 • Aprendre a identificar, amb eines i alertes, «què diuen de nosaltres a les xarxes», «quina és la identitat digital actual, personal i de l’empresa».
 • Saber què cal/es pot fer davant les vulnerabilitats a la xarxa. Conèixer els nostres drets a la xarxa.

Casos pràctics:

Al llarg de la sessió es mostraran els mínims comuns que cal considerar en l’estratègia personal de protecció de la identitat digital d’una persona a la xarxa, individualment i com a membre d’una corporació.

Activitat oberta al públic.

Organitza: Societat Catalana de Tecnologia (sct@iec.cat)