Jornada tècnica La Llengua Catalana a la Primera Dècada del Segle XXI

Presentació dels resultats de la darrera Enquesta d’usos lingüístics de la població (Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i Institut d’Estadística de Catalunya)  i dels informes sobre la situació de la llengua catalana 2008-2009 i 2010 (Observatori de la Llengua i Xarxa CRUSCAT).

Institucions organitzadores: Generalitat de Catalunya, Institut d’Estudis Catalans i Observatori de la Llengua Catalana.
Lloc: Institut d’Estudis Catalans  – Sala Prat de la Riba.
Data:  29 de novembre de 2011.

Programa

9 h – 9.30 h Obertura
Presentació de la Jornada, a càrrec d’Yvonne Griley, directora general de Política Lingüística, Enric Ripoll, subdirector general de Producció i Coordinació Estadística de l’Idescat, Miquel Àngel Pradilla, director de la Xarxa CRUSCAT-IEC i Miquel Strubell, director de l’Observatori de la Llengua Catalana.
PRIMERA PART: PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI EULP (Enquesta d’usos lingüístics de la població)
9.30 h – 10 h Presentació general EULP (Joan Solé, DGPL) i metodologia de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població (Marta Masats, Idescat).
10 h – 11.30 h Taula rodona. Els coneixements i usos lingüístics; la transmissió lingüística, els grups lingüístics i les actituds (Montserrat Martínez, Joaquim Torres, Albert Fabà, Natxo Sorolla i Vanessa Bretxa).
Moderador: DGPL
11.30 h – 12 h Pausa i cafè
12 h – 13.30 h Taula rodona: Els factors clau dels usos lingüístics: edat, ocupació i professió, posició social, territori, aprenentatge, origen i comparació 2003-2008 (Isaac Gonzàlez, Amado Alarcón, Cristina Sànchez, Joan Solé i Anna Torrijos).
M oderador: Francesc Vallverdú.
13.30 h – 14 h Preguntes i debat
SEGONA PART: PRESENTACIÓ DELS INFORMES DE L’OBSERVATORI DE LA LLENGUA CATALANA / CRUSCAT
15.30 h – 17 h Presentació dels Informes sobre la situació de la llengua catalana 2008 – 20092010 (Miquel Strubell, l’Observatori de la Llengua Catalana; Miquel Àngel Pradilla i Natxo Sorolla, Xarxa CRUSCAT i Carles de Rosselló i Pere Mayans, autors)
17 h – 17.30 h Preguntes i debat
17.30 h – 18.30 h Conclusions generals de la Jornada a càrrec d’Isidor Marí, president de la Secció Filològica de l’IEC.

Inscripcions

Cal fer-les a través de la bústia de comunicació de la Direcció General de Política Lingüístic i indicar-hi nom, cognoms, adreça de correu electrònic i la referència “Jornada 29/11/2011”:

http://www.gencat.cat/llengua/bustia

Seguiment i debat sobre la jornada a Twitter: @jornadespl #jllengua

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Entrades recents
Administració