Cicle “La revitalització lingüística”: L. Whaley

Aquest divendres, 9 d’abril, a les 11,30 a l’aula Joan Maragall tenim la tercera conferència del cicle “La revitalització lingüística”.

Aquesta vegada el conferenciant és Lindsay Whaley del Darmouth College. El Dr. Whaley ha col·laborat amb Lenore Grenoble -una amiga del GELA des de fa molts anys- i amb ella va publicar dos llibres cabdals en l’àmbit de les llengües amenaçades i la revitalització. El primer “Endangered Languages: Current Issues and Future Prospects” és de 1998 i és un dels manuals pioners en l’estudi i descripció dels processos de substitutució lingüística. El segon, “Saving Languages” és de 2005 i, una vegada més, és un dels treballs pioners en revitalització lingüística.

A banda dels seus treballs sobre substitució i revitalització lingüístiques, Lindsay Whaley és especialista en llengües tungús i en grec clàssic. Actualment està treballant en la relació entre la llengua, el territori i l’entorn.

Els que heu pogut gaudir de les conferències de Keren Rice i Joseph Lo Bianco ja sabeu que aquest cicle és sensacional. Si encara no heu pogu assistir a cap conferència, no us perdeu aquesta perquè segur que, com les altres, serà tot un esdeveniment.

Recordeu que, com sempre, trobareu tots els detalls a l’agenda de la nostra web www.gela.cat

 

Administració