El CUSC-UB celebra els 20 anys

Source: Al CUSC estem d’aniversari! |

L’any 2018 es compleixen 20 anys de la fundació del CUSC—Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació de la Universitat de Barcelona (anteriorment, Centre Universitari de Sociolingüística i Comunicació) i 15 anys de la revista Llengua, Societat i Comunicació (LSC), que enguany està dedicada a les llengües de signes i sortirà properament, i per això durant el curs 2018/2019 intensificarem els nostres esforços per dinamitzar la reflexió sociolingüística en la nostra societat.logo 20 anys CUSC.png

D’una banda, dedicarem les sessions mensuals del «Seminari de sociolingüística i política lingüística» del curs 2018/2019 a visibilitzar la recerca de joves investigadors amb l’objectiu de continuar funcionant com a espai privilegiat per a l’intercanvi i la discussió de les línies de recerca del centre, des de la política lingüística a la sociolingüística crítica, l’anàlisi del discurs o la lingüística forense. Podeu consultar-ne el programa en aquest enllaç.

D’altra banda, hem organitzat tres actes entre l’octubre de 2018 i el gener de 2019, que permetran discutir qüestions d’actualitat i explorar noves línies de recerca en els camps de la sociolingüística i la política lingüística.

Resultat d'imatges de françois vaillancourt

François Vaillancourt

En primer lloc, i ara que el model canadenc es torna a posar sobre la taula com a referent polític, dimarts 2 d’octubre de 2018 François Vaillancourt (Universitat de Mont-real i CIRANO) pronunciarà una conferència sobre els aspectes econòmics de la política lingüística al Quebec, amb el títol «Bill 101 is 40: the status of French in Québec» (18h, Sala de Professors, Edifici Josep Carner, Facultat de Filologia, Universitat de Barcelona).

Resultat d'imatges de toni mollà

Toni Mollà

En segon lloc, divendres 16 de novembre de 2018 serà el torn del sociolingüista valencià Toni Mollà, que posarà en relleu la rellevància dels mitjans de comunicació i les indústries culturals per a qualsevol política lingüística, seguint el deixant del seu nou llibre La llengua de la plaça. L’espai públic, el mercat i la política lingüística (Bromera, 2017) (12h, Aula 3.5, Edifici Josep Carner, Facultat de Filologia, Universitat de Barcelona).

Resultat d'imatges de ferran suay

Ferran Suay

Finalment, dijous 31 de gener de 2019 ens acompanyarà Ferran Suay (Universitat de València i ELEN), que defensarà la necessitat d’ampliar l’abast de la interdisciplinarietat en sociolingüística incorporant-hi la dimensió psicobiològica i evolutiva de l’ús lingüístic (18h, Sala de Professors, Edifici Josep Carner, Facultat de Filologia, Universitat de Barcelona).

Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic interessat en la intersecció entre llengua i societat. Esperem comptar amb la vostra participació!