«Tatarstan-Catalona: Seminar on Language Policy; Sociolinguistic Research»

Per raons alienes al centre, ens veiem obligats a anul·lar fins a nou avís el seminari «Tatarstan-Catalona: Seminar on Language Policy & Sociolinguistic Research», que havíem programat per al dijous 14 de març.

Des del Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació (CUSC-UB), ens plau convidar-vos a la jornada que hem organitzat per al dijous 14 de març de 12 a 16 h a la Sala Gabriel Oliver (Facultat de Filologia, Universitat de Barcelona), titulada «Tatarstan-Catalona: Seminar on Language Policy & Sociolinguistic Research», en el marc d’un intercanvi amb un grup de sociolingüistes de la Universitat Federal de Kazan, de la República del Tatarstan. L’acte, obert al públic, comptarà amb dues parts, cadascuna dividida en tres breus ponències de trenta minuts.

En la primera part, el grup convidat ens exposarà la recerca en sociolingüística i política lingüística que duen a terme a la Kazan Federal University sobre la política lingüística al Tatarstan o les aplicacions de la ludificació a l’ensenyament de llengües minoritzades. En la segona part, tres membres del CUSC, F. Xavier Vila, Emili Boix-Fuster i Miquel Cabal Guarro, parlaran de la recerca sociolingüística feta al centre: Vila exposarà els principis bàsics de la política lingüística a Catalunya, Boix parlarà de les polítiques lingüístiques familiars en l’àmbit de les llengües mitjanes europees i, finalment, Cabal tractarà els resultats de la seva recerca sobre actituds i usos lingüístics entre adolescents tàtars de Crimea.

CUSC – Centre de Recerca en Sociolingüística i Comunicació  www.ub.edu/cusc

Administració