XXVI Premi Carme Serrallonga. Paisatges lingüístics

XXVI Premi Carme SerrallongaPaisatges lingüístics
Edició de 2019

La Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona, amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, convoca la 26a edició del Premi Carme Serrallonga. La finalitat d’aquest premi és promoure l’ús creatiu de la llengua catalana i a la vegada encoratjar la reflexió sobre les relacions lingüístiques entre els humans, que es modelen segons les mentalitats i els usos lingüístics i que diuen molt de les nostres societats, en un marc creixent de multiculturalisme i diversitat. Aquest premi també vol ser un homenatge a la figura de Carme Serrallonga i Calafell (1909-1997), gran amant del multilingüisme, que fou una incansable defensora de l’ensenyament en català durant el franquisme.

vinyeta Bases del premi
S’adreça a l’alumnat de les universitats de la Xarxa Vives. Les persones participants hauran de presentar una narració literària breu i original (entre un full i mig i tres) en què es reflecteixin aspectes lingüístics de les relacions humanes als països de llengua catalana: contacte de llengües, repertoris lingüístics, conflictes i encontres per causa de les llengües , relacions intel·lectuals i emotives entre parlants de diferents llengües, trajectòries personals, paisatges lingüístics, serveis lingüístics a la població i als visitants, etc…

Tots els documents s’hauran d’enviar al correu electrònic xdfilologia@ub.edu en format PDF i amb l’assumpte “Premi Carme Serrallonga”. S’hi haurà de fer constar nom i cognoms de la persona candidata, telèfon mòbil i el número d’identificació de la universitat de pertinença (especifiqueu el nom de la universitat).

Les persones que hi participin es responsabilitzen dels continguts dels seus textos i en garanteixen l’autoria. La Universitat de Barcelona queda, per tant, exonerada de tota responsabilitat.

vinyeta Termini de presentació
Fins al 12 d’abril de 2019 (inclòs)
Correu de lliurament: xdfilologia@ub.edu

vinyeta Premi
El millor text es premiarà amb una dotació econòmica de 400 euros bruts. El treball guanyador serà publicat al Dipòsit digital institucional de la UB, segons el procediment vigent.

vinyeta Membres del jurat

  • Vicerectora d’Estudiants i Política Lingüística
  • presidenta de la Comissió de Dinamització Lingüística Cultural
  • representant de la Direcció General de Política Lingüística
  • quatre professors de la Universitat de Barcelona
  • becari de la Xarxa de Dinamització Lingüística de la UB

vinyeta Resolució i data de lliurament del premi
El veredicte del jurat s’anunciarà oportunament. L’acte de lliurament del premi tindrà lloc a la Facultat de Filologia el dia 7 de maig de 2019.

vinyeta Difusió i drets de propietat intel·lectual
Les persones interessades a participar en aquest premi, pel simple fet d’enviar-hi els seus textos, autoritzen la Facultat de Filologia de la UB a difondre’ls o a publicar-los en relació amb activitats promocionals i de publicitat del concurs, sense cap limitació temporal o territorial. En cas que l’organització vulgui fer servir les obres presentades a concurs fora d’aquest àmbit, sol·licitarà l’autorització per fer-ho, sense que els autors tinguin dret a rebre cap mena de contraprestació a canvi.

vinyeta Organització
Comissió de Dinamització Lingüística i Cultural de la Facultat de Filologia
Serveis Lingüístics

Amb el suport de:
Facultat de Filologia
Vicerectorat d’Estudiants i Política Lingüística

vinyeta Més informació
Comissió de Dinamització Lingüística i Cultural de la Facultat de Filologia
Gran Via de les Corts Catalanes, 585
08007 Barcelona
xdfilologia@ub.edu

La participació en la convocatòria implica l’acceptació de les bases i del veredicte del jurat.

Administració