Els resultats de l’Enquesta d’usos lingüístics de la població 2018 centraran la VII Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana

Cartell de la VII Jornada sobre Llengua i Societat12 de juliol de 2019 | 9.30 h | Ateneu Barcelonès | C. Canuda, 6. Barcelona

La Direcció General de Política Lingüística organitza la VII Jornada sobre Llengua i Societat als Territoris de Parla Catalana que porta per títol Els usos lingüístics de la població, avui i en què s’exposaran els resultats de la darrera Enquesta d’usos lingüístics de la població (EULP) de 2018 que seran presentats pocs dies abans. La jornada tindrà lloc el divendres 12 de juliol, a partir de les 9.30 h, a l’Ateneu Barcelonès (c. Canuda, 6, Barcelona). Per motius d’aforament, cal inscripció prèvia.

L’EULP és una estadística quinquennal sobre els usos del català i altres llengües de la població a Catalunya. Aquesta enquesta és una activitat estadística oficial integrada en els Plans estadístics de Catalunya i desenvolupada conjuntament entre la Direcció General de Política Lingüística i l’Institut d’Estadística de Catalunya.

Durant la Jornada també es difondrà l’Ofercat, un sistema de mesura sobre l’oferta de català al comerç. Mitjançant aquesta eina s’obtenen dades de les llengües emprades en el rètol principal i en els rètols de l’aparador, i també de la llengua amb què el personal del comerç dona la benvinguda a la persona i si s’adapta al català, si el client li parla en aquesta llengua. Al llarg de l’any 2019 es desplegarà a 10 ciutats: Castelldefels, Cornellà, Mataró, el Prat de Llobregat, Sant Boi, Sant Feliu de Llobregat, Terrassa, Vic, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Administració